1403-01-271403-02-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 124575

 
یک روستای دیگر در اسدآباد با ساختار پلکانی

«حبشی» مرکز صادرات موسیر به دنیا
تاریخ خبر : 1401-04-09
     
 
 
     
متن خبر :

 اسدآباد-محمد جواد کوهی-خبرنگار همدان‌پیام: روستای حبشی در 25 کیلومتری غرب اسدآباد واقع شده و از توابع بخش پیرسلمان به مرکزیت شهر آجین است.
اهالی این روستا با حدود 400 نفر جمعیت به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند.
حبشی در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان آب و هوایی سرد و خشك دارد.
در فصل بهار كوه‏های اطراف روستا با گونه‏های متنوعی از گیاهان خودرو پوشیده می‌شود.
بیشتر خانه‌های روستای حبشی ایوان دارد و برخی خانه‌ها هم در  2 طبقه بنا شده‌اند؛ طبقه زیرین این بنا‌های مسکونی برای نگهداری دام و انبار علوفه کاربرد دارد.
 معماری روستا ساختار پلکانی دارد که جلوه خاص و جاذبه‌ای برای گردشگران ایجاد کرده است.
بافت خانه‌های روستایی برای پیشگیری از ورود هوای سرد کوهستان؛ در زمستان پنجره‌های چوبی کوچک و دیوارهای قطور دارد.
زنان روستا به پخت نان سواد، آش‌های کاچی و سماق شهر‌ه‌اند؛ مواد اولیه این غذا‌ها هم از آغوش خاک زرخیز زمین‌های زراعی روستا تأمین شده است. موسیر کشت شده در زارعت اهالی همیشه همنشین آش‌هاست و به شهر‌های دیگر هم صادر می‌شود. به دلیل تکلم اهالی به زبان کُردی غالب پوشش مردم روستا هم برگرفته از همین فرهنگ و زیبایی رنگ‌های نقش‌بسته در لباس زنان و مردان است که باز هم جاذبه بوم‌گردی و مردم‌شناسی دیگری را در روستا ایجاد کرده است.
در روستای حبشی طبیعت شفا‌بخش کوهستان هم رنگ و رخی با گَوَن‌ها و شِنگ و کنگر تدارک دیده است و خورشت کنگر را هم می‌توان در سفره اهالی نوش‌جان کرد و طعم دیگری از خوردن شِنگ را طبیعت تجربه کرد. گیاهانی که هریک به دلیل خواصی دارویی و غذایی خود در انواع آش و خورشت کاربرد جدایی‌ناپذیر دارند.

بازی شوشَتَله از روستای حبشی در دست پیگیری برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور
در ادامه این گزارش مدیر اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد از پیگیری ثبت بازی شوشَتَله خبر داد و گفت: بازی محلی شوشَتَله یا همان گردو بازی یکی از بازی‌های قدیمی روستای گردشگری حبشی به‌شمار می‌رود که چندی پیش با برگزاری این بازی توسط کانون پرورش فکری کودکان شهرستان در این روستا، کارشناسان میراث فرهنگی استان برای پیگیری ثبت این بازی محلی در فهرست آثار ناملموس کشور، از برگزاری گردوبازی روستای گردشگری بازدیدکردند.
کامران اکبری شایگان افزود: سال‌های گذشته غذای آش خیار اسدآباد در آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. در حال حاضر تعدادی از غذاهای محلی شهرستان را نیز برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور در دست پیگیری داریم.
بخشدار پیرسلمان نیز از افزایش کشت کم آب‌بر موسیر در حبشی خبر داد و گفت: روستای حبشی با توجه به شرایط مساعد و خاک حاصلخیز می‌تواند به عنوان قطب کشت و فرآوری موسیر مطرح شود. ضمن اینکه در حال حاضر محصول موسیر این روستا پس از فرآوری توسط کشاورزان بومی منطقه به کشور عراق و استان‌ها و شهرستان‌های همجوار صادر می‌شود و توسعه این امر نقش مؤثری در ارزآوری در کشور خواهد داشت.
محمود فیروز بخت افزود: در حال حاضر یک واحد کارگاه فرآوری موسیر به نام "الماس ربیع" در  روستای گردشگری فعالیت دارد که در این کارگاه در زمینه  اقدام به کاشت، تولید، فرآوری، گرانول و بسته‌بندی موسیر و نیز همکاری در بحث بازاریابی محصول موسیر اهالی روستا و صادرات آن به بازار فعالیت دارد. وی گفت: تعداد اشتغال این واحد فرآوری تخصصی موسیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ۷۵ نفر است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.