پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 110417

 
توجه به پیشنهاد استاد دانشگاه‌های همدان پس از 7‌سال
تاریخ خبر : 1399-05-01
     
 
 
     
متن خبر :

سروش: سال 92 طرح بازگشت کوپن را به نهاد ریاست جمهوری ارائه دادیم

 

سال 92 محمدمهدي سروش طرح کوپن الکترونيکي را به دفتر رياست جمهوري ارسال کرده است. اين طرح پس از گذشت حدود 7 سال به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد که امضاي 3 تن از نمايندگان استان و 27 نماينده ديگر نيز در آن ديده مي‌شود.
اين کارشناس همداني به خبرنگار همدان‌پيام گفت: در سال 92 طرح کوپن الکترونيکي به‌عنوان «کارت رفاه» را مطرح و پيشنهاد آن را به دفتر رياست جمهوري ارسال کردم که پس از مدتي تماس گرفته و تشکر هم کردند.
 وي در اين‌باره توضيح داد: مبلغ کل يارانه نقدي که فقط در استان همدان پرداخت مي‌شود 72 ميليارد تومان است که با بودجه عمراني سال 99 استان برابري مي‌کند. اين مقدار زيادي است که مي‌تواند موجب آباداني استان‌ها شود.
سروش ادامه داد: پيشنهاد من اين بود که ماهانه اين مبلغ در اختيار استانداران قرار بگيرد تا آنها بر اساس نياز آن را هزينه عمران، توليد و اشتغال بکنند و يارانه هم به‌صورت کوپن در اختيار مردم قرار بگيرد تا آنها بتوانند تنها از فروشگاه خريد کنند.
وي افزود: در سال 72 با دکتر حناچي (شهردار فعلي تهران) هم‌دانشگاهي بودم و در يک شرکت روي پروژه‌ فروشگاه رفاه کار مي‌کرديم. موضوع پايان‌نامه ارشد من در سال 75 هم فروشگاه رفاه بود و چون اين فروشگاه زيرنظر دولت و نهاد رياست جمهوري است، قيمت کالا در آن در همه شهرهاي کوچک و بزرگ يکسان است؛ بنابراين در سال 92 طرحي ارائه دادم که مي‌توانستيم به شهروندان يک کارت الکترونيک به‌جاي پول نقد بدهيم تا آنها تنها از فروشگاه رفاه بتوانند خريد کنند و با اجراي اين طرح دولت ديگر يارانه نقدي که به‌شدت تورم‌زا است، پرداخت نمي‌کرد.
سروش گفت: اقداماتي مانند پرداخت يارانه نقدي موجب به‌وجود آمدن 2 هزار و 400 ميليارد تومان نقدينگي شده که نتيجه آن دلار 24 هزاري و سکه 11 ميليون توماني است. اگر يارانه نقدي پرداخت نمي‌شد و به‌جاي آن از همان کوپن الکترونيک براي کمک به معيشت خانوارها استفاده مي‌شد، امروز اين اندازه تورم نداشتيم.
وي در ادامه سخنانش گفت: تورم موجب شده مردم نتوانند بسياري از اقلام ضروري خود را بخرند. به‌عنوان مثال آنها امروز شير کمي مصرف مي‌کنند و گاودارها مجبورند گاوهاي خود را به کشتارگاه بدهند، نتيجه آن هم اين خواهد بود که چند سال ديگر گاوي وجود ندارد که مردم گوشت آن را بخورند و قيمت گوشت به‌شدت بالا مي‌رود. مانند جوجه‌هايي که چندوقت پيش زنده به‌گور شدند؛ چون مرغداري‌ها غذا براي آنها نداشتند که نتيجه آن نیز افزايش قيمت گوشت مرغ در چند ماه اخير بوده، زیرا جوجه‌ها به مرغ تبديل نشدند. به‌نظرم بايد منتظر افزايش قيمت مجدد هم باشيم و نتيجه اين گوشت و شير و تخم‌مرغ نخوردن‌ها اين مي‌شود که در آينده يک ملت مريض روي دستمان مي‌ماند، چون دولت به حرف کارشناسان گوش نمي‌دهد.
اين کارشناس همداني توضيح داد: درحال‌حاضر کارت‌هاي ملي هوشمند هستند و پیش از ارائه اين کارت‌ها اثرانگشت افراد را هم گرفته‌اند؛ بنابراين مي‌توان از همين کارت‌هاي ملي به‌عنوان کوپن هوشمند استفاده کرد تا با استفاده از اثرانگشت، هيچ‌کسي نتواند اين کوپن‌ها را خريد و فروش يا سوءاستفاده‌اي از آن بکند، چون هر شخصي فقط مي‌تواند با کارت و اثرانگشت خود از آنها استفاده کند.
سروش در پايان سخنانش گفت: هر دولتي با رويکرد عقلانيت قابل مديريت است و اگر به عقل خودمان رجوع کنيم همه مشکلات قابل حل هستند و اين نامه‌ها و پيشنهاداتي که من به نهاد رياست جمهوري ارائه دادم تجربيات يک دانشجوي برتر معماري دانشگاه تهران، رتبه پنجم کنکور سال 68 و رتبه نخست دکتري در سال86 و رتبه‌دار المپيادها است. امثال من نمي‌خواهيم رئيس جمهور و يا نماينده مجلس شويم اما اگر چند نفر رتبه‌دار در المپيادهاي رياضي و فيزيک و شيمي و نخبه در کنار رئيس جمهور و وزرا قرار بگيرند به‌راحتي مي‌توانند مسائل مختلف را تجزيه و تحليل کنند و ديگر براي کشورمان چنين بحران‌های اقتصادي به‌وجود نمي‌آيد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.