پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 125655

 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا:

آرد توزیعی در استان همدان با کیفیت است
تاریخ خبر : 1401-05-22
     
 
 
     
متن خبر :


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا اعلام کرد: طبق رصدهای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در حال حاضر آرد توزیعی در استان همدان، آرد خوب و با کیفیتی است.

قدرت‌الله رستمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به عوامل مختلف در تولید نان‌های بی‌کیفیت اظهار کرد: یکی از علل ممکن است آرد باشد و این موضوع بستگی به نوع گندم دارد و معمولاً هم اگر بعضی از آردها کیفیت لازم را برای اینکه نان خوبی تحویل دهند، نداشته باشند، از آردهای دیگری استفاده می کنند تا کیفیت نان را به سطح استاندارد برسانند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر آردی که در استان توزیع می‌شود، آرد خوب و باکیفیتی است و از این نظر که نان خوبی بدهد، مشکلی وجود ندارد، افزود: ممکن است بی‌کیفیت بودن نان به نانوایی‌ها ارتباط داشته باشد به طوریکه دستگاه‌های مورد استفاده و مهارت نانواها در این امر دخیل است.

به گفته رستمی، سومین علت که به کیفیت نان به طور مستقیم خدشه وارد می‌کند، عدم ماندن خمیر یا زمان کافی برای تخمیر خمیر است. در ضمن ممکن است بعضی از نانواها از آردهای نامتناسب برای پخت نان استفاده کنند که باعث می‌شود انتظاری که مردم از آن نان دارند، برآورده نشود و باعث بی‌کیفیت شدن آن شود.

وی زمان لازم برای چرخش تنور و دمای بالا یا پایین آن را در کیفیت نان دخیل دانست که باعث می‌شود نان سوخته و یا دچار مشکل شود و تصریح کرد: طبق رصدهای ما باید به موارد گفته شده در نانوایی‌ها پرداخته شود و نانوایی‌ها دقت لازم را در پخت نان داشته باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا خاطرنشان کرد: برای هر نوع نان خاص، آرد مخصوص توزیع می‌شود و اگر نانوایی‌ها برای پخت نان دیگری از آن استفاده کنند، کیفیت لازم را برآورده نمی‌سازد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر گرایش مردم ما به استفاده از نان‌های سبوس‌دار است و متوجه هستند سبوس آرد در نان‌های سفید گرفته شده است، خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند در صورت کم بودن سبوس نان‌ به ویژه سنگک و سفید بودن آن و حتی استفاده از آرد برای پخت نان دیگر به ارگان‌های نظارتی همچون معاونت غذا و دارو و اصناف اطلاع‌رسانی کنند تا برخورد لازم صورت گیرد.

رستمی با بیان اینکه آردهای متناسب هر نان در نانوایی‌ها توزیع می‌شود بنابراین استاندارد لازم را دارند، مطرح کرد: سبوس لازم در آرد سنگک وجود دارد و نیازی به افزودن سبوس در نانوایی‌ها نیست البته هستند نانواهایی که برای تبلیغات سبوس بیشتر استفاده می‌کنند اما باید قبل از اینکه خمیر به تخمیر برسد، اضافه شود تا سبوس هم دچار تخمیر شود و مشکلات بعدی برای فرد مصرف‌کننده ایجاد نکند. اگر سبوس در پروسه تخمیر قرار نگیرد از جذب برخی یون‌ها در بدن جلوگیری می‌کند.

وی یادآور شد: سبوس‌های مورد استفاده در نانوایی‌ها باید ویژه خوراک انسان در محل‌های خاص و با استاندارد خاص باشد و از سبوس دام استفاده نشود به طوریکه در استان مراکز تولید سبوس انسانی و خوراکی وجود دارد که برخی از آنها هم در حال گرفتن مجوز هستند و بسته‌بندی‌ دارند.

رستمی درباره چگونگی تشخیص نوع سبوس استفاده شده در نانوایی‌ها گفت: در بازرسی از نانوایی‌ها چون خمیر هر لحظه تولید می‌شود، اثر بسته‌بندی‌های سبوس در محل یافت می‌شود و اگر نانوایی بخواهد سبوس مصرف کند اثری از آثارش وجود دارد.

وی ادامه داد: سبوس‌هایی که بعضی از نانواها زیر چانه‌های خمیر می‌ریزند، ارزشی ندارد و داخل تنور می‌سوزد بنابراین باید قبل از پروسه پخت وارد خمیر شود و در این صورت باعث تغییر رنگ می‌شود و ذرات آن قابل رؤیت نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا در بخش پایانی سخنانش بیان کرد: یکی از مواردی که الان خیلی کم شده، مرحله زود رساندن خمیر است به طوریکه برخی نانواها در بعضی مواقع از مواد غیرمجاز چون جوش‌شیرین یا جوهرقند(بلانکیت) برای رساندن نان استفاده می‌کردند که در بازرسی‌ها این مورد در استان بسیار کاهش پیدا کرده است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.