پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 25 شهريور 1403

کد خبر : 133694

 
در گردهمایی هتل‌داران مطرح شد

شرایط گردشگری و هتل‌داری اصلا خوب نیست
تاریخ خبر : 1402-05-19
     
 
 
     
متن خبر :

 

 عضو هیأت مدیره جامه هتل‌داران ایران و رییس جامعه هتل‌داران همدان درباره سرمایه گذاری هتلداری و حضور میهمانان خارجی در همدان معتقد است این مهم در ایران جای کار دارد .

شهرام شیروانی افزود :  نباید که به مهمان خارجی خدمات ارزان و مجانی داد. باید به هتل‌ها کمک کرد، می‌تواند آزادسازی نرخ صورت گیرد.

وی گفت : تعداد هتل ها در استان ها و شهرستان های مختلف متفاوت است و باید ساماندهی شوند. نیازسنجی ساخت هتل ها و درجه مورد نیاز برای هر استان مهم است چراکه بازگشت سرمایه اهمیت دارد اما اکنون بازگشت سرمایه به 10 تا 15 سال رسیده که عملا بی فایده است.

شیروانی در مورد وضعیت کنونی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری گفت : وضعیت سرمایه گذاری در این صنعت به وزارت گردشگری بازمی گردد، خوشبختانه استقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران داخلی بابت ساخت هتل انجام شده، اما بسیاری از طرح ها نیمه تمام مانده که تعداد آن به 800 مورد می رسد. سیاست ما این است که از ظرفیت شرکت های بنام و مجموعه های زنجیره ای بین المللی نیز در زمینه سرمایه گذاری استفاده کنیم.

وی  در خصوص چرایی کمبود سرمایه گذاری خارجی در کشور گفت : ما  با بیشتر این شرکت ها مذاکره داشته ایم که بدون استثنا دو دلیل را بابت عدم حضورشان در ایران عنوان کرده اند. نخست اینکه نرخ دلار در ایران دستوری است و توسط دولت تعیین می شود. مساله بعدی نیز این است که باید برای بازگشت سرمایه خویش تضمین داشته باشند. اگر این دو مساله حل شود، سرمایه گذاری در ایران صورت می گیرد.

 به گفته شیروانی در واقع برخی شرکت های زنجیره ای در دوبی، ترکیه و حتی یک شرکت فرانسوی به رغم شرایط تحریم، نسبت به سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران تمایل دارند، زیرا بازار ایران در حوزه گردشگری، بازاری بکر و بزرگ است.

رییس جامعه هتل‌داران ایران  نیز گفت: متاسفانه شرایط گردشگری و هتل‌داری اصلا خوب نیست و در چند سال گذشته مکرر با بحران مواجه شده و صنعت هتل‌داری به شدت آسیب دیده است.

جمشید حمزه‌زاده به همراه جمعی از اعضای جامعه هتلداران و صاحب‌نظران صنعت هتل‌داری در  گردهمایی هتل‌داران که روز گذشته برگزار شد، گفت: متاسفانه شرایط گردشگری و هتل‌داری اصلا خوب نیست و روز به روز بدتر می‌شود و در چند سال گذشته مکرر با بحران مواجه شده و صنعت هتل‌داری به شدت آسیب دیده است.

علاوه‌بر این از ناحیه سیاست‌های غلط بخش‌های دولتی از جمله سازمان امور مالیات و وزارت گردشگری و نگاه‌هایی که دیگر سازمان‌ها به هتل‌ها دارند، مورد اذیت هستیم و از طرفی تورم و افزایش هزینه‌ها نیز هتل‌داری را به زحمت انداخته است و هتل‌ها زیان‌ده شده‌اند.

حمزه‌زاده در ادامه این بحث گفت: متاسفانه هیچ‌گونه مطالعات نیازسنجی نداریم. اگر به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه کنید هیچ سیاست‌گذاری در این زمینه ندارد.

رییس جامعه هتل‌داران ایران به این پرسش که اگر سرمایه‌گذاری توجیه ندارد و تعداد هتل برابر با حجم سفرها نیست، پس هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه برای جذب ۱۵ میلیون مسافر بر چه مبنایی بوده است؟ اینگونه پاسخ داد: در افق ۲۰ ساله (۱۴۰۴) چقدر قرار بود توریست داشته باشیم؛ ۲۵ میلیون نفر، اما الان چقدر توریست داریم!؟ بنابراین برنامه هفتم توسعه باید منطبق با شرایط روز باشد. ما به شدت حامی سرمایه‌گذاران هستیم ولی این حمایت باید براساس شرایط و نیاز کشور باشد.

حمزه‌زاده در ادامه این بحث گفت: واقعا رقابت نابرابری بین هتل و خانه مسافرها وجود دارد؛ هتل‌ها مالیات و هزینه‌های حامل انرژی را می‌پردازند، درحالی‌که خانه مسافرها هیچ‌یک از این هزینه‌ها را نمی‌پردازند.

در ادامه این اظهارات، یکی از خبرنگاران متذکر شد که چرا همواره برای دفاع از هتل‌ها سعی می‌شود خانه‌های اجاره‌ای ناامن جلوه داده شود، این درحالی است که هتل واقعا برای اکثریت خانواده‌های ایرانی گران است و بسیاری ناگزیر به این سمت می‌روند،  که شیروانی در پاسخ گفت: آیا ما در هتل ماهواره داریم؟!

 ساختمان هتل‌های کشور ایمن هستند، اما بعضی‌هایشان فرسوده شده‌اند

حمزه‌زاده درباره ایمنی ساختمان هتل‌ها در کشور با توجه به مشخص شدن ساختمان‌های ناامن، اظهار کرد: هتل‌های کشور ایمن هستند برای همین گواهی کیفیت گرفته‌اند. یک تعداد از هتل‌ها فرسوده و قدیمی هستند و به تغییر کاربری نیاز دارند، ولی به دلیل ضوابط این امکان را ندارند، ولی به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهاد دادیم که این هتل‌ها تغییر کاربری داده شود و سرمایه‌گذار یک واحد اقامتی در جای دیگری احداث کند که امیدوارم همکاری کنند.

 تحریم اجازه سرمایه گذاری در بخش هتلداری را نمی دهد

معاون گردشگری کشور از علاقه برخی از کشورهای همسایه برای سرمایه گذاری در گردشگری ایران خبر می دهد اما مشوق های سرمایه گذاری در گردشگری را ناکافی می داند. علی اصغر شالبافیان می گوید: «سرمایه گذار جایی می رود که بیشترین بازده را داشته باشد. اعطای زمین و مشوق های مرتبط با تراکم را باید داشته باشیم. همچنین مشوق هایی در حوزه شهرداری ها باید پیگیری شود.

شورای شهر ها مصوبه برای ساخت هتل داشت که تخفیف 60 درصدی ارائه می دهد. بانک ها باید به حوزه سرمایه ورود کنند.» به گفته او در حال حاضر سرمایه گذاران کشورهای همسایه تمایل به سرمایه گذاری در بوشهر و خراسان رضوی دارند.

شالبافیان با یادآوری اینکه قانون حوزه سرمایه گذاری برای 31 سال پیش بوده و نیازمند بازنگری است، می گوید: «قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری توسعه گردشگری بازنگری شده و امیدواریم بعد از قانون بودجه اعلام وصول شود.»او می گوید: «لوازم سرمایه گذاری در حوزه گردشگری فراهم نیست، چراکه برای نقل و انتقال پول با مشکلات زیادی روبه رو هستیم اما در حوزه کشورهای همسایه مشکل کمتر داریم.»

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.