پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 130106

 
طرح توسعه کیان کُرد ظرفیت تولید را 2برابر می‌کند
تاریخ خبر : 1401-11-17
     
 
 
     
متن خبر :


■ کیان کرد ملایر یک سوم نخ لاستیک کشور را تولید می‌کند

■ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: صنایع همکار با دانشگاه‌ها از مالیات معاف می‌شوند


ملایر-زهرا امیری-خبرنگار همدان پیام: در سومین روز از دهه فجر در ملایر که با حضور استاندار همدان، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، معاون سازمان انرژی اتمی، فرماندار ملایر طرح توسعه شرکت کیان کرد این شهرستان با اعتباری بالغ بر ۲۰۰میلیاردتومان به متراژ 6 هزارو ۳۸۰ متر مربع و ظرفیت اشتغال ۵۰ نفر به بهره‌برداری رسید، با افتتاح طرح توسعه این واحد ظرفیت تولید از 5 هزار و صد تن به 11 هزار تن افزایش یافت و با افتتاح این طرح شرکت کیان کرد ملایر یک سوم نخ لاستیک مورد نیاز کشور را تولید می‌کند.

همچنین عملیات اجرایی سایت پرتودهی غرب کشور با سرمایه‌گذاری ۵ میلیون دلاری آغاز شد. این سایت ۲۵۰ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است و در مجموع ۴۵۰میلیارد تومان در این سایت هزینه شده است.

مدرسه ۱۷ کلاسه خیر ساز مهر پدری ملایر با اعتبار ده میلیاردتومان با زیر بنای ۲۲۷۵ متری، افتتاح ۱۴ واحد مسکن روستایی مددجویان کمیته امداد در قالب تفاهم نامه 3 جانبه با بنیاد مسکن، کمیته امداد و بسیج سازندگی و افتتاح جایگاه دو منظوره هاشمی با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان و اشتغال ۱۴ نفر از دیگر طرح‌های ملایر در سومین‌روز از دهه فجر بود.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری در آیین بهره‌برداری از طرح توسعه کیان کرد ملایر گفت: با تصویب قانون جهش تولید در مجلس شورای اسلامی سرمایه‌گذاری صنایع در دانشگاه‌ها به منظور تحقیق و توسعه دانشگاه‌ها و ساخت زیرساخت‌های علم و فناوری به منزله پرداخت مالیات است.

محمد علی زلفی گل در ادامه با تأکید بر اینکه دانشگاه ملایر باید در رشد و توسعه صنایع شهرستان کمک کند، افزود: شرکت کیان کرد ملایر و سرمایه‌گذار سایت پرتودهی ملایر باید یه تحقق این امر کمک کنند و از ظرفیت‌های قانونی ایجاد شده، بهره لازم را ببرند.

وی خطاب به سرمایه‌گذار شرکت کیان کرد ملایر و رئیس دانشگاه ملایر گفت: جلسه‌ای با فرماندار ملایر برگزار شود و کارگروهی تشکیل شود و ما نیز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی که داریم روی پروژه‌های کلان برنامه‌ریزی انجام می‌هیم تا بتوانیم پیوند بین دانشگاه و صنعت را رونق دهیم.

وی با بیان اینکه طرح توسعه شرکت کیان کرد ملایر هم رونق تولید را رقم می‌زند و هم اشتغال زیادی را ایجاد می‌کند، گفت: امیدواریم طرح بعدی افتتاح کارخانه تأمین مواد اولیه منسوج لاستیک در ملایر باشد.

استاندار همدان نیز در این آیین گفت: در استان همدان ۹۵۶ پروژه با اعتباری بالغ بر 4هزارو ۳۲۰ میلیارد تومان افتتاح می‌شود که از این میزان  ۱۷۱ طرح و پروژه عمرانی بالغ بر یکهزارو ۶۰ میلیون تومان مربوط به شهرستان ملایر است.

علیرضا قاسمی فرزاد طرح توسعه کیان کرد ملایر را ظرفیتی مستعد در استان و کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: فعالیت این شرکت  در ادامه طوری باشد که بتواند بیشترین نیاز کشور به منسوجات لازم برای تولید تایر را فراهم کند.

وی تأکید کرد: مدیران و سرمایه‌گذاران این شرکت زمینه اشتغال را برای نیروهای بومی ملایر فراهم کنند تا افراد بیشتری مشغول به فعالیت شوند.

وی با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهوری به استان همدان ۱۴ هزار میلیارد تومان پروژه برای استان همدان تعریف شد، افزود: این اعتبار معادل ۱۵ سال اعتبار استان است که تاکنون یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

 سهم شهرستان ملایر از ۳۵ درصد به ۵۰ درصد در تولید منسوجات بی‌بافت و استخوان‌بندی لاستیک می‌رسد

نماینده مردم ملایر نیز در این آئین گفت: طرح توسعه شرکت کیان کرد ۵۰ نفر به ظرفیت اشتغال این واحد اضافه خواهد کرد.

حجت الاسلام احد آزادیخواه گفت: طرح توسعه شرکت کیان سهم شهرستان ملایر از منسوجات بی‌بافت و استخوان‌بندی لاستیک را از ۳۵ درصد به ۵۰ درصد می‌رساند و این موضوع امکان صادرات این محصول فراهم می‌آورد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با گذشت 44 سال از پیروزی انقلاب اسلامی برای نخستین بار سازمان انرژی اتمی به منظور ایجاد مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی ورود پیدا کردند.

حجت الاسلام آزادیخواه با تأکید بر اینکه با راه‌اندازی این مرکز محصولات فساد پذیر کشاورزی عمر طولانی‌تری خواهند داشت، گفت: ما می‌توانیم محصولات و میوه فصل را ذخیره‌سازی کنیم و با پرتودهی به آن جان تازه دهیم تا در زمان مناسب وارد بازار شود.

وی ابراز امیدواری کرد: این صنعت در غرب کشور در 3حوزه کشاورزی، پزشکی و صنایع می‌تواند تحول عظیمی وارد کند.

 سهم یک سومی ملایر در تولید نخ لاستیک در کشور

نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی  نیز در این آیین گفت: در کشور حدود ۲۲میلیون لاستیک سواری تولید می‌شود که یک سوم نخ تولیدی لاستیک کشور در این واحد تولید می‌شود.

حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا با اشاره به اینکه لاستیک و روغن از محصولات  استراتژیک به شمار می‌روند، گفت: در حوزه ساخت لاستیک باید به سمت روش سنتی برویم، هم وزن لاستیک را کاهش دهیم و هم کیفیت این محصول را بالا ببریم و این واحد می‌تواند نقطه آغاز این کار باشد.

حسینی کیا گفت: واحدهای تولیدی در حوزه تحقیق و توسعه دانش بنیان‌ها هرچه هزینه کنند به عنوان مالیات قطعی برای این واحدها محاسبه می‌‎شود و این گامی است که مجلس انقلابی در حمایت از حوزه صنعت برداشت.

 عملیات اجرایی سایت پرتودهی غرب کشور در ملایر آغاز شد

همچنین معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: سند راهبردی انرژی هسته‌ای با تکیه بر گسترش حوزه سلامت، صنعت و کشاورزی و توسعه سامانه‌های پرتودهی با هدایت رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی تهیه شده است.

پژمان شیرمردی در ادامه اظهار کرد: در یک دوره ۲۰ ساله، برای هدفمندکردن این حوزه، یک آمایش سرزمینی خوبی را نیز انجام دادیم.

وی به اینکه در حوزه هسته‌ای کشور بخش‌های زیادی مورد غفلت قرار گرفته بود، جریانی را آغاز کردیم ودر این راستا با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی و صنعتی کشور را به ۱۲ منطقه اولویت‌دار تقسیم کردیم، اشاره کرد.

شیرمردی افزود: استان همدان یکی از استان‌های اولویت‌دار ما است و استان اصفهان، بُعد اقتصادی و تولید محصولات کشاورزی توانمندی است و  5/3میلیون تُن محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می‌شود.

وی ادامه داد: استان‌هایی در همسایگی همدان هستند که از نظر تولید محصولات کشاورزی و صنایع جزو رتبه‌های برتر بودند و نزدیکی این استان به کرمانشاه و نزدیکی به مرز عراق و مرز خسروی،  همدان را به عنوان یک اولویت معرفی کرده است.

معاون سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه دیدگاه ما این بود که اولویت سرمایه‌گذاری را به بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان بدهیم، افزود: با توان و زیرساختی که در استان همدان واقع در شهرستان ملایر ایجاد شده، مطمئن هستیم با ظرفیت موجود و تقویت نیروی انسانی، این سایت می‌تواند در آینده قطب پرتودهی منطقه در غرب کشور باشد.

وی با تأکید بر اینکه این کار در 3 حوزه کشاورزی، پزشکی، سلامت وصنعت برنامه‌ریزی شده است، افزود: کشور ما 3 برابر میانگین جهان تلفات کشاورزی دارد و اگر نگاهمان ارتقای امنیت غذایی است، باید به سمتی برویم که بتوانیم ابزار آن را در داخل ایجاد کنیم.

 سایت پرتودهی غرب کشور 18 ماه آینده راه‌اندازی می‌شود

فرماندار ملایر نیز در این آیین اظهار کرد: امروز نه تنها یک واحد تعطیل شده احیا شد، بلکه یک اقدام دانش‌بنیان برای خنثی‌سازی تحریم‌ها نیز در ملایر بنا شد.

سلمان اسماعیلی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه منجر به تحول اساسی در حوزه کشاورزی، صنعت و بهداشت خواهد شد، افزود: سایت پرتودهی غرب کشور طی ۱۸ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

اسماعیلی افزود: این سایت ۲۵۰میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده و 5 میلیون دلار هم در مرحله نخست سرمایه‌گذاری شده و در مجموع ۴۵۰ میلیارد تومان در این سایت هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت پرتودهی صنایع غذایی و کشاورزی نیز گفت: فساد و از بین رفتن مواد غذایی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در غرب کشور است که امیدواریم با راه‌اندازی این سایت، این مشکل رفع شود.

محسن ملکی افزود: ۵۰ درصد از مردم دنیا دچار فقر غذایی و گرسنگی هستند و ۵۲ درصد محصولات کشاورزی و تولیدات مواد غذایی در دنیا تلف می‌شود و با این ایده شرکت ما در پرتودهی با اولویت موادغذایی ورود کرد.

وی با اشاره به اینکه ملایر صنعت بین‌المللی انگور دارد، ادامه داد: در حوزه مشتقات انگور نتوانستیم صادرات داشته باشیم که با این فناوری می‌توانیم این معضل و مشکل را در کشور حل کنیم.

 

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.