ملایر - خبرنگار همدان پیام: سیزدهمین جشنواره شیرهپزی سنتی ملایر ، ۶ و ۷ مهرماه ساعت 15:30 در دروازه ورود به دره جهانی جوزان؛ روستای توریستی ازناوله برگزار میشود.
دره جوزان ، درهایی سرسبز با طبیعتی بکر و چشمنواز در بخش مرکزی ملایر است که تاکستانهای زرخیز آن شهرت جهانی یافته و نظام تولید انگور آن به عنوان ۵۳ میراث مهم کشاورزی جهان (جیاس) در سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ثبت رسیده است .
هرچند امسال باغات ملایر دچار سرمازدگی بهاره شدند و میزان برداشت انگور نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته اما بر اساس آمار موجود ، دره جوزان ملایر یکی از مستعدترین مناطق کشور از نظر کمی و کیفی در تولید انگور است . این منطقه بیش از ۳ هزار هکتار باغ انگور دارد و بیش از ۴۴ درصد انگور ملایر را تولید میکند .
در کنار برداشت انگور ، شیرهپزی نیز در این منطقه قدمتی دیرینه دارد و هر ساله جشنی به همین منظور در آن برگزار میشود که توانسته گردشگران و مسافران فراوانی به این نقطه سرسبز ملایر جذب کند .
دره جوزان شامل روستاهای ازناوله ، جوزان، قلعه جوزان ، توسک سفلی ، توسک علیا ، کهریز ، کلهبید ، مانیزان ، قلعه باباخان ، خیرآباد ، بابلقانی ، گماسا و امامزاده گلگل میشود .
تا کنون ۱۲ دوره جشنواره شیرهپزی در روستای هدف گردشگری مانیزان برگزار شده است و امسال اهالی روستا ازناوله میزبان این جشنواره سنتی هستند.
دهیار روستای ازناوله از آمادگی کامل روستا برای برگزاری جشنواره و پذیرایی گرم از گردشگران و مسافران خبر داد و گفت : شیرهپزی در این روستا قدمت زیادی دارد و در حال حاضر بیش از ۳۰ کارگاه شیرهپزی مشغول به پخت شیره و فرآوردههای آن هستند .
فریبا مهرابیپور ، برگزاری مسابقه "شیره برتر" را از برنامههای شاخص جشنواره عنوان کرد و گفت : اجرای موسیقی سنتی همراه با برنامههای شاد و متنوع و برپایی غرفههای فروش شیره ، فرآوردههای انگور ، محصولات باغی ، لبنیات محلی ، صنایعدستی ، چای آتشی(زغالی) ، آش محلی و کلوچه محلی از دیگر برنامههای جشنواره است.
وی با بیان اینکه این روستا دارای چند قلعه گلی تاریخی است که معماری آن به دوران قاجار برمیگردد ، افزود: امکان بازدید از داخل قلعه تاریخی ازناوله برای گردشگران در روز جشنواره مهیا شده است .
مهرابیپور با بیان اینکه این روستا در محدوده کوهستانی لشکردر قرار دارد گفت : کوه مارماهی و کوه شیر و پلنگ از جاذبههای روستای ازناوله است که زیستگاه حیواناتی از جمله بزکوهی ، گرگ ، روباه ، کبک و عقاب به شمار میآید و عقابهای زیبای آن زبانزد است .
وی در پایان با اشاره به درختان کهن گردو ، طبیعت بکر و سرسبز ازناوله ، افزود : انگور ، هلو ، گردو و بادام از جمله محصولات کشاورزی مرغوب این روستا محسوب میشود .
گفتنی است ؛ روستای ازناوله در ۱۳ کیلومتری جنوب شرقی ملایر و در محدوده کوهستانی لشکردر واقع شده که از توابع بخش مرکزی و دهستان موزاران ملایر است .
|