پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 112185

 
نمره مردودی در نجات گردشگری
تاریخ خبر : 1399-07-08
     
 
 
     
متن خبر :


 میزان استقبال صاحبان کسب‌وکارهای مرتبط با گردشگری از بسته نجاتی که دولت برای فعالان بخش‌خصوصی بازار گردشگری در نظر گرفته بسیار کم بوده است به‌طوری‌که تنها ۱۶‌درصد از فعالان حوزه گردشگری که ۶۰۰ میلیارد تومان می‌شود از آن استقبال کرده و ۸۴ درصد از ۳‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی که برای این امر در نظر گرفته شده بود بدون تقاضا و بلااستفاده باقی مانده است.
به گزارش اقتصادآنلاین ؛  در همین راستا و به‌منظور کمک به فعالان بخش‌خصوصی متولیان بازار گردشگری بسته حمایت دومی را در نظر گرفته‌اند که در حال‌حاضر مشغول تنظیم جزئیات آن هستند.
ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در نشست خبری اعلام برنامه‌های روز جهانی گردشگری که روز گذشته برگزار شد، اعلام کرد: ۲۷‌سپتامبر در تقویم سازمان جهانی گردشگری به‌عنوان روز جهانی گردشگری نام‌گذاری شده و امسال نیز با تایید شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، پنج مهر به‌عنوان روز ملی گردشگری در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت و درج شد. روز جهانی گردشگری امسال با ویروس کرونا همراه است و شیوه همین ویروس موجب شده تا زنجیره تامین خدمات گردشگری با مشکلات قابل‌توجهی مواجه شود.
با وجود اینکه ویروس کرونا به‌طور کامل از بین نرفته است تا‌کنون ۵۳‌‌درصد از کشورهای جهان مرزهای خود را بازگشایی کرده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شرایط را برای سفر توریست‌ها مهیا کرده‌اند. اما مدیران و مسئولان کشوری همچنان برای بازگشایی کامل مرز‌ها تردید دارند.
به هر حال‌ تا زمان کنترل و مهار کامل ویروس کرونا نمی‌توان برای بازگشایی کامل مرز‌ها و برداشتن محدودیت‌ها تصمیم قاطع گرفت. سازمان جهانی گردشگری تاکید دارد باید در کنار حفظ سلامت مردم به معیشت آنها هم فکر کرد. باتوجه به همین عوامل در کشور ما نیز سفر‌های هوشمند برنامه‌ریزی شد.
وی افزود: بر اساس آمار جهانی در سال ۲۰۱۹ یک‌میلیون و ۳۵۰‌هزار نفر در ایران در مشاغل گردشگری مشغول به‌کار بوده‌اند که شیوع ویروس کرونا موجب شد تا تنها یک‌سوم این جمعیت همچنان در بازار گردشگری به فعالیت خود ادامه دهند.
در حال‌حاضر نیز احتمالا با افزایش بیکاری بیشتر شاغلان این حوزه مواجه هستیم زیرا با توجه به اینکه زمان شیوع ویروس کووید-۱۹ طولانی شد از نظر اقتصادی حفظ نیروی کار برای صاحبان کسب‌وکارهای گردشگری اصلا مقرون‌به‌صرفه نیست. بنابراین با توجه به این امر تعداد پرسنل بیکار و تعدیل‌شده بازار گردشگری در روزهای اخیر افزایش یافته است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد تسهیلات ۱۲‌درصدی که از سوی دولت در اختیار واحدهای گردشگری فعال در بخش‌خصوصی قرار داده شده از نظر فعالان بخش‌خصوصی چندان مفید نبوده است زیرا با توجه به شرایطی که برای این وام در نظر گرفته شده، پرداخت سود آن به دولت برای صاحبان کسب‌وکار اصلا مقرون‌به‌صرفه نیست به‌طوری که آنها اعلام کرده‌اند بسته نجاتی که در قالب وام، دولت برای فعالان بخش‌خصوصی بازارگردشگری در نظر گرفته است با توجه به رکودی که در این بازار بر اثر شیوع ویروس کرونا ایجاد شده است به‌قدری سنگین است که چنین تسهیلاتی نه‌تنها آن را جبران نمی‌کند بلکه موجب افزایش هزینه‌های کرونا نیز خواهد شد.
از سوی دیگر ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی که تحت‌عنوان وام در اختیار فعالان بخش‌خصوصی قرار می‌گیرد دارای شرطی است که طی آن «اگر صاحبان دفاتر مسافرتی و خدمات گردشگری هیچ‌یک از نیروهای فعال در دفتر را اخراج نکنند، این وام به آنها تعلق خواهد گرفت.»

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.