1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 105904

 
آسیب‌شناسی تبلیغاتی انتخابات مجلس شورای اسلامی
تاریخ خبر : 1398-11-25
     
 
 
     
متن خبر :

 انتخابات در هر جای جهان، به‌نحوی آسیب‌ها و آفت‌هایی دارد. انتخابات در جامعه ما نیز از این امر مستثنی نیست و تا به‌حال با برخی آسیب‌ها مواجه بوده است.
فرارسیدن و نزدیک شدن به انتخابات بهانه‌ای است تا به برخی آفات تبلیغاتی انتخابات پرداخته شود. مدتی است که نامزدهای انتخاباتی به طرق مختلف و از هر موقعیت و هر وسیله‌ای برای معرفی خود به مردم، استفاده می‌کنند و می‌توان گفت، این نوع معرفی و تبلیغات، رسم و قاعده شده است که پیش‌از ثبت‌نام و فرارسیدن تبلیغات رسمی و قانونی، نامزد‌ها، به هر شکلی که می‌توانند و یا توان دارند نسبت به معرفی زودهنگام خود اقدام و فعالیت‌های تبلیغاتی را آغاز می‌کنند، که این خود نیزجای بحث دارد.
با عنایت به اینکه مجلس شورای اسلامی در رأس امور و عصاره وخانه ملت به‌شمار می‌رود، از یک سو و اهمیت موضوع و شرایط ویژه جهانی و تاریخی از سوی دیگر، انتخابات یازدهمین دوره مجلس را، با حساسیت ویژه‌ای روبه‌رو کرده‌است. امید است در سال رونق تولید، همچنان مثل گذشته مردم مسلمان و انقلابی ما در انتخابات شرکت کنند و امید‌های دشمنان انقلاب اسلامی را به یأس و ناامیدی تبدیل کنند.
 طبق گزارش‌های مردمی خبرنگار همدان‌پیام، اظهارات مردمی به برخی آسیب‌های تبلیغات انتخاباتی در ذیل اشاره می‌شود:
سرداری که یکی از شهروندان همدانی است و در یکی از مدارس همدان تدریس می‌کند در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: با توجه به ‌اینکه در دیدگاه مشترک و اساسی همه، بهترین و برترین افراد نزد خداوند، پرهیزگارترین افراد هستند، متأسفانه، گاهی انتخابات و آراء در استان به‌طور ناخودآگاه و در برخی موارد آگاهانه رنگ و بوی قومی، فرقه‌ای و حتی فامیلی و طایفه‌ای به‌خود می‌گیرد، نگاهی به تبلیغات انتخاباتی درگذشته، این موضوع را به‌خوبی روشن می‌سازد.
وی در ادامه، آسیب دیگر تبلیغات انتخاباتی را، خرج‌های بی حدوحصر و اسراف برخی نامزد‌های انتخاباتی می‌داند، که نشان از ثروت آنان دارد. چون امروزه تبلیغات یکی از ارکان مهم در پیام‌رسانی است و نقش پیچیده و ظریفی را در انتقال پیام به مخاطبان دارد. به‌راحتی می‌توان گفت تبلیغات در مخاطبان تأثیر گذاشته و ناخواسته آنان را در مسیر منافع و مقاصد کاندیدا قرار می‌دهد.
یکی از دانشجویان علوم سیاسی که تمایلی به معرفی خود ندارد این چنین گفت: یکی دیگر از آسیب‌ها در تبلیغات انتخاباتی، قول‌ها و وعده‌هایی است که نامزد‌های انتخاباتی در ایام تبلیغات، به مردم می‌دهند و با توجه به اینکه جامعه و برخی اقشار مردم به نوعی از مسائل مادی و اقتصادی رنج می‌برند و یا با برخی محرومیت‌ها مواجه می‌باشند، متأسفانه برخی افراد قول‌ها و وعده‌های آنان را قبول می‌کنند و این مورد این آسیب را تشدید می‌کند، درحالی که می‌دانیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی 2 وظیفه مهم دارند که در قانون اساسی نیز مشخص شده است.
یک: تهیه، تنظیم و تصویب قوانین، دو: نظارت بر قوانین
پس کارهای اجرایی بر عهده آنها نبوده و کارهای اجرایی و عمرانی برای شهرها و روستا‌ها وظیفه دستگاه‌های اجرایی و قوه مجریه است.
آسيب‌شناسي نسبت به مقوله انتخابات را در دو جنبه مي‌توان بررسي كرد، اول از حيث انتخاب‌كنندگان و ديگر از لحاظ انتخاب‌شوندگان.
 یکی دیگر از شهروندان همدانی که از فعالان سیاسی و فرهنگی است، در این باره این چنین بیان کرد: معني انتخابات در نظام سياسي كشور همان تأثير رأي مستقيم يا غيرمستقيم مردم، در امور كشور است، از اين رو هر چه آگاهي مردم نسبت به مسائل سياسي و اجتماعي بيش‌تر باشد انتخاب درست‌تري را خواهند كرد، به تعبير ديگر لازمه‌ي انتخاب اصلح، رشد فرهنگي و آگاهي‌هاي اجتماعي است، براي افزايش دانش و بينش سياسي مردم بايد سال‌هاي متوالي فعاليت فرهنگي مستمر انجام شود و صرف شور و هيجان مردم در زمان انتخابات ‌نمي‌تواند حضور سياسي آن‌ها را نهادينه كند، ‌بنابراين اگر شناخت مردم نسبت به كانديداها بر اثر حجم بالاي تبليغات باشد، ممكن است نظر آن‌ها پس‌از رأي دادن تغيير كند.
آموزش مردم براي پذيرش نظام شورايي در امور اجتماعي و اداره كشور بايد از مدارس شروع شود و در دانشگاه‌ها تقويت شود و سپس به فرهنگ عمومي جامعه تبديل شود. در اين ميان نقش احزاب و گروه‌های سياسي مهم است.
متأسفانه بسياري از گروه‌هاي سياسي صرفا براي حضور در انتخابات و كسب رأي مردم همزمان با انتخابات شكل مي‌گيرند و سپس رسالت اجتماعي خود را فراموش مي‌كنند و اين يك آسيب جدي است كه در نظام انتخابات كشور ما وجود دارد، گاهي نيز احزاب پيروز پس‌از پيروزي در انتخابات، حزب يا جمعيت نيز تعطيل مي‌شود يا دچار انشعابات مختلف شده و در نهايت كارآيي خود را از دست مي‌دهد، از اين گذشته، برخي جريانات سياسي نيز با هر نوع شكل‌گيري احزاب سياسي مخالفند، همه اينها، آسيب‌هايي است كه موجب مي‌شود جامعه از نظر رشد سياسي دچار ركود شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.