پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111424

 
بیش از 198 همدانی پلاسما اهدا کردند

گروه‌های پرخطر در اولویت دریافت واکسن آنفولانزا هستند
تاریخ خبر : 1399-06-12
     
 
 
     
متن خبر :

 همه‌ساله در فصول پاییز و زمستان شاهد شیوع بیماری آنفولانزا در استان هستیم، اما امسال علاوه‌بر این بیماری، با ویروس کرونا هم درگیر هستیم و همزمانی این ۲ ویروس شرایط سختی را ایجاد می‌کند.
برای پیشگیری از بروز شرایط پیچیده و از طرفی هم برای کاهش عوارض ویروس گروه‌های پرخطر و خاص جامعه، از این دسته افراد خواسته می‌شود پیش از آغاز اوج بیماری نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: امسال با توجه به میزان واکسنی که به دستمان برسد در بخش خصوصی توزیع می‌شود و مردم می‌توانند برای دریافت واکسن آنفولانزا اقدام کنند.
منوچهر کرمی در گفت‌و‌گو با تسنیم با تأکید بر اینکه گروه‌های پرخطر حتما باید این واکسن را بزنند، تصریح کرد: سالمندان، مادران باردار، بیماران دیابتی، مبتلا به نقص ایمنی، بیماران زمینه‌ای و بیمارانی پیوندی، بیمارانی که سابقه جراحی قلب و ابتلا به سرطان دارند جزو گروه‌های پرخطری هستند که نیاز به واکسن دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه از زمانی که واکسن در اختیار استان قرار بگیرد افراد می‌توانند برای دریافت واکسن مراجعه کنند، اظهار کرد: زمان طلایی برای تزریق این واکسن در ماه‌های شهریور و مهر است.
کرمی با تأکید بر اینکه در دریافت واکسن آنفولانزا اولویت با گروه‌های پرخطر است، عنوان کرد: تزریق این واکسن برای افراد عادی و بدون بیماری وابسته به میزان واکسنی است که در دسترسمان قرار گیرد.
 هنوز سهمیه واکسن آنفلوانزا به دستمان نرسیده است
مدیر نظارت بر دارو و فرآورده‌های بیولوژیک و مخدر دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: هنوز سهمیه واکسن آنفولانزای استان به دستمان نرسیده و نمی‌دانم چه مقدار از این واکسن در اختیار استان قرار می‌گیرد.
مرضیه مساعد با بیان اینکه به احتمال قوی تا پایان شهریورماه توزیع واکسن آنفولانزا در استان آغاز شود، تصریح کرد: بدون شک در هیچ کشوری میزان توزیع این واکسن به اندازه‌ای نیست که پاسخگوی نیاز تمام جمعیت باشد.
وی با تأکید بر اینکه اولویت دریافت واکسن آنفولانزا با افراد گروه هدف ودسته‌های مختلف بیماران است، اظهار کرد: کادر بهداشت و درمان نیز جزو گروه‌هایی هستند که حتما باید واکسن را دریافت کنند.
مساعد درباره محل توزیع واکسن و مقدار هزینه آن در بخش خصوصی، گفت: این اطلاعات در روزهای آینده در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
 اهدای ۱۹۸ واحد پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا در همدان
در همین راستا مدیرکل انتقال خون استان همدان نیز از اهدای ۱۹۸ واحد پلاسما توسط بیماران بهبودیافته کرونا در استان همدان خبر داد.
افشین محمدی در گفت‌وگو با مهر درباره وضعیت اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان ویروس کرونا در همدان عنوان کرد: خوشبختانه استان همدان در زمینه اهدای پلاسما وضعیت مناسبی دارد و از استان‌های پیشرو در این‌باره محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: به‌رغم آنکه همدان در زمینه تهیه پلاسما دیرتر از سایر استان‌ها کار را آغاز کرد اما نسبت به استان‌های پرجمعیت کشور و استان‌هایی که درگیری بیشتری با شیوع ویروس کرونا داشته‌اند، آمار اهدای پلاسمای بهبودیافتگان در همدان مناسب است.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با تأکید بر اینکه آمار اهدای پلاسمای بهبودیافتگان در همدان سرعت بسیار بالایی گرفته است، عنوان کرد: درحال‌حاضر ۱۹۸ واحد تهیه پلاسما صورت گرفته که در این‌باره وضعیت همدان در قیاس با استان‌های دیگر مناسب است و در شاخص، همدان استان دوازدهم از نظر تهیه پلاسما در کشور محسوب می‌شود.
محمدی با بیان اینکه از این تعداد ۱۴۷ واحد نیز پیش تر به مراکز بیمارستانی توزیع داشته‌ایم، عنوان کرد: ذخایر نسبتاً خوبی از نظر پلاسما در همدان وجود دارد.
وی میزان استقبال بهبودیافتگان از کرونا برای اهدای پلاسما را مناسب برشمرد و گفت: در این زمینه باید از پیگیری‌ها و فرهنگ سازی‌های به عمل آمده از سوی همکاران دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز قدردانی کرد.
مدیرکل انتقال خون استان همدان عنوان کرد: هدف این است که پلاسما را ذخیره کنیم؛ زیرا وضعیت شیوع و درگیری با ویروس کرونا قابل پیش‌بینی نیست.
وی افزود: ذخیره کردن پلاسمای بهبودیافتگان از ویروس کرونا را در پیش گرفته‌ایم تا درصورت نیاز بتوان از آنها بهره‌مند شد، ضمن اینکه این پلاسماها تا یک سال قابل ذخیره سازی است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.