پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 73318

 
عضو هیأت‌رئیسه مجلس با ارزیابی عملکرد 3 ساله

دولت در اقتصاد مقاومتی عملکرد قابل قبولی نداشته است
تاریخ خبر : 1395-06-15
     
   
     
متن خبر :

  نماینده مردم اسدآباد و عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت عملکرد قابل دفاعی در اجرای اقتصاد مقاومتی نداشته، تأکید کرد که دولت نباید از این برنامه که مطالبه عمومی است عقب بماند.
اکبر رنجبرزاده در تازه‌ترین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود با تسنیم گفته که برجام شکست خورده و بیان کرده:‌ با این شکست اقتصاد مقاومتی به‌عنوان یک راهکار برای توسعه کشور، ملاک نظر همه صاحب‌نظران قرار گرفت.
وی هدف دولت را از برجام به نان و نوا رساندن مردم دانسته و گفته:‌ اگر غربی‌ها به بدعهدی خود در اجرای برجام ادامه دهند، مجلس باید دولت را مکلف کند که به ‌عنوان مثال در 3، 4 ماه آینده، دولت اقداماتی را انجام دهد که این حرکت، مجلس را به انقلابی بودن نزدیک‌تر می‌کند و معنای واقعی انقلابی بودن نیز همین است.
گزیده این گفت‌وگو در زیر می‌آید؛
■ لایحه برنامه ششم توسعه متعلق به حکومت است، بنابراین قوای سه‌گانه نظرات کارشناسی خود را باید براساس واقعیات اعمال کنند. این لایحه باید شفافیت لازم را داشته باشد نباید آینده قانونگذاری، تحت‌الشعاع قانون برنامه قرار گیرد تا مشکلی برای وضع قوانین بعدی به‌وجود نیاید.
قانون برنامه ششم از نظر محتوایی برای نمایندگان مجلس قانع‌کننده نبود، بنابراین باید نمایندگان بتوانند این برنامه را به ‌سمت عملیاتی شدن پیش ببرند.
■ معتقدم که شاید دولت خیلی زمان لازم برای ارائه قانون جامع را یا نداشته و یا اعتقادی به قانون برنامه ندارد. همچنین لایحه برنامه ششم توسعه یک مجموعه کلی از قوانین موجود کشور است، به‌ عنوان مثال، در یکی از بندهای لایحه برنامه ششم توسعه آمده است که هرآنچه در بحث مالیات‌ها وجود دارد، دیگر به هیچ وجه قابل تخفیف و بخشودگی نیست.
■(در پاسخ به این پرسش "عملکرد دولت را در اجرای اقتصاد مقاومتی چگونه ارزیابی می‌کنید؟) دولت عملکرد قابل دفاعی در اجرای اقتصاد مقاومتی نداشته است.گفتمان اقتصاد مقاومتی تغییر کرده است، با درخواست عمومی مردم و نخبگان، بدنه دولت به این سمت، سوق پیدا کرده که اقتصاد مقاومتی باید یکی از اولویت‌های کشور باشد.
اقتصاد مقاومتی یکی از راه‌های نجات کشور است، دولت هم برای اینکه از قافله مطالبه عمومی و نیز تأکید اساسی و اصولی مقام معظم رهبری در مورد اجرای اقتصاد مقاومتی عقب نماند، در این راستا اقداماتی را انجام داده و گام‌هایی را برداشته است.
■ دولت به ‌دنبال این بود که مردم را با برجام به نان و نوایی برساند، شکست برجام سبب شد تا اقتصاد مقاومتی به ‌عنوان یک راهکار برای توسعه کشور، ملاک نظر همه صاحب‌نظران قرار گیرد. دولت تصور می‌کرد که غربی‌ها پنجره توسعه را پس از برجام به ‌سوی کشور گشوده‌اند، چشم امید داشتن به بیگانگان زیبنده کشور، دین و مسلک و روش استقلال‌طلبی کشور نیست و نیز دستاوردهای انقلاب اسلامی این اجازه را به ما نمی‌دهد که چشم به دیگران داشته باشیم.
■ مجلس شورای اسلامی به انقلابی‌گری در جهان شهرت دارد، اما در موضوع برجام هیچ حرکت انقلابی از مجلس مشاهده نشده است.اگر غربی‌ها به بدعهدی خود در اجرای برجام ادامه دهند، مجلس باید دولت را مکلف کند که به ‌عنوان مثال در 3، 4 ماه آینده، دولت اقداماتی را انجام دهد که این حرکت، مجلس را به انقلابی بودن نزدیک‌تر می‌کند و معنای واقعی انقلابی بودن نیز همین است.
■نباید درباره برجام سیاه‌نمایی کرد، زیرا برجام از این دو منظر که جهانیان پذیرفتند، ما باید انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای داشته باشیم و نیز افکار عمومی جهان متقاعد شد که ما به ‌دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیستیم، قابل دفاع است.
■ فراکسیون نظارت و کارآمدی با امضای 60 تن از نمایندگان مجلس بزودی تشکیل می‌شود. طرح تشکیل فراکسیون نظارت و کارآمدی تهیه شده و بزودی تقدیم هیأت‌رئیسه مجلس می‌شود .هدف اصلی از تشکیل این فراکسیون، تقویت قوه نظارتی مجلس برای پاسخگویی نمایندگان به موکلان‌شان در حوزه‌های انتخابیه است.در صورت تشکیل و تصویب نهایی فراکسیون نظارت و کارآمدی، مردم می‌توانند شکایات خود از دستگاه‌های اجرایی در تمامی حوزه‌ها را از طریق اعضای فراکسیون به مسئولان اجرایی منتقل کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.