پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 49394

 
روستاييان رزني از دردِ آبادي‌شان مي‌گويند

آب جيره‌بندي شد
تاریخ خبر : 1393-06-01
نویسنده : فاطمه کوکبی جلال
     
 
 
     
متن خبر :

 نبود آب در زندگي هر يك از ما، تنها همان گفتنش آسان است و بس.
تصور اين اتفاق هولناك هم دردآور است اما بايد گفت با وضعيت موجود، شمارش معكوس جيره‌بندي و حتي نابودي اين مايه حيات، دور از انتظار نيست.
 امسال در حالي كه مسئولان از حاد نبودن وضعيت آب شرب شهرستان رزن مي‌گويند، ولي روستاهاي سوزن، كهارد و نوار و... از مشكل آب رنج مي‌برند و هم‌اكنون در آن روستاها با تانكر آبرساني مي‌شود.
البته مدير آب‌وفاضلاب روستايي شهرستان از برنامه اعتباري پيش‌بيني شده مي‌گويد و اينكه پيمانكار هم انتخاب شده است و با اختصاص اعتبار آغاز خواهد شد.
به گفته طالبي، در چند روستا هم آب را جيره‌بندي كرديم كه محله به محله آبرساني مي‌شود.
وي البته از اگرهايي مي‌گويد كه بايد باشد و عنوان مي‌كند: اگر مردم الگوي مصرف را رعايت كنند و آب شرب را براي مزارع و باغچه‌هاي كوچك خانگي استفاده نكنند و پول آب‌بها پرداخت كنند، اين ركود پيش نخواهد آمد.
 درد بی‌آبی
اهالي چند روستاي بخش سردرود اين شهرستان از درد بي‌آبي مي‌گويند.
آبادي قلعه‌جوق از توابع بخش سردرود روزانه نيم ساعت آب دارند و آن‌هم فقط 80 درصد اهالي از اين نيم ساعت بهره‌مند مي‌شوند و 20 درصد مابقي نيز حدود چند ماهي مي‌شود كه يك قطره آب هم دريافت نكرده‌اند. البته اين روستا تحت پوشش آبفار نيست.
 از وعده خبری نیست!
اهالي روستاي چايان هم اظهار داشتند: مسئولان براي ادامه اجراي خط انتقال آب از مجتمع فاز دوم نينج وعده داده بودند. البته اين طرح تا روستاي چالبقا خط اجرا شد ولي الباقي مسير مانده كه قول داده بودند امسال اجرا مي‌كنند اما خبري نيست.
 20 دقيقه آب داريم
اهالي روستاي آرپا دره هم مي‌گويند كه آب شرب ما هم از چاهي كه توسط آبفار در روستاي اجاق حفر شده، تأمين مي‌شود؛ اما 20 دقيقه تا يك ساعت از 48 ساعت آب داريم.
در روستاي چورمق هم از يك‌ماه قبل نوسان در شبكه آغاز و در نهايت مدتي مي‌شود كه جيره‌بندي شده كه آن‌هم در اثر نابرابر بودن توزيع سهميه با مشكل مواجه هستيم. هميشه وقتي جيره‌بندي صورت مي‌گيرد 50 درصد اهالي، 12 ساعت در قطعي كامل آب به سر مي‌برند.
در روستاي يارمجه باغ هم آب شرب كم است. به گفته اهالي آن، اگر در منزل حفر چاه صورت نمي‌گرفت، مشكل آب حادتر بود.
 آخر
از آنجايي كه اكثر روستاهاي بخش سردرود مشكل آب شرب دارند و در خيلي از روستاها آب جيره‌بندي شده است، مسئولان بايد فكر اساسي در پيش بگيرند و اين مسأله را از ريشه حل كنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.