1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 59501

 
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور در نشست با مسئولان 3 شهرستان استان خبر داد

تدوين طرح مشارکت تولیدی صنعتي روستاييان
تاریخ خبر : 1394-03-18
     
 
 
     
متن خبر :

* نماينده مجلس: نبود امکانات اوليه روستاها قابل‌قبول نيست
 تدوين دستورالعمل اجرايي طرح مشارکت مردم در راه‌اندازي واحدهاي توليدي مستقر در روستاها در دستور كار دولت است.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور در نشست هفته گذشته با نماينده مردم بهار و کبودراهنگ در خانه ملت و فرمانداران شهرستان‌هاي بهار، کبودراهنگ و نهاوند ضرورت توجه به توسعه روستايي را مورد تأکيد قرار داد و گفت: توجه به روستا، عشاير و حرکت براي توانمندسازي آنها موجب کاهش نرخ بيکاري، حاشيه‌نشيني و افزايش توليد ملي و امنيت مرزها مي‌شود.
سيد ابوالفضل رضوي با اشاره به اهميت طرح مشارکت مردم در راه‌اندازي واحدهاي توليدي مستقر در روستاها، از تدوين دستورالعمل اجرايي اين طرح خبر داد و افزود: دستورالعملي که براي اين طرح تدوين شده است حاصل سفر به 31 استان کشور و مشورت با صاحبنظران و مسئولان محلي است.
به گزارش روابط عمومي فرمانداري بهار آمده است كه وي توسعه روستا را از پايگاه‌هاي اقتصاد مقاومتي دانست و اظهار كرد: امروز اقتصاد مقاومتي به مطالبه نظام تبديل شده است و بايد آن را مورد توجه جدي قرار دهيم.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور معتقد است: تا زماني که تغيير نگاه ايجاد نشود، توسعه امکان‌پذير نيست؛ لازمه توسعه، داشتن سرمايه انساني است و بايد سرمايه انساني خود را آموزش داده و بدانيم تا زماني که مردم به کار و توليد آشنا نباشند اقتصاد و توليد هم شکوفا نخواهد شد.
رضوي با تأکيد بر توجه دولت تدبير و اميد به توسعه اقتصادي روستاها گفت: دولت تمامي توان خود را براي پيگيري و رفع مشکلات روستاييان به کار گرفته است.
 نبود امکانات اوليه روستاها قابل‌قبول نيست
نماينده مردم بهار و کبودراهنگ در خانه ملت هم گفت: توجه به روستاها امري ضروري است، زيرا با توسعه روستاها به توسعه کشور دست خواهيم يافت.
محمدعلي پورمختار اضافه کرد: پس از گذشت 36 سال از انقلاب اسلامي نبود راه آسفالته و برخي امکانات اوليه قابل قبول نيست که بايد دولتمردان به اين مهم توجه کنند.
وي همچنين گفت: 2 شهرستان بهار و کبودراهنگ از کمبود آب رنج مي‌برد و در بسياري از روستاها ايام تابستان با تانکر آبرساني می‌شود که ايجاد مجتمع‌هاي آبرساني ضروري است.
فرمانداران کبودراهنگ، بهار و نهاوند هم مشکلاتي را در زمينه کمبود آب شرب، کمبود و نبود برخي امکانات، مشكل اشتغال جوانان روستايي و پايدار نبودن آن، نبود کارگاه‌هاي توليدي در روستاهاي مستعد بيان کردند كه در پايان در خصوص حل مشکلات قول مساعد داده شد.
در اين نشست، مقرر شد مجتمع‌هاي آبرساني در برخي روستاهاي شهرستان‌هاي مذکور ايجاد شود. همچنين طرح‌هاي اشتغالزا با توجه به استعداد روستاها مشخص و معرفي شوند و تسهيلاتي با سود 4 درصد در اختيار متقاضيان گذاشته شود.
 مصوبات خوبي براي شهرداران بهار و كبودراهنگ و نهاوند
در ادامه همين تيم اعزامي با معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير کشور ديدار داشتند كه مقرر شد يک دستگاه ماشين‌آلات سنگين مورد نياز به شهرداران شهرستان‌هاي مذکور داده شود.
همچنين کمک‌هاي بلاعوض به شهرداران و تخصيص قير يارانه‌اي از ديگر مصوبات اين نشست صميمي بود.
محمدعلي پورمختار، نماينده مردم بهار و کبودراهنگ در خانه ملت در اين نشست گفت: شهرداران مديريت شهر را برعهده دارند، اما با توجه به اينکه درآمد مناسبي ندارند در خدمات‌دهي داراي مشکلات عديده‌اي هستند که بايد به شهرهايي با جمعيت کمتر توجه ويژه‌اي شود.
فرمانداران هم با بيان مشكلات موجود اظهار داشت: با توجه به درآمد پايين شهرداران، مجموعه شهرستان‌‌ها فاقد برخي امکانات زيربنايي است.
اما معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير کشور اظهار کرد: تلاش ما بر اين منوال است که بسياري از مشکلات را به صورت اندک رفع كنيم، اما حجم گسترده مشکلات وجود دارد و کسي انتظار آن را ندارد که به يکباره برطرف شود كه اين کار سختي است.به گفته هوشنگ خندان‌دل، در حال حاضر شرايط اقتصادي کشور مساعد نيست و با اين وجود در حد توان به شهرداران کمک کرده‌ايم.
وي ادامه داد : ديدگاه‌هاي کشوري بايد اصلاح شود تا بتوان آثار آن را در قوانين ديد و با تصميمات خوب مجلس شوراي اسلامي در سال‌هاي اخير، اميدواري به منظور رونق شهرداري‌ها در سال آينده بيشتر شده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.