پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 75468

 
راه سرمايه‌گذاري سد نشود
تاریخ خبر : 1395-10-18
     
   
     
متن خبر :

1- بر اساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار کشور در نخستین ماه پاییز 1395، نرخ بیکاری در بهار امسال با رشد 4/1 درصدی به 2/12 درصد رسیده است.
به گفته رئيس‌جمهوری، تعداد کل شاغلان کشور از 21 میلیون و 300 هزار نفر در سال 92 به 23 میلیون نفر در حال حاضر افزایش پیدا کرده است و این بیانگر ایجاد 700 هزار فرصت شغلی جدید در کشور است.
 روحانی در گفت‌وگوي تلويزيوني خود از رکوردشکنی ورود متقاضیان شغل در تابستان امسال به بازار کار خبر داد و گفت: در تابستان امسال یک میلیون و 200 هزار نفر خواستار احراز فرصت شغلی بوده‌اند.
رئيس‌جمهوری افزود: ایجاد 700 هزار فرصت شغلی رقم قابل توجهی است و برای درک حجم شغل ایجاد شده باید گفت تعداد کشورهایی که به طور متوسط بالای 600 هزار شغل ایجاد کرده‌اند از 5 کشور تجاوز نمی‌کنند لذا این رقم، رقم بالایی است... با وجود این، تعداد بیکاران در کشور اضافه شده است؛ چراکه حتی اگر سالانه 700 هزار شغل نیز ایجاد شود با وجود ورود یک میلیون متقاضی کار باز شاهد افزایش 300 هزار نفری شمار بیکاران هستیم.
2- زماني براي کاهش نرخ بیکاری، تعریف شاخص بیکاری تغییر يافت تا افرادی با حداقل یک ساعت کار در هفته در زمره شاغلان محسوب شوند. اين كار مشکل اشتغال را حل نكرد بلكه صورت مسأله را براي مسئولان پاك كرد.
اكنون ايجاد شغل پايدار مدنظر است وگرنه آمارسازي دردي را دوا نخواهد كرد.
3- بیکاری هرچند از نگاه تمام دولت‌ها به عنوان یکی از بزرگترین معضلات اجتماعی- اقتصادی کشور مطرح شده است اما نگاه راهبردی به مسأله اشتغال در بسياري از دولت‌ها وجود نداشته و در دولت يازدهم تا آنجا كه مشخص است، راهبرد دولت كاهش بيكاري با جذب سرمايه‌گذاري‌هاي داخلي و خارجي است.
4- دولت اعلام كرده است؛ بايد سالانه 734 هزار میلیارد تومان در کشور سرمایه‌گذاری انجام شود تا با اين سرمايه‌گذاري در 5 سال آينده و تا پایان برنامه ششم نرخ بیکاری تک رقمی در کشور ایجاد شود.
اين بر اساس پيش‌بيني دولت در برنامه ششم توسعه است که از سال 1396 آغاز می‌شود و قرار است سالانه 950 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شود.
بنا بر اعلام دولت، در بودجه سال 96 بالغ بر هزار میلیارد تومان برای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید اختصاص داده شده است اما اشتغال تنها با برنامه‌های خاص و ویژه نمی‌تواند توسعه پیدا کند بلکه افزایش سطح اشتغال از طریق افزایش سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.
5- بیکاری را نمي‌توان تنها در شاخص‌هاي اقتصادي بررسي كرد بلكه عاملي مهم و مؤثر در اكثر شاخص‌ها بخصوص شاخص‌هاي اجتماعي است.
امروز دليل افزايش بسياري از معضلات و آسيب‌هاي اجتماعي از سوي صاحبنظران بيكاري اعلام مي‌شود كه اگر اين شاخص كنترل شود، ميزان آسيب‌هاي اجتماعي نيز كاهش خواهد يافت.
با اين نگاه، سخن «حسن روحانی» رئيس‌جمهوری در تازه‌ترین گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم كه بیکاری را مهمترین معضل کشور و اشتغالزایی را اصلی‌ترین دستور کار پیش روی دولت دانست، بهتر درك مي‌شود.
6- در اين شرايط گلايه‌هاي استاندار همدان از ايجاد مانع و بي‌علاقگي برخي به سرمايه‌گذاري در استان، گلايه‌هايي قابل تأمل محسوب مي‌شود؛ زيرا ايجاد اين موانع مي‌تواند نرخ بيكاري استان را افزايش دهد مگر اينكه موانع براي جذب سرمايه‌گذاري در استان برطرف شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.