1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 76346

 
سالي كه نكوست ...
تاریخ خبر : 1395-12-26
نویسنده : فيض‌ا... مظفرپور
     
   
     
متن خبر :

بهتر از سخن سعدي و حافظ در ادبيات فارسي براي توصيف گذر عمر نمي‌توان يافت. استاد سخن و شيخ اجل در ديباچه گلستان چه زيبا به نظم و نثر اين موضوع را بيان كرده است: «يك شب تأمل ايام گذشته مي‌كردم و بر عمر تلف كرده تأسف مي‌خوردم و سنگ سراچه دل به الماس آب ديده مي‌سفتم و اين بيت‌ها مناسب حال خود مي‌گفتم: هر دم از اين عمر مي‌رود نفسي/ چون نگه مي‌كنم نمانده بسي. و در فرازي ديگر مي‌گويد: عمر برف است و آفتاب تموز/ اندكي مانده خواجه غرّه هنوز و حافظ شيرين‌سخن نيز چنين سروده است كه: بنشين بر لب جوي و گذر عمر ببين/ كاين اشارت ز جهان گذران ما را بس.
يك سال ديگر از عمرمان گذشت عمري كه لحظه لحظه آن را با هيچ معيار مادي نمي‌توان سنجيد و اگر به درستي از آن استفاده نكنيم در خسران هستيم؛ زيرا كه به فرموده قرآن انسان همواره در خسران است، مگر اهل ايمان و عمل صالح بوده که به حق و به صبر توصيه مي‌كنند.
علي(ع) فرصت‌ها را به ابر تشبيه فرموده است كه هر لحظه در گذر هستند و از دست دادن فرصت را موجب اندوه مي‌دانند.
حال برگرديم به يك سال قبل و آغاز سال 95 و نگاهي به كارنامه عمل خود در اين سال بيندازيم. كارنامه فردي و اجتماعي خود. اول ببينيم در زمينه حق‌ا... چه كرده‌ايم و حق‌الناس را كه خيلي مهم است. جبران آن و نگاه كنيم اگر با بيان و قلم خود كسي را رنجانده و يا خداي ناكرده آبرويي را ريخته باشيم. چگونه بايد جبران كرد حق‌الناس فرد مال مردم خوردن نيست امور مادي را مي‌توان به طريقي جبران كرد. ولي اگر آبرويي از كسي برده باشيم جبران آن بسيار سخت است.
و اين موضوعات بيشتر در بين ما اهالي قلم و رسانه مصداق دارد كه بايد حرمت قلم را نگه داريم و قداست آن را حفظ نماييم. قلمي كه خداوند به آن قسم ياد فرموده است. به نظر نگارنده دو قشر بيشتر در معرض حق‌الناس هستند؛ يكي ما اهالي قلم و رسانه و يكي اهالي سياست كه بايد مواظب خود باشيم.
امسال پايانش و سال آينده سال 96 آغازش فضاي كشور كاملاً انتخاباتي است و انتخابات يكي از عرصه‌هاي مهمي است كه همگان بويژه اهالي رسانه و نيز سياسيون در آن تلاش مي‌كنيم و خطر حق‌الناس در كمين است. بايد با تأسي از دين در اين عرصه وارد شد؛ ديني كه آورنده آن پيامبر رحمت حضرت محمد(ص) هدف از بعثت خويش را گسترش مكارم اخلاقي بيان فرموده است. و حال در عرصه سياسي و فضاي انتخاباتي بويژه آنكه 2 انتخابات مهم رياست‌جمهوري و شوراها با هم برگزار مي‌شود بيش از هر چيز به اخلاق حسنه و انصاف و عدل در نقد رقبا نياز داريم.
حال در آستانه تحول طبيعت و آغاز سال جديد و در پايان سال اقتصاد مقاومتي عملكردها را ارزيابي كنيم و همانگونه كه در دعاي تحويل سال درخواست تحول احوال به بهترين حالت‌ها را داريم و احسن‌الحال را از خداوند مي‌خواهيم. در عرصه سياسي هم نياز به تحول داريم. بي‌اخلاقي در عرصه‌هاي سياسي و بويژه فضاي انتخاباتي گسترش يافته است. بايد اينگونه بي‌اخلاقي‌ها را از جامعه بزداييم و نقش رسانه‌ها و بزرگان عالم سياست و جناح‌ها و احزاب سياسي در اين زمينه بسيار برجسته است. بايد بدانيم كه اگر اخلاق را در عرصه سياسي و فضاي انتخابات ببازيم همه چيز را باخته‌ايم. حتي اگر در ظاهر برنده انتخابات باشيم؛ زيرا در كشور اسلامي زندگي مي‌كنيم و نمي‌خواهيم مسائلي كه در انتخابات كشورهاي غربي بويژه آمريكا اتفاق مي‌افتد در فضاي كشور اسلامي حاكم شود.
در اين كشور هر روز عطر و بوي شهادت پراكنده مي‌شود. حيف است اين فضاي معنوي را با آلودگي‌هاي سياسي و بي‌اخلاقي‌ها تبديل به فضايي دوقطبي نماييم؛ زيرا كه رهبر فرزانه انقلاب همواره از دوقطبي شدن جامعه ما را پرهيز داده‌اند و ملت يكپارچه و متحد بوده و پشت سر رهبري حركت خواهند كرد. و ان‌شاءا... در 29 ارديبهشت ماه سال 96 حماسه حضوري ديگر خواهند آفريد.
در اين موقعيت وظيفه اهالي رسانه و سياست فراهم نمودن فضاي مشاركت حداكثري جامعه در انتخابات و ايجاد رقابتي سالم و اخلاقي است. حال ملت به هر كس اقبال كردند همگان بايد به رأي مردم كه به فرموده رهبري حق‌الناس است احترام گذاشته و از آن محافظت كنيم. آن وقت همه پيروز خواهيم بود.
مبارك بادت اين سال و همه سال/ همايون بادت اين روز و همه روز
به اميد ديدار شما در سال جديد

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.