پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 112607

 
مراکز یادگیری محلی سوادآموزی در همدان افزایش یافت
تاریخ خبر : 1399-07-24
     
 
 
     
متن خبر :


 با راه‌اندازی مرکز یادگیری محلی سوادآموزی منطقه سردرود از توابع شهرستان رزن تعداد این مراکز در سطح استان به ۲۰ مورد افزایش یافت.
معصومه خدابنده‌لو در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به اینکه پیش از این نیز 8 مرکز یادگیری محلی سوادآموزی، در استان راه‌اندازی شده بود، افزود: از سال‌های پیش نیز ۱۱ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در سطح استان فعال بود که با افزایش این آمار، بی‌سوادان راحت‌تر می‌توانند از خدمات این مراکز بهره‌ ببرند.
وی اظهار کرد: افراد زیر پوشش مراکز یادگیری سوادآموزی محلی استان در سال گذشته، هزار و ۱۱۵ نفر بود که در زمینه مهارت‌های زندگی و اجتماعی، حقوق شهروندی و مهارت‌های شغلی به مدت ۲۰۰ ساعت آموزش‌های لازم را فراگرفتند.
خدابنده‌لو پیش‌بینی کرد: امسال در سطح استان نزدیک به یک‌هزار و ۷۰۰ سوادآموز به جمع باسوادان اضافه شود.
وی تأکید کرد: براساس آخرین آمار دریافتی نزدیک به ۹۶ درصد از جمعیت این استان باسواد هستند که این آمار، ۱۱ درصد از میانگین باسوادی در دنیا بالاتر است.
معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش همدان افزود: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۴۹ هزار تن از جمعیت بین سن‌های ده تا ۴۹ سال اعلام بی‌سوادی کردند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۶۵۶ تن را مردان و ۳۲ هزار و ۲۶۰ تن را زنان تشکیل می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه مراجعه برای با سواد شدن نسبت به گذشته کاهش یافته است، اظهار کرد: شناسایی افراد بی‌سواد یکی از مهم‌ترین مشکلات امروز سوادآموزی استان محسوب می‌شود.
خدابنده‌لو گفت: درحال‌حاضر علاوه‌بر برگزاری دوره‌های سوادآموزی ویژه بی‌سوادان، دوره‌های تحکیم و انتقال ویژه حفظ سواد نوسوادان و ادامه تحصیل آنها نیز صورت می‌گیرد.
وی تأکید کرد: برگزاری کلاس‌های آشنایی با مهارت‌های هفتگانه ICDL و ایجاد حلقه‌های کتابخوانی و آشنایی عملی نماز با عنوان نماز کلید بهشت ویژه باسوادان از جمله فعالیت‌های جدید سوادآموزی است.
معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش همدان افزود: برای شناسایی بی‌سوادان، از مدیران مدارس با تحویل گواهینامه‌های والدین و همچنین مراکز بهداشتی، زندان‌ها، دهیاران، جهاد کشاورزی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی همکاری داریم.
وی افزایش سطح سواد جامعه، فرهنگ اجتماعی، سواد زندگی، مهارت‌های زندگی و افزایش سطح بهداشت فردی و اجتماعی را از مزایای سوادآموزی دانست و افزود: امکانات سوادآموزی به‌صورت غیردولتی با مؤسسه‌های مجاز انجام می‌شود که موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات شده است.
خدابنده‌لو ادامه داد: تنها در ناحیه یک آموزش‌وپرورش همدان کمبود آموزش‌دهنده مجاز داریم که درصورت استفاده از معلمان بازنشسته یا شاغل این مشکل حل می‌شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.