پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 117537

 
دنباله مرگ‌های آتشین به 33 همدانی رسید

زبانه‌های افزایشی مرگ‌های سوزنده در استـان
تاریخ خبر : 1400-02-21
     
 
 
     
متن خبر :

 آمارها نشان می‌دهد که در دهه های اخیر مرگ و میر ناشی از آتش سوزی بطور چشمگیری افزایش یافته است در همین راستا مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان هم اعلام کرده است که ۲۵ مرد و هشت زن یعنی 33 همدانی در سال گذشته بر اثر سوختگی جان باختند که این آمار در سال ۹۸، کمتر گزارش شده است یعنی ۲۶ نفر شامل که ۱۵ نفرشان مرد 11 نفر هم زن هستند.
اما قصه آتش و آنچه بر جان تاریخ باقی می‌گذارد تنها در یک آمار و گزارش عددی خلاصه نمی‌شود به طوریکه می‌توان گفت حداقل در چند دهه اخیر زبانه‌های آتش در کشور ما و به تبع آن در استان همدان خانواده‌های زیادی را داغدار کرده است.
برخی از این مرگ‌ها در اثر آتش‌سوزی بوده است که حادثه گزارش شده و برخی هم بر اثر بی‌توجهی های است که به طور معمول در مساکن شخصی روی می‌دهد.
بر همین اساس می‌توان گفت مشهورترین آتش‌سوزی که مرگ چند صد نفری یعنی چیزی حدود 600 نفر ارا به دنبال داشت مربوط به آخرین سانس شب ۲۸ مرداد ۱۳۵۷ خورشیدی در سینما رکس آبادان بود.
بعد از این اتفاق بهمن ۱۳۸۳ خورشیدی و آتش سوزی مسجد ارگ بود که تعداد زیادی از هموطنان را در شعله‌های خود سوزاند.
در این اما تلخ ‌ترین آتش سوزی که مرگ به دنبال داشت، زبانه کشیدن آتش درمدرسه شین آباد و سوختن دانش آموزان بی گناهی بود که در ۱۵ آذر ۱۳۹۱ منجر به مرگ  ۳۷ دانش‌آموز مقطع ابتدایی شد. فاجعه بار ترین مرگ آتشین در سال‌های اخیر هم پلاسکو بود که بعد از آن دباله مرگ‌های آتشین به پتروشیمی بوعلی ماهشهر به عنوان پرهزینه‌ترین آتش‌سوزی‌ تاریخ ایران رسید.در همین راستا در همدان هم آتش‌سوزی‌های مرگ بار کم نیست و فجایعی که آتش به دنبال داشته است از شعله ور شدن میدان مرکزی شهر، مقبره استرو مردخای، ترکیدن کپسول تا برخورد ماشین‌هایی که جرقه‌هایشان در آتش جان می‌گیرد.
حالا هم که به تازگی بر اثر انفجار گاز یک منزل مسکونی در کبودراهنگ بانوی ۶۰ ساله را به علت شدت جراحت و سوختگی پس از یک روز ماندن در بیمارستان روانه مرگ رده است.
در این شرایط است که مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان خواستار توجه شهروندان به نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش‌سوزی منزل در هنگام پخت ‌و پز، آتش سوزی از طریق اتصال برق، از طریق وسایل گرمایشی و نصب سیستم هشدار حریق شد.
آرتین کمالی با بیان اینکه سهم سوختگی‌های منجر به مرگ بیشتر در منازل است، گفت: بهترین کار برای جلوگیری از آتش‌سوزی در منزل استفاده و نصب سیستم اعلام حریق است و نصب این سیستم در اتاق‌ها و آشپزخانه باعث می‌شود تا در لحظات اولیه‌ آتش‌سوزی، سیستم هشدار دهد.
وی همچنین توصیه کرد: هنگام استفاده از اجاق گاز، فر و لوازم برقی پخت‌ و ‌پز نباید این وسایل را ترک کرد همچنین هنگام آشپزی از پوشیدن لباس های گُشاد با توجه به احتمال برخورد با شعله و بروز آتش سوزی، پرهیز شود.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت: اگر از وسایل گرمایشی همچون بخاری گازی، شومینه، بخاری برقی، بخاری هیزمی ‌و بخاری‌های نفتی برای گرم کردن فضای خانه استفاده می‌ شود برای پیشگیری از آتش‌سوزی در منازل باید قبل از شروع فصل سرما یک کارشناس سیستم گرمایشی منزل را بررسی و مشکلات احتمالی را رفع کند.
کمالی افزود: همه‌ اشیاء و اجسام داخل خانه باید تا یک متر از سیستم گرمایشی فاصله داشته باشند همچنین دودکش لوازم گرمایشی قبل از شروع فصل سرما تمیز شود.
وی ادامه داد: لوازم الکترونیکی و وسایل برقی نیز جزو شایع‌ترین عوامل ایجاد آتش‌سوزی در منزل هستند چراکه سیستم‌های الکترونیکی و مدارهای برق فرسوده، جرقه زده و باعث آتش‌سوزی می‌شوند.
کمالی اضافه کرد: برای پیشگیری از بروز حریق باید ابتدا همه‌ کابل‌ها و سیم‌ها را بررسی و از نبود خوردگی و پوسیدگی اطمینان حاصل کرد همچنین از یک پریز چند خروجی نگرفت و برای لوازم برقی خانه از محافظ استفاده کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.