پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 83624

 
خانه "نراقی ها" کبابیان نشود
تاریخ خبر : 1396-11-09
     
 
 
     
متن خبر :

بی توجهی به بافت قدیمی شهر توسط میراث فرهنگی این روزها در حالی تیترهای خبری را به خود اختصاص داده که طبق آخرین مشاهدات میدانی خبرنگاران این درد به جان خانه"نراقی" ها افتاده است.
خانه تاریخی «نراقی‌ها» ابتدای خیابان شریعتی (عباس‌آباد) واقع شده و از ساختمان‌های باارزش این شهر با بیش از 100 سال قدمت به شمار می‌رود.
این خانه تاریخی به دلیل ناتوانایی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تامین اعتبار خریداری آن از مالک اصلی، از فهرست آثار ملی خارج شده و این در حالی است که قدمت آن به اوایل دوره قاجار می‌رسد.
به گزارش فارس، وجود حسینیه شخصی با گچ‌بری‌های منحصر به فرد، آن را نسبت به بسیاری از خانه‌های تاریخی ارزشمند می‌کند، این یادگار عهد قاجار دارای اندرونی و زمستان‌نشین بوده که در اثر شهرسازی صورت گرفته از بین رفته و تخریب شده است.
این خانه یک بار توسط اداره کل میراث فرهنگی استان همدان مرمت شده و 7 مهر 1381 با شماره ثبت 6141 جزو آثار ملی قرار گرفته بود اما اواخر سال 89 با رای دیوان عدالت اداری از ثبت خارج شد.
اشعار مذهبی محتشم کاشانی هنوز روی دیوارهای خانه «نراقی‌ها» به عنوان تنها حسینیه خانگی در همدان خودنمائی می‌کند. البته بخش‌هایی از آن در دهه 20 و به دنبال خیابان‌کشی‌ها تخریب شد، زمستان‌نشین این خانه که هفتم مهر 1381 با شماره ثبت6141 در فهرست آثار ملی ثبت شد، اواخر سال 89 با رای دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از مهمترین بناهای همدان از فهرست آثار ملی خارج شد، پلان آن دارای سه حیاط مرکزی و دو ورودی است و به طور کلی مجموعه کاملی از معماری سنتی مناطق سردسیر است. ضمن اینکه گفته می‌شود اتفاقات تاریخی و سیاسی مهمی هم در این خانه رخ داده است.
همدان خانه‌های قدیمی و تاریخی کم ندارد که اخیراً سه خانه قدیمی در محله کبابیان توسط شهرداری خراب شد آن هم با این استدلال که این خانه‌ها در حال تخریب است؛ پس از تخریب این سه خانه موج رسانه‌ای در حمایت از بافت‌ها و خانه‌های تاریخی در سطح شهر فراگیر شد تا از بناهای به جامانده حراست و حفاظت شود که البته شهردار نیز قول بازسازی دوباره این سه خانه را به خاطر احترام به شهر و مردمش داد.
امروز خانه نراقی‌ها دیگر سند تاریخی این شهر است که به حال خود رها شده و متولی اصلی آن یعنی اداره کل میراث فرهنگی دست به سینه منتظر نشسته تا این بنای تاریخی هم خراب شود؛ البته شهردار همدان اخیراً از خریداری و مرمت این خانه‌ تاریخی خبر داده است، اتفاقی بس مبارک که امید است به زودی محقق شود.
درخواست مردم این شهر حفظ بناهای تاریخی است نه تیشه بر ریشه آن، این شهر پر از تاریخ است که باید شناسنامه‌ آن برای آیندگان حفظ شود، اقدامی که با فرهنگ حراست از آثار تاریخی میسر خواهد شد ولاغیر!

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.