پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 130776

 
کیفیت پایین خودروها و استاندارد راه‌ها، دلایل اوج‌گیری آمار تلفات جاده‌ای است
تاریخ خبر : 1401-12-14
     
 
 
     
متن خبر :


 جانشین رئیس پلیس راهور فراجا معتقد است که افزایش آمار تلفات جاده ای با وجود شیوع کرونا و کاهش ترددهای درون و برون شهری دلایلی از جمله کیفیت پایین خودروها و دور بودن جاده ها از استانداردهای لازم دارد.

تیمور حسینی در گفت و گو با ایرنا، اظهارکرد: پلیس با همکاری سایر دستگاه‌های دخیل در حوزه تردد و حوادث جاده ای در سال‌های سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۷ توانست آمار تلفات جاده‌ای را از تعداد ۲۷ هزار نفر به ۱۵ هزار نفر کاهش دهد.

وی شیوع کرونا و کاهش ترددهای درون شهری و برون شهری را با افزایش مجدد تلفات جاده ای مغایر دانست و افزود: این وضعیت با توجه به شرایط مورد اشاره به دلایلی از جمله کیفیت پایین خودروهاست که باعث افزایش تعداد جانباختگان می‌شود.

جانشین رئیس پلیس راهور فراجا اظهار کرد: در3 سال اخیر شمار تلفات جاده ای با افزایش ۱۳ درصدی به حدود ۱۷ هزار نفر رسیده است که این مسأله نشان می دهد باید امنیت و جان مردم در ساخت خوردوهای داخلی جدی گرفته شود.

 سهم ۸۰ درصدی خودروهای داخلی در آمار تصادفات

حسینی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد موضوع پلاک گذاری خودروهای داخلی، اظهار کرد: این مسأله ناشی از تکلیف قانونی است و پلیس موظف به شماره گذاری خودروهایی است که تأییدیه های لازم را از مراجع مشخص مانند وزارت صمت، سازمان استاندارد و یا سازمان محیط زیست اخذ می‌کند.

وی اظهار کرد: همه مردم، ایرادهای این بخش را دیده و لمس کرده‌اند بنابراین سؤال اینجاست که چه دلیلی دارد خودروهای بدون کیفیت، استاندارد و ایمنی مناسب باز هم موفق به اخذ مجوز تولید می‌شوند؟ جانشین رئیس پلیس راهور فراجا پلاک گذاری را آخرین مرحله از استفاده یک خودرو عنوان کرد و گفت: پلیس نیز با وجود اینکه می‌داند این خودروها ایمنی و کیفیت لازم را نداشته و جان انسان‌ها را به خطر می‌اندازند، اما براساس الزام قانونی ملزم به شماره گذاری آنها است.

حسینی با اشاره ای به سهم ۸۰ درصدی خودروهای داخلی در آمار تصادفات سال گذشته، افزود: وقتی در شرکت های خودروساز داخلی شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات نیستیم، متقابلاً آمار بالای تصادفات را نیز باید بپذیریم.

وی با تأکید بر لزوم ساخت و تجهیز راه و جاده‌ها در کشور و به موازات آن تولید خودروهای ایمن و باکیفیت، گفت: در چنین شرایطی است که می توانیم هنگام مواجهه با خطر، هم نقش پیش از حادثه و هم پسا واقعه را برای حفاظت از جان انسان‌ها شاهد باشیم بنابراین با اجرای این عوامل می توانیم از وقوع حادثه های پر خطر جلوگیری کرده و همچنین خسارت‌های پس از آن را به حداقل برسانیم.

جانشین رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص مواردی که می تواند عامل مهمی در کاهش تصادفات داشته‌باشد، گفت: ایجاد استحکام در بدنه خودرو، ساخت ستون‌های محکم، استفاده از تجهیزاتی مانند کمربند ایمنی مناسب و استاندارد، کیسه هوا و مواردی از این دست می تواند خسارت‌های جانی و مالی را حتی در صورت وقوع حادثه تا حد زیادی کاهش بدهد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.