1403-02-171403-02-27bool(false) 1403-02-171403-02-27bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 27 ارديبهشت 1403

کد خبر : 134241

 
هوشمند شدن تقاطع بهشت برای کاهش ترافیک است
تاریخ خبر : 1402-06-20
نویسنده : مجید بیات
     
 
 
     
متن خبر :


 افزایش تقاضای سفر از یک سو و محدودیت در گسترش شبکه راهها از سوی دیگر یکی از مهمترین دلایل بروز ازدحام در شبکه راهها است. حتی ساخت تسهیلات جدید حمل ونقلی نظیر بزرگراهها برای سهولت عبور و مرور، هزینه های گزافی را هم در بخش سرمایه گذاری و هم در بخش تعمیر و نگهداری میطلبد. از اینرو، استفاده از روشهایی که کارایی تسهیلات حمل ونقل موجود را افزایش میدهد ضروری به نظر میرسد. سرپرست سازمان مدیریت ومهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری همدان در این‌باره می‌گوید: این روشها را عموما باید در سامانه حمل ونقل هوشمند و سامانه حمل ونقل همگانی جستجو کرد.

امیر بهرامی شرافت هدف اصلی استفاده از سامانه کنترل  هوشمند تقاطع ها  را  کاهش زمان سفر، کاهش میزان تاخیر و روانسازی ترافیک، افزایش ایمنی و کاهش آلاینده های زیست محیطی برشمرد و افزود :  سامانه کنترل  هوشمند تقاطع ها  به دلیل استفاده از قابلیت الکترونیکی در مباحث پایش تردد، تحلیل ترافیک و فنآوریهای کنترل باعث افزایش منافع استفاده کنندگان و گردانندگان سیستم حمل ونقل می شود.


بهرامی شرافت  موفقیت سامانه کنترل هوشمند تقاطع ها  را  در سایه طراحی، نصب و نگهداری صحیح و اصولی کنترل و  شناسگرهای مربوطه دانست و ابراز کرد : . شناسگر یا به عبارت دیگر سیستم آشکارساز خودرو جزئی با اهمیت از سامانه مذکور بوده و باید به  درستی حضور وسیله نقلیه را در تقاطع تشخیص دهد  . این سیستم، اطلاعات جریان ترافیک را برای کنترل چراغهای راهنمایی، مدیریت ترافیک و پایش آن و جمع آوری اطلاعات عبور و مرور وسایل نقلیه فراهم می نماید.

سرپرست سازمان مدیریت ومهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری همدان  با بیان اینکه  یکی از معتبر ترین روشهای کنترل هوشمند تقاطع ها، استفاده از روش لوپ های مغناطیسی است  خاطر نشان کرد : در این سیستم از رشته سیم هایی که به صورت حلقه های مربع شکل  با عملکرد الکترو مغناطیسی قبل از تقاطع ودر زیر سطح هر معبر استفاده می شود که این حلقه ها به عنوان چشم های سیستم معروف هستند .

وی در ادامه اضافه کرد : طرز کار این حلقه ها یا لوپ ها بدین صورت است که دراطراف خود میدان های الکترو مغناطیسی تشکیل می دهند وبا عبور اتومبیل از روی حلقه ، شدت این میدان تغییر یافته وبه این ترتیب عبور اتومبیل ازروی آن تشخیص داده می شود .

اطلاعات مربوط به عبور اتومبیل در معابر تقاطع جمع شده ودرصورت استفاده از سیستم مرکزی به صورت داده های میدانی توسط یک زیر ساخت  انتقال اطلاعاتی مثل فیبر نوری به مرکز کنترل ترافیک انتقال می یابد .

بهرامی شرافت  افزود : در این مرکز ، نرم افزار مرکزی سیستم هوشمند کنترل تقاطع ها ، که در واقع قلب سیستم است ، این اطلاعات راتجزیه و تحلیل کرده وزمان سبز مناسب را به هر کدام از رویکردهای هر تقاطع اختصاص می دهد. سپس اطلاعات مذکور که به عبارتی خروجی های سیستم هستند ، توسط همین بستر مخابراتی به سر تقاطع می رسد وبه صورت عوض شدن رنگ چراغ راهنمایی مشخص می شود .

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : این سیستم در حال حاضر توانایی های زیادی علاوه بر اختصاص زمان سبز مناسب برای رویکرد های تقاطع ها داردومی تواند به گونه ای تنظیم شود که رسیدن ویا عبور وسایل حمل ونقل عمومی را تشخیص داده وبرای عبور آنها اولویت بیشتری اختصاص دهد ویا اینکه در مناسبتهای خاص یا شرایط اورژانس مانند عبور خودروهای آتش نشانی وآمبولانس ها ، می توان از مرکزکنترل ترافیک ، مسیر خاصی را برای عبور خودروها باز نگهداشت .

سرپرست سازمان مدیریت ومهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری همدان با اشاره به تمام این کارها در زمان بسیار کوتاه وبه صورت آنلاین انجام می شود بیان کرد :  درصورت مدیریت محلی تقاطع نیز این اطلاعات توسط کنترلر موجود تحلیل شده و به صورت محلی زمان سبزبودن چراغ هر معبردرتقاطع را باتوجه به شلوغی وازدحام هر معبر محاسبه کرده به نحوی که دردرازمدت باتوجه به رویکرد خود تنظیمی شاهد بهینه شدن زمانهای مذکور خواهیم بود .

همچنین از دیگر کاربردهای این سیستم هوشمند ، جمع آوری ونگهداری این اطلاعات به صورت دراز مدت وبرای انجام تحلیل های ترافیکی وانجام برنامه ریزی های بلند مدت د رحوزه حمل ونقل وترافیک شهر است.

وی تاکید کرد :  سازمان مدیریت ومهندسی شبکه حمل ونقل شهرداری همدان با توجه به رویکرد مدیریت شهری وتاکید شورای اسلامی  شهر ،درفاز اول  تقاطع بهشت را با تجهیزاتی مطابق با کیفیت روز دنیا، به ارزش تقریبی 6،500،000،000 ریال با حمایت مالی شهرداری منطه 3 به اتمام رسانده وبا توجه به رصد یک هفته ای رفتار شبکه مذکور امیداست باحمایت مدیریت شهر درجهت خدمت به مردم   تقاطع های بیشتری از شهررا بدین روش هوشمند نماید.

ازمزایای دیگرهوشمند سازی تقاطع ها به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
1. کاهش تاخیر در تقاطع ها
2. بهره مندی از حداکثر ظرفیت محورهای تقاطع
3. کاهش میزان توقف وسایل نقلیه
4. کاهش زمان سفر
5. هماهنگی بین چراغ ها با ایجاد موج سبز
6. کاهش مصرف سوخت
7. کاهش آلودگی هوا
8. کاهش آلودگی های صوتی
9. کاهش آسیب های روانی.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.