پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 81763

 
سد را با استخر شنا اشتباه نگیریم
تاریخ خبر : 1396-06-04
     
   
     
متن خبر :
دریاچه سد اکباتان، محیطی خطرناک برای شنا کردن است که تفریحی مرگبار در ایام تابستان است و می‌طلبد مسئولان امر چاره‌ای برای این معضل پیدا کنند.
تابستان فصل گرمی است که شنا کردن در آن بسیار لذت‌بخش است، به خصوص اینکه در یک محیط بازی به مانند دریاچه، رودخانه و... باشد که حسابی انسان را وسوسه می‌کند تا آبی سرد به تنش بخورد.
در شهر همدان بهترین جایی که هر کسی را وسوسه می‌کند دریاچه سد اکباتان است با آب بسیار سردش می‌طلبد که در آن به شنا کردن پرداخت، اما شنا کردن در محدوده استخر همانا و بازی کردن با مرگ هم همانا.
انباشت آب در پشت سد و جریان آب زیرین از خطرات پنهان شده در پشت سدها است زیرا جریان شدید آب در قسمت زیرین برقرار بوده و روی آب، ساکن به نظر می‌رسد، پس در چنین شرایطی بلافاصله پس از ورود شناگر جریان زیرین او را به داخل کشیده و با خود می‌برد و شخص نیز قادر به کنترل خود نخواهد بود.
شنا کردن در محل‌های خطرناک و مرگ‌آفرین از جمله اطراف سدها و آبگیرها اغلب حفاظ‌بندی و ممنوعه اعلام شده‌اند، نادیده گرفتن این گونه موانع خطرات جدی و جانی به همراه خواهد داشت.
به گزارش فارس ، اکثر کارشناسان نیز معتقدند پایاب سدها که به شکل V، U یا نیم‌لوله است قابلیت شنا کردن ندارد و اطلاع نداشتن افراد از این موارد اغلب سبب بروز مشکلاتی برای آنان شده و حتی سواحل شنی و ماسه‌ای شیبدار اطراف سدها و آبگیرها موجب لغزیدن به طرف آب می‌شوند و برگشت فرد به طرف ساحل نیز مشکل و اغلب امکان ناپذیر است.هنگام تفریح و استراحت خانواده‌ها در کنار این گونه اماکن، مواظبت از کودکان و نوجوانان ضروری است و از نزدیک شدن آنها به آب بشدت ممانعت نمایید. به هیچ عنوان تنهایی اقدام به آب تنی و شنا در سدها و آبگیرها نکنید، زیرا در صورت گرفتگی عضلانی و غرق شدن کسی نیست که به شما کمک کند.
مسئولان و متولیان سدها و مربوطه نیز موظف به اعلام منطقه ممنوعه و گماردن قایق‌های حفاظتی برای جلوگیری از ورود و تردد غیرمجاز افراد می‌باشند تا شاید بتوانند از افراد ناآگاه را قبل از وارد شدن به سد از خطرات آن با خبر کنند.
قطعاً در همدان و در دریاچه سد اکباتان قرار دادن چند تابلو با موضوع شنا ممنوع، جوابگو نیست و باید تمهیداتی اتخاذ شود تا حداقل عملیات فنس‌کشی اطراف سدها صورت پذیرد تا شاهد شنا نکردن در این دریاچه‌ها باشیم.
 شنا کردن در سدهای استان ممنوع است
مدیرعامل آب منطقه‌ای همدان با اشاره به به ممنوع بودن شنا کردن در محدوده سدهای استان همدان، اظهار کرد: افراد زیادی به خاطر لذت بردن از شنا در این مکان‌ها قربانی شرایطی می‌شوند که قطعاً از آن بی‌خبر بودند و اسیر اتفاقات ناگواری در لایه‌های زیرین خواهند شد.
مدیرعامل آب منطقه‌ای استان همدان ادامه داد: با توجه به به خطرناک بودن شنا کردن در محدوده سدها از همه شهروندان خواهشمندیم در این مناطق به هیچ عنوان شنا نکنند زیرا شنا کردن در سدهای اکباتان، آبشینه، کلان ملایر، سرابی تویسرکان، شنجور رزن و... از مناطق ممنوع استان همدان است.وی با بیان اینکه شنا کردن در محدوده سدها خطرات بی‌شماری دارد، افزود: لغزندگی از حاشیه سدها و بندهای انحرافی، مکش جریان آب و شرایط رسوبی کف این مخازن خطر مرگ را برای شناگران ایجاد می‌کند.
عزالدین اضافه کرد: وجود جریان‌های قوی زیر سطحی در لایه‌های مختلف آب ذخیره شده در پشت سد باعث کشیده شدن آبگیرهای سد شده و مرگ حتمی شناگر داخل آن را به دنبال دارد و حتی این تغییرات دمایی موجب گرفتگی عضلات، از دست رفتن تعادل و سکته شناگران می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: از کسانی که این اماکن را برای تفریح انتخاب می‌کنند می‌خواهیم به خاطر حفظ سلامت خود و خانواده‌هایشان به علائم هشداردهنده مأموران توجه جدی کنند و از ورود به دریاچه سدها بپرهیزند.
 شنا در سدها از شنا در استخرها بسیار سخت تر است
رئیس هیأت نجات غریق و غواصی استان همدان با اشاره به خطرات شنا در محدوده سدها، اظهار کرد: هر سال با رسیدن فصل گرما آمار و ارقام بسیاری از غرق شدن افراد در مناطق غیرمجاز شنا منتشر می‌شود که این نشان از بی‌خبری و ناآگاهی شناگران از خطرات سد است.
سیروس سوریان ادامه داد: در استان همدان نیز سدها از اوایل تابستان محل شنای برخی اهالی می‌شود که این ناخوشایند است و باید خود شناگران نیز قبل از شنا کردن در هر محلی از هیأت نجات غریق استان همدان استعلام بگیرند.وی بیان کرد: از آنجایی که سد اکباتان و دیگر سدهای استان گسترده بوده و امکان تسلط نیروهای نجات غریق بر تمام نقاط آن امکانپذیر نیست، به همین دلیل کسانی که اقدام به شنا در این محل می‌کنند با خطر غرق شدن مواجه‌اند.
رئیس هیأت نجات غریق و غواصی استان همدان تصریح کرد: گاهی به دلیل مشخص نبودن محل شنای فرد، مسدود بودن دید در زیر آب، وجود عوارض متعدد طبیعی و غیر طبیعی در زیر آب و وجود جریان‌های آب زیر سطحی حتی یافتن جسد فرد غرق شده نیز بسیار مشکل است.وی علت غرق شدن شناگران سدها را ناآگاهی دانست و افزود: عدم آمادگی جسمانی، مهارت نداشتن در شنا، سردی آب، نداشتن دید کافی و گرفتگی عضلات از جمله علل شایع در غرق شدگی افراد است.سوریان خاطرنشان کرد: مسئولان مربوطه باید در این زمینه به طور جدی اقدام کنند تا امسال شاهد حوادث ناگوار تکراری نباشیم. وی خاطرنشان کرد: شنا در سد با شنا کردن در استخرهای روبسته بسیار متفاوت است چرا که آب سد اکباتان بسیار سنگین بوده و عمق این منطقه به بیش از 75 متر می‌رسد و شنا در این مکان بازی با جانشان است.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.