پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 129975

 
عقب ماندگی‌های تحصیلی دانش‌آموزان جبران شود
تاریخ خبر : 1401-11-09
نویسنده : نیلوفربهرمندنژاد
     
 
 
     
متن خبر :


 مدارس پس از 2 سال وقفه ناشی از شیوع ویروس کرونا، مدارس فعالیت خودرا به صورت حضوری آغاز کردند زیرا  پس از فروکش کردن ویروس کرونا کمتر کسی فکر می کرد که در سال تحصیلی جدید شاهد تعطیلی‌های متوالی باشیم.

آلودگی هوا، سرمای زیاد و بی‌سابقه، بارش برف و باران سنگین و شدید، گرد و غبار، بازی‌های تیم ملی در جام‌جهانی و اتفاقاتی نظیر این‌ها دلایلی بود که سبب شد در همین حدود 4 ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، کمتر روزی را در کشور داشته باشیم که مدرسه‌ای در یکی از شهرها یا در بسیاری از شهرها تعطیل نبوده باشد، به همین خاطر نارضایتی و اعتراض برخی از خانواده‌ها را به دنبال داشت.

از طرفی دیگر، نبود زیرساخت مناسب و کافی برای سامانه شاد و مشکل پایین بودن سرعت اینترنت از جمله مشکلات اصلی خانواده‌ها در آموزش مجازی بود که سبب پایین آمدن کیفیت آموزش  و تغییر در روند آموزشی در این 2سال اخیر  شود. زیرا بسیاری از والدین معتقدند که فرزندانشان در این سامانه آن‌طور که باید و شاید کلاس‌ها را جدی نمی‌گیرند، برخی دیگر از معلمان نیز در این باره می‌گویند شاید در نگاه اول همه فکر کنند که آموزش‌های غیرحضوری برای معلمان بسیار راحت‌تر است درحالی‌که رسیدگی به تک‌تک دانش‌‌آموزان در این شرایط واقعاً خسته‌کننده و سرسام‌آور است.

براساس آمار منتشر شده از آموزش‌وپرورش استان، روز های غیرحضوری شدن مدارس به دلیل برودت هوا ، بارش برف و مدیریت مصرف گاز 12 روز تعطیلی در یک ماه اعلام شده است.

اما سؤالی که در این زمینه وجود دارد این است که چرا همیشه مدارس باید با هر اتفاقی تعطیل شوند و به عنوان نخستین نهاد در تیررس مسئولان برای تعطیلی قرار گیرند؟ به طوری که دانش‌آموزانی که 2 سال از دریافت حداقل‌های آموزش حضوری محروم بوده‌اند اکنون نیز باید به دلایل مختلف با تعطیلی مواجه شوند یا هر چند هفته یکبار  به بهانه‌های مختلف ساعت فعالیت مدارس را بدون اینکه به عواقب آن توجهی کنند، تغییر می‌دهند!

سماواتی مادری یکی از دانش‌آموزان ابتدایی است که در این باره می‌گوید: دختر من  2 سال  از تحصیل خودرا به صورت مجازی و از طریق سامانه شاد گذراند که در این 2 سال کرونایی با مشکلات زیادی مواجه شد زیرا آن‌طور که باید و شاید نتوانست بعضی از دروس را یادبگیرد و دلیل آن هم آموزش مجازی است به خاطر کیفیت پایینی که دارد بیشتر سبب افت تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود تا یادگیری آن‌ها. بنابراین مسئولان باید به این نکته توجه لازم را داشته باشند به جای تعطیلی های متوالی باید راهکار اساسی  را برای حضور در کلاس‌های درس ارائه دهند.

اسدی که در یکی از مدارس ابتدایی همدان تدریس می‌کند نیز معتقد است که شیوع کرونا بیشترین ضربه خود را به نهادهای آموزشی به ویژه مدارس زد که علاوه بر دانش‌آموزان و والدین آن‌ها معلمان هم شامل شد که شاید از نظر برخی از افراد غیر حضوری شدن کلاس‌ها شرایط را برای بسیاری از معلمان آسان‌تر می‌کند اما تا زمانی که در شرایط معلم قرار نگیرند نمی‌توانند این شرایط را درک کنند که رسیدگی و آموزش از راه دور به تک‌تک دانش‌آموزان چقدر سخت و طاقت‌فرسا است اینکه نمی‌دانی واقعاً دانش‌آموز مطلبی گفته شده را آموخته است یا خیر؟!

واحدی یگانه دارای 2 فرزند است که هردو آن ها در مقطع ابتدایی تحصیل می‌کنند، می‌گوید:  من 2 فرزند دارد که یکی کلاس اول و دیگری کلاس ششم ابتدایی است.

در زمان‌هایی که کلاس‌ها به صورت مجازی می‌شود نمیدانم به کدام یک از آن ها رسیدگی کنم به خصوص پسرم که کلاس اول ابتدایی است و آموزش غیر حضوری برایش خسته کننده است و سعی می‌کند کلمات را حفظ کند بدون اینکه نکات دستوری و املائی آن را بیاموزد.از طرفی هم باید دید که آیا تمامی دانش‌آموزان امکان استفاده از تبلت و اینترنت را دارند؟!

او ادامه می‌دهد: از طرفی هم امسال هم هوا به طرز عجیبی سرد شده است و وسایل گرمایشی کلاس‌ها را کاهش داده‌انداز همین رو نگرانی سلامت فرزندانمان هستیم و ترجیح می‌دهیم که در خانه بمانند تا اینکه دچار سرماخوردگی شوند اما این را هم می‌دانیم که قطعاً در سال‌های ‌آینده تأثیر بسیار منفی در یادگیری دانش‌آموزان خواهد گذاشت.

حسینی پدر یک دانش‌آموز نیز می‌گوید: تعطیل شدن مدارس از یک سو اما اینکه ساعات مدارس را هر چند هفته یک‌بار تغییر می‌دهند از سوی دیگر سبب شده است که نوعی اختلال در ساعات خواب، یادگیری، استراحت این افراد ایجاد شود به طور مثال؛ مسئولان یک بار ترافیک، نوبت بعدی مصرف بیش از حد گاز ، سرما و بارش برف را بهانه می‌کنند و بدون اینکه تدبیری بیندیشند اعلام می‌کنند مدارس تعطیل است و یا ساعات آغاز فعالیت تغییر کرده است که این مسأله واقعاً جای تأسف دارد که چرا هیچ توجهی به دانش‌آموزان و نسل‌ آینده نمی‌شود.

 براساس جدولی که روزنامه فرهیختگان منتشر کرده است، تعداد روزهایی که مدارس در ۴ ماه اخیر تعطیل نبوده‌اند را ۳۸ روز برآورد کرده است؛ یعنی مدارس کشور در ۴ ماه اخیر حدود یک ماه باز بوده‌اند و این میزان حضور در مدرسه می‌تواند بسیار نگران کننده و تأمل آمیز باشد و باید فکری به حال این مدل آموزش شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.