پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 118601

 
شهردار و پیمانکار هر دو با هم وعده دادند

ساخت موزه میدان مرکزی مردادماه به پایان می‌رسد
تاریخ خبر : 1400-04-17
     
 
 
     
متن خبر :

شهردار همدان در حالی که پیمانکار پروژه میدان مرکزی شهر را به شهادت گرفت هر دو با هم در حضور خبرنگاران همدان وعده دادند ساخت سایت موزه همدان مردادماه ۱۴۰۰ پایان می‌یابد.
عباس صوفی گفت: سایت موزه میدان امام(ره) نخستین سایت موزه ایران است و به جهت اینکه در همین محل آثار باستانی به دست آمده، یکی از کم‌نظیرترین فضاها در جهان به شمار می‌آید و کار ساخت آن مردادماه تمام می‌شود و برای تجهیز موزه به میراث‌فرهنگی واگذار می‌شود .
وی گفت: در حال‌حاضر سایت موزه میدان امام(ره) توسط پیمانکار جدید در حال ساخت است و امیدواریم تا پایان سال‌جاری به اتمام برسد.
صوفی با بیان اینکه تاکنون این پروژه بین 85 تا 90درصد پیشرفت کاری داشته است، بیان کرد: پروژه سایت موزه میدان امام(ره) جزء پروژه‌های شهر همدان است که زمان طولانی برای ساخت آن صرف شده و تابستان ۱۴۰۰ به اتمام می‌رسد . وی گفت: در حال‌حاضر پیمانکار پروژه در محل حضور داشته و فعال است. امیدواریم با توجه به پیشرفت قابل‌توجه در پروژه شاهد بهره‌برداری از آن در مردادماه 1400 باشیم .  صوفی میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای این پروژه را چیزی حدود 7میلیارد تومان اعلام کرد که با در نظر گرفتن تعدیل‌های احتمالی به 10میلیارد می‌رسد. در این پروژه 3 دستگاه میراث‌فرهنگی، شهرداری و راه و شهرسازی دخیل بودند.

 داستان دنباله‌دار ساخت سایت‎موزه در میدان مرکزی شهر همدان از آنجا آغاز شد که هفتم آذرماه سال 96 در جریان گودبرداری‌های محوطه جهت ساخت پیاده‌راه میدان، 2تابوت شکسته سفالی متعلق به دوران اشکانی و تعدادی تکه‌های سفالی متعلق به دوره‌های مختلف تاریخی از زمان مادها تا دوران اسلامی کشف شد؛ آثاری که به‌عنوان نمونه‌ای از مهمترین نشانه‌های تاریخ و تمدن این سرزمین(پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین) مورد توجه رسانه‌ها، متولیان حوزه میراث‌فرهنگی و فعالان اجتماعی قرار گرفت.
در همین روزها(آذرماه) بود که نماینده وقت مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در بازدیدی که از میدان امام(ره) داشت در جمع خبرنگاران بر ضرورت تغییر طرح میدان و ایجاد سایت‎موزه در این مکان تأکید کرد و گفت: اگر کارشناسان تخصصی به این نتیجه برسند که کاوش باید حفظ و به موزه تبدیل شود، شهرداری باید طرح پیاده‌راه میدان امام(ره) را با تغییر و مدنظر قرار دادن این موزه، هم پروژه را هرچه سریع‌تر به ثمر برساند و هم آثار کشف ‌شده حفظ شود.
امیر خجسته، در آن بازه زمانی با بیان اینکه نباید به دلیل انجام پروژه عمرانی، میراث تاریخی شهر مورد تهدید قرار گیرد، بیان کرد: کشف هر میراثی در همدان یک فرصت بزرگ گردشگری است که می‌تواند با بی‌تدبیری به چالشی اجتماعی تبدیل شود.
در همین حین مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان نیز در محل کشف آثار، از ظرفیت‎سنجی برای راه‌اندازی سایت‎موزه در میدان امام(ره) گفت و افزود: ملتی که حرمت گذشتگان را حفظ نکند نمی‌تواند چشم‌انداز روشنی برای آیندگان ترسیم کند. جالب‌تر اینکه در همان زمان عده‌ای نیز در قالب فعالان مدنی با صدور بیانیه‌ای خواستار توجه ویژه به کاوش‌های صورت گرفته‌ شده و بیان کردند  می‌توان آثار و فضای کاوش شده را در قالب یک سایت‎موزه حفظ و با قرار دادن یک پوشش شیشه‌ای در اطراف آن، این اثر مکشوفه در معرض بازدید عموم قرار گیرد تا هم شهروندان همدانی به داشته‌های خود ببالند و هم به‌ عنوان یک منطقه گردشگری برایش برنامه‌ریزی شود.
بر این اساس 12 آذرماه محمدناصر نیکبخت، استاندار وقت همدان با توجه به حساسیت موضوع با تعدادی از مدیران مرتبط از پروژه میدان امام(ره) بازدید و با تأکید بر تداوم روند کاوش‌ها به موضوع میزبانی همدان از رویدادهای گردشگری در سال 2018 اشاره کرد و گفت: باید تا اجلاس 2018 این اثر و دیگر جاذبه‌های گردشگری شهر ساماندهی شده باشد تا بخش‌های بیشتری از داشته‌های همدان را معرفی کنیم.
وی بیان کرد: اگر قرار بر ساخت موزه است برای ساخت آن کمک می‌کنیم، زیرا استان همدان باید مقصد گردشگری شود.
در نهایت روند این اتفاقات منجر به آن شد که جلسه تصمیم‌گیری برای ایجاد سایت‎موزه و یا اجرای آب‌نما در میدان امام(ره) در روز 13 آذرماه سال 96 در صحن شورای شهر همدان و با حضور مسئولان میراث‌فرهنگی و شهرداری همدان کلید بخورد.
و بالاخره پس از برگزاری جلسات متعدد در نخستین روزهای دی‌ماه، کاوشگران در ادامه کاوش‌های خود به آثار جدید دیگری برخوردند و به‌یکباره با کشف دومین تدفین از کاوش‌های باستان‌شناسی میدان امام(ره) همدان، لزوم ایجاد سایت‎موزه دوچندان شد و درنهایت تصمیم به ایجاد سایت موزه در میدان امام(ره) همدان گرفته شد چنانکه عباس صوفی، شهردار همدان در همان روزها با بیان اینکه عملیات اجرایی سایت‎موزه همدان بزودی آغاز می‌شود، گفت: اتمام عملیات احداث این سایت‌موزه تا پایان سال 96 امکان‌پذیر است.
اما در کمال ناباوری در 6 سال گذشته این پروژه به نتیجه نرسید و در این سال‌ها این پروژه حتی جزء پروژه‌های بازآفرینی شهری که برای آنها از محل اعتبارات ملی در نظر نیز بود، اما علی‌رغم تزریق یک میلیارد تومان از این محل همچنان شاهد پیشرفت قابل‌توجهی در آن نبودیم.
با توجه  به آنچه گفته شد به ‌نظر می‌رسد پس از کش‌وقوس 6ساله بالاخره پروژه سایت موزه میدان امام(ره) که در این سال‌ها مورد بی‌مهری 3دستگاه متولی بود به‌ روزهای  پایانی نزدیک می‌شود و امید است طبق وعده‌های داده شده همچنان این پروژه و عملیات اجرایی در آن با قوت پیش برود و مردادماه موزه میدان مرکزی آماده بهره‌برداری شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.