1403-01-301403-02-09bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

کد خبر : 53376

 
خانه بيژن خانه، صنايع‌دستي شد
تاریخ خبر : 1393-08-29
     
   
     
متن خبر :

 فتانه اذانی: روز گذشته چهارمين خانه صنايع دستي كشور در همدان افتتاح شد.
خانه قديمي بيژن كه تا سال گذشته موزه مفاخر و مشاهير همدان بود پس از آنكه تنديس‌هاي مشاهير را راهي فرهنگسراي عين‌القضات كرد، مورد بررسي قرار گرفت تا با تغيير كاربري در حوزه ميراث فرهنگي استان بتواند جايگاه خاصي را به خود اختصاص دهد.
در آيين افتتاحيه اين خانه هنرمندان و مسئولان استان كه همزمان با همايش 2 روزه سرمايه‌گذاري استان به انجام رسيد،‌ شاهد حضور سعيد شيركوند، معاون سرمايه‌گذاري و برنامه‌ريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و كامران سبزه‌ميداني، مديركل آموزش و حمايت از توليد معاونت صنايع دستي كشور بودند. خانه تاريخي بيژن واقع در ابتداي خيابان شريعتي از روز گذشته مكاني مطمئن براي استقرار و تمركز هنرمندان استان در اين مكان شد.
سعید شیرکوند در اين مراسم اظهار کرد: دارا بودن نگاه اقتصادی و هنری در کنار یکدیگر توسط هنرمندان صنایع‌دستی می‌تواند در گسترش آن مؤثر باشد.
وی تصریح کرد: با گسترش این صنعت می‌توان آن را پایدار نگه داشت و همین امر رمز موفقیت و توسعه صنایع‌دستی است.
شیرکوند بیان کرد: صنایع دستی توسط هنرمندان تولید می‌شود اما باید به بخش بازاریابی، بسته بندی و فروش آن نیز توجه کرد؛ زيرا موفقیت هنرمندان و ادامه این مسیر در گروي فروش صنایع دستی تولید شده توسط هنرمندان است.
وی در مورد پیگیری و رفع مشکلات هنرمندان صنایع دستی نیز گفت: هنرمندان استان همدان باید فردی را به عنوان هماهنگ کننده انتخاب کنند تا مسائل و مشکلات آنها را در مرکز پیگیری کند.
مدیرکل حمایت از تولیدات صنایع‌دستی میراث فرهنگی نیز گفت: هدف از ایجاد خانه صنایع دستی مشاوره و گفتمان بازرگانان، فروشندگان با هنرمندان و ارائه سلایق بازار به هنرمندان برای مشاوره و تولیدات بهتر است.
کامران سبزه میدانی از مدیران استان خواست تا ساختمان‌ها و اماکن تاریخی را در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار دهند تا این هنرمندان با هزینه کمتر نسبت به تولید صنایع دستی و ارتقاي فرهنگ ایراني اسلامی و معرفی آن تلاش بیشتری کنند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان هم در حاشيه اين مراسم گفت: اولويت اين مركز استقرار رشته‌هاي بومي استان است و هنرمندان شهر همدان مي‌توانند محصولات خود را در اين مركز معرفي كنند.
ريحان سروش‌مقدم افزود: اين مجموعه توسط خود هنرمندان و صنعتگران اداره شده است و هنرمنداني كه فاقد فضاي كار هستند از فضاي اين خانه بهره‌مند شد‌ه‌اند.
وي تأكيد كرد: اگرچه اين خانه با 10 رشته هنري آغاز به كار كرده است اما در آينده شاهد افزايش رشته و حضور هنرمندان ديگر استان‌ها خواهيم بود.
سروش‌مقدم يادآور شد: تعدد رشته‌ها و علاقه‌مندي هنرمندان استقبال جامعه جمعي از هنر و صنايع دستي اين زمينه را ايجاد كرده است تا در آينده شاهد برپايي نمايشگاه‌ها و بازارچه‌هاي دائمي باشيم.
 نمایش صنایع‌دستی در حاشیه‌های همایش
در حاشیه برگزاری همایش سرمايه‌گذاري يك نمایشگاه صنایع‌دستی نيز در لابي استاندار برگزار شد.
در اين نمايشگاه غرفه‌های فرش، سفال و سرامیک، نازک‌کاری چوب، مصنوعات چرمی، رودوزی سنتی، حلبی‌سازی، نقاشی روی شیشه و تراش سنگ‌های قیمتی بر پا شده است.
در نمایشگاه معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع‌دستی شاخص استان همدان، استادکاران این حرفه‌های دستی و سنتی حضور دارند و به صورت عملی کار تولید صنایع‌دستی را در معرض عموم به نمایش می‌گذارند. گفتني است، 10 اثر صنایع دستی استان همدان مهر اصالت و 24 اثر نیز نشان ملی دریافت کردند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.