1403-02-201403-02-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 30 ارديبهشت 1403

کد خبر : 131764

 
در مراسم روز شوراها مطرح شد

تعامل بین شوراهای استان و شهر همدان بیشتر شود
تاریخ خبر : 1402-02-13
     
 
 
     
متن خبر :


رئیس شورای اسلامی شهر همدان، در مراسم گرامیداشت روز شوراها با بیان اینکه روز شوراها روز همدلی و وحدت است اظهار کرد: شوراها عامل شکوفایی شهرها هستند و ما باید خود جایگاه و منزلت شوراها را پاس بداریم، منزلت شوراها در قانون اساسی ویژه دیده شده و نماد مردم‌سالاری دینی است.


محمود مسگریان با بیان اینکه باید تعامل بیشتری بین شوراهای استان و شهر همدان داشته باشیم ادامه داد: باید با همکاری و هم فکری هم روی احصاء نیازها هم‌افزایی داشته باشیم و آنها را به نتیجه برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه جدایی نتیجه‌ای جز خنثی کردن توانمندی‌ها ندارد گفت: شوراها می‌توانند در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، اقتصادی و غیره طرح دهند و در حل مشکلات چاره‌اندیشی کنند.

مسگریان افزود: مردم انتظارات به حقی از ما دارند و ما باید زبان گویای آنها برای مسئولان و مجریان باشیم تا بتوانند مشکلات را حل کنند.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم گفت: اگر دنبال مردم‌سالاری دینی و تحقق حاکمیت مردم هستیم باید نقیصه عدم تعریف و تفکیک اختیارات شوراها رفع شود.


حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی با بیان اینکه ضعف‌هایی از حیث قانونی و ساختاری برای شوراها متصور است اظهار کرد: جایگاه شوراها همانطور که از نمونه‌های کشورهای نسبتا پیشرفته اقتباس شده و با مبانی دینی نیز سازگار بوده و در قانون اساسی گنجانده شده، به عنوان پارلمان شهری و یک مجلس قانون‌گذاری محدود در حوزه شهری تعریف می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از خلاهایی که می‌توان در قانون اساسی اشاره کرد این است که مسئله شوراها به شکل کامل تفکیک نشده است گفت: از زمان تحقق شوراها شاهد این خلاها در قانون‌گذاری‌ها هستیم و به نحو مطلوبی اصلاح نشده است.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به فعالیت سه قوه در کشور عنوان کرد: شاید حکیمانه آن بود که شوراهای اسلامی شهرها ذیل قوه مقننه می‌گنجیدند و نسبت آنها با دستگاه اجرایی نسبت تعریف شده‌‌تری بود.

وی با بیان اینکه مجلس باید تعریفی داشته باشد و در مقیاس استانی شورای استان اعتباری نسبت به شهرستان‌ها و شهرستان‌ها نسبت به شهرها داشته باشند گفت: حوزه محدوده شهر جزئیاتی دارد که در محدوده اختیارت شهر بوده و شاید در حوزه اختیارات استانی نباشد و این باید تفکیک شود.

صفری‌افلاکی با بیان اینکه نخستین اشکال این است که امروز شاهدیم قدرت شورای استانی حتی در برخی موارد از اختیارات شهرستانی و شهری هم کمتر است و حوزه اختیارات تعریف خوبی نشده است خاطرنشان کرد: اگر دنبال مردم‌سالاری دینی و تحقق حاکمیت مردم هستیم باید این نقیصه جبران شود.

وی بیان کرد: امروز با وجود اینکه شوراهای عالی استان‌ها اختیار این را دارند که لایحه را به مجلس دهند و خلاهای مدیریت شهری را با ارائه لایحه به مجلس پر کنند اما ضعف‌هایی در این زمینه وجود دارد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه شوراهای عالی استان‌ها در دوره‌های گذشته آن چنان که باید عصاره و برآمده نخبگان منتخب مردم در شوراها نبودند و این مسئله به خلاهای قانونی برمی‌گردد افزود: نسبت شوراهای شهر و شهرستان با نمایندگان مردم در این حوزه‌های انتخابیه که در مجلس حضور دارند، به خوبی تعریف نشده است.

وی با بیان اینکه باید خلاهای احصاء شده در مدیریت شهری را توسط نمایندگان خود به مجلس منتقل کنیم چون ما هر دو در طول یک دستگاه قانونگذاری قرار داریم خاطرنشان کرد: نقص بعدی آن است که انتخاب شوراهای اسلامی شهرها با انتخابات ریاست جمهوری تقارن پیدا کرده و باعث شده مردم و نخبگان ما انگیزه لازم را برای شرکت در این انتخابات نداشته باشد چراکه اغلب رسانه‌ها توجه مردم را به انتخابات ملی و بلکه بین‌المللی سوق داده‌اند.

صفری‌افلاکی با بیان اینکه باید انتخابات شوراها از سطح محلی به سطح منطقه‌ای و شهری برسد و مردم شوراهای محلی خود را تجربه کنند گفت: باید در انتخابات شوراها محله محوری به معنای واقعی خود شکل گیرد نه اینکه طایفه‌سالاری و قبیله‌سالاری در قالب محله‌سالاری شکل گیرد.

رئیس شورای اسلامی شهرستان همدان نیز با بیان اینکه در هشت اصل از قانون اساسی مطالبی در باب شوراها گفته شده که نشان از اهمیت موضوع دارد اظهار کرد: در دین مبین اسلام نیز یکی از سوره‌های باعظمت قرآن تا ۵۳ آیه در خصوص شورا مطالبی مطرح کرده است.

علی‌اکبر نظری با اشاره به اینکه شوراها در دین و نظام اسلامی جایگاه والایی دارند اما به این مجموعه جفای بسیاری شده است گفت: اگر بتوانیم این مجموعه را احیا کنیم و با تمسک به قرآن کریم و قانون اساسی آنچه در باب شورا گفته شده را راهبردی کنیم، می‌توان خیلی از مشکلات و معضلات جامعه را برطرف کرد‌.

وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم جامعه را پویا کنیم و شهرها را به یک انضباط اجتماعی برسانیم، لازمه آن تقویت شوراهاست ادامه داد: ۲۵ سال است در دولت‌های مختلف می‌گوییم که شورا می‌تواند در بسیاری از جاها تولید ثروت کند، شهرداری اگر رویکرد تولید ثروت داشته باشد هم درآمد پایدار ایجاد کرده و هم شهرها را پویا کرده است.

نظری با بیان اینکه سوال اینجاست آیا مجلس توانسته آن نکاتی را که مردم طلب می‌کنند به قانون تبدیل کند؟ افزود: ۲۵ سال تاکید داریم مدیریت واحد شهری مصوب شود و اگر شهر می‌خواهد قوام یابد لازمه آن تحقق این مهم بود.

شهردار همدان بیان اینکه در شورا تصمیمات با خردجمعی است، اظهار کرد: انتخابات‌ شوراها برگرفته از قانون اساسی است و تحکیم پایه‌های مستحکم انقلاب با شوراها اتفاق افتاد.

سیدمسعود حسینی افزود: تحقق و اراده ملت در انتخابات مختلف خود را نشان می‌دهد و شوراها پس از آن خود را نشان می‌دهند. شوراها مخالف نظام استبدادی هستند و مشکلات مردم را رصد می‌کنند و باید تلاش کنیم اعتماد عمومی را افزایش دهیم.

شهردار همدان اضافه کرد: حقوق‌ها و دستمزدها در اکثر شهرداری‌ها یک مشکل است و با مذاکرات و مراودات با مجموعه‌های مالی توانسته‌ایم در همان دو روز اول ماه حقوق‌ها را پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری و مسکن از دیگر بحث‌هایی است که به دنبال آن هستیم و باید برای پرسنل شرایطی را فراهم کنیم تا از فرصت‌ها استفاده کنند همچنین در بحث خدمات رفاهی به دنبال بهتر کردن شرایط هستیم.

در ابتدای این مراسم و به همت مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان چهاردهمین نشست شهر اندیشی با موضوع نقش مدیریت شهری در تحقق راهبرد شعار سال “مهار تورم و رشد تولید” با تدریس دکتر محمدحسین بوچانی رئیس سابق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهرداری تهران برگزار شد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.