1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 126893

 
حاجی‌بابایی: هنوز مشکل آب پا برجاست

بد عهدی وزیر نیرو در حق همدان
تاریخ خبر : 1401-07-09
نویسنده : غزل اسلامی
     
 
 
     
متن خبر :


■ در شورای برنامه‌ریزی از همراهی کشاورزان تقدیر شد

مسئله آب، کمبود مسکن، حوادث اخیر و جزئیات مصوبات سفر رئیس جمهوری به همدان، مهمترین بحث‌های مطرح شده در شورای برنامه‌ریزی و جلسه اقتصاد مقاومتی بود. در این جلسه نماینده ادوار مختلف در مجلس گفت: ما از رئیس جمهوری می‌خواهیم گره کور آب همدان را باز کند، به سرانجام نرسیدن کامل پروژه آبرسانی به‌دلیل کم‌کاری مسئولان همدان نیست بلکه مشکل  جای دیگر است امنیتی دارد. حمیدرضا حاجی‌بابایی ادامه داد: وزیر نیرو در حق استان ظلم کرد من ایشان را نمی‌بخشم. او برای انجام کامل این پروژه به همدان قول داد اما نتوانست آن را انجام بدهد، حالا باید به همدان برگردد و موضوع را پیگیری کند.

وی افزود: مدام در اخبار می‌گویند مشکل آب همدان حل شد، بنده وقتی به مجلس می‌روم همه نمایندگان برای حل این بحران تبریک می‌گویند! وقتی مسأله آب همدان حل نشده چرا می‌گویند آب در همدان به تعادل رسیده است؟

 مسکن بحران آینده همدان
وی مسکن را بحران آینده همدان عنوان کرد و گفت که امروز آب مشکل اصلی شهر است اما مسکن به مراتب مشکل بزرگتری برای این شهر ایجاد خواهدکرد. حاجی‌بابایی به طولانی‌شدن روند تصویب طرح جامع انتقاد کرد و گفت که بیش از 5 سال است که این طرح در دست اقدام است اما هنوز برای تصویب به شورای برنامه‌ریزی استان ارسال نشده است.

وی گفت: همدان برای ساخت 50 هزار واحد نهضت ملی به 3 هزار هکتار زمین نیاز دارد که مسئولان در اداره کل راه و شهرسازی به دنبال شناسایی زمین هستند و تاکنون 500 هکتار شناسایی کرده‌اند. استاندار نیز از تلاش مسئولان در شرکت‌های آب همدان و مسئولان و نمایندگانی که پیگیر حل مسئله آب هستند تشکر کرد و گفت: باید تلاش کنیم که در چنین شرایطی وضعیت اقتصادی استان را بهبود بدهیم.

علیرضا قاسمی‌فرزاد ادامه داد: به‌دلیل نیاز به امنیت غذایی اقدامات ارزشمندی در حوزه کشاورزی آغاز شده و باید با تغییر الگوی کشت و مدرنیزه کردن آبیاری، بهره‌وری آب و همزمان میزان تولید  را افزایش بدهیم، که مطالعات و پیگیری آن به‌عهده مرکز تحقیق و فناوری کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی است.

وی بابیان اینکه در بخش صنعت نیز استفاده از پساب و در توسعه معادن حفظ محیط زیست در اولویت است، گفت: برای استفاده از اعتبارات شناور در کشور باید اعتبارات تبصره‌های 16 و 18 به‌صورت کامل جذب شوند.

استاندار افزود: 14 هزار میلیارد تومان آورده سفر رئیس جمهوری به همدان است که بالغ بر 3 هزار و 900 میلیارد تومان مربوط به حوزه راه‌ها و راه‌آهن است که می‌خواهیم در جلسه‌ای که به‌زودی برگزار می‌کنیم، درخواست افزودن هزار و 500 میلیارد تومان دیگر را داشته باشیم.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه تا کنون 800 میلیارد تومان از اعتبارات سفر رئیس جمهوری تخصیص یافته، گفت: در 3 سال باید کل این اعتبارات به استان جذب شود. وی افزود: در مجموع همدان استانی متوسط به بالا در کشور محسوب می‌شود و آنچه که در حال حاضر با شدت آن را دنبال می‌کنیم مسأله مسکن است که در 30 شهر زمین برای اجرای طرح نهضت ملی تأمین شده و در حال تأمین زمین در همدان و ملایر هستیم.

قاسمی‌فرزاد به شناسایی و فروش اموال مازاد اشاره کرد و گفت: برخی از دستگاه‌ها ساختمان‌هایی دارند که سال‌ها از آن استفاده نمی‌کردند اما پس از شناسایی آنها برای استفاده بهینه یا فروش، تعدادی میز و صندلی و کارمند در آن به کار گرفته‌اند، درصورتی که این اموال باید به‌فروش برسند و یا استفاده بهینه از آنها بشود. بنابراین تقاضا می‌کنیم چنین اقداماتی انجام ندهید.

استاندار در نهایت گفت: در پروژه آب از 2 گروه باید تشکر ویژه داشته باشیم؛ یکی مردم هستند که با صبوری شرایط را تحمل و همراهی کردند و گروه دیگر کشاورزانی هستند که چاه‌های خود را در اختیار گذاشتند. بنابراین مسئولان باید هرچه سریع‌تر 30 چاه پدافندی را لایروبی و اصلاح کرده تا بتوانند از آنها بهره‌برداری کنند و چاه‌های کشاورزان را تحویل بدهند.

 برنامه بهره‌وری در حال تدوین است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز از تدوین برنامه «بهره‌وری» برای استان خبر داد و گفت: تا پایان مهرماه این برنامه آماده است.

تورج الوانیان از نامگذاری کنارگذر غربی خبر داد و گفت: این کنارگذر به‌نام سیدجمال‌الدین اسدآبادی نامگذاری می‌شود و امیدواریم با جذب اعتبارات سفر رئیس جمهوری این پروژه به‌زودی به بهره‌برداری برسد.

 3 هزار میلیارد در 6 ماهِ پیش رو
معاون امور عمرانی استاندار هم در این جلسه به مصوبات سفر رئیس جمهوری به همدان پرداخت و گفت: سقف اعتبارات عمرانی استان در سال جاری 1400 میلیارد تومان است که اعتباراتی که در سفر رئیس جمهوری به همدان اختصاص یافت 10 برابر این رقم است، بنابراین نیازمند پیگیری و برنامه‌ریزی جدی مدیران است.

فرزاد تیموری با بیان اینکه اعتبار اکثر پروژه‌ها از سوی وزارتخانه‌ها ابلاغ شد، افزود: مرحله نخست تخصیص‌ها ابلاغ شده‌اند که خوشبختانه توزیع تخصیص‌ها به‌عهده استاندار است. 

وی گفت: در 6 ماه پیش رو 3 هزار میلیارد تومان به استان اختصاص می‌یابد و مدیران باید پروژه‌های نیمه‌تمام و فعال را در اولویت کار قرار بدهند تا بتوانیم در این بخش موفق عمل کنیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.