پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 50226

 
جشنواره 40 روزه و برنامه‌هایی که اجرا نشد
تاریخ خبر : 1393-06-19
     
   
     
متن خبر :

 جشنواره 40 روز تابستانی با 66 برنامه اعلام شده در حالی به ایستگاه آخر رسید که بیش از نیمی از برنامه‌های آن که توسط میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری برنامه‌ریزی شده بود اجرا نشد.
با از راه رسیدن عید سعید فطر جشنواره تابستانی همدان که از اوایل تابستان برنامه‌ریزی آن رقم خورد وارد فاز اجرایی شد. همدان قرار بود از 8 مرداد تا 16 شهریورماه میزبان جشنواره تابستانی با 66 برنامه باشد.
امروز این جشنواره 40 روزه خاتمه می‌یابد و در صورتی آیین اختتامیه خود را پشت سر می‌گذارد که با بررسی برنامه‌های بسته شده جشنواره به نظر می‌رسد قسمت‌های متعددی از آن به اجرا درنیامده است.
حذف برخی برنامه‌های جشنواره تابستانی از حوزه میراث فرهنگی و اجرای مشابه آنها در حوزه معاونت فرهنگی شهرداری این سؤال را در ذهن ایجاد می‌کند که گویا اجراکننده این برنامه‌ها یک عامل اجرایی بوده است و تنها متولیان برنامه تغییر کرده‌اند.
اینکه چه برنامه‌ای کجا و توسط چه ارگانی در شهر به مرحله اجرا برسد موضوع این یادداشت نیست؛ زیرا هر برنامه‌ای که بتواند به فضای شهر شادی و نشاط ببخشد و مردم‌پسند باشد هم از سوی کارشناسان و هم از سوی رسانه‌ای‌ها کاری مقبول است اما اینکه چرا در برنامه‌ریزی‌ها موازی‌کاری وجود دارد یا اینکه چرا برنامه‌ای از چارت برنامه‌ریزی یک ارگان حذف می‌شود و به چارت برنامه‌ریزی ارگان دیگری اضافه می‌شود جای سؤال دارد.
در یک نگاه به برنامه‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای جشنواره تابستانی امسال اینگونه به نظر رسید که نوع برنامه‌ها متنوع بود؛ همچون جشنواره یا همایش‌های گردشگری با حضور تشکل‌های غیردولتی، بزرگداشت روز صنعت چاپ، برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی در مکانی متفاوت، بازدید و بررسی ظرفیت‌های گردشگری روستاهای استان در حاشیه نشست‌های خبری صمیمانه.
اما جای برنامه‌ای چون برگزاری کنسرت خوانندگان بنامی که در برنامه اعلام شده بود همچنان خالی ماند و در این بین برنامه‌هایی همچون برگزاری شب شعر، طنز و تورهای گردشگری ویژه شهروندان، جشنواره بادبادک‌ها، رونمایی از کتاب «ماوشان» که در جدول برنامه‌های جشنواره تابستانی میراث فرهنگی در عید فطر اعلام شده بود به یکباره به جای آنکه توسط این ارگان اجرا شود متولی برگزاری‌اش شهرداری شد.
البته این تغییرات در برنامه به اینجا ختم نشد و حتی در برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی نیز خود را نشان داد.
این نمایشگاه قرار بود در پارک ارم و شیرسنگی همدان در مقاطع زمانی متفاوت برگزار شود و به گونه‌ای هنر و صنایع دست‌ساز همدانی‌ها در معرض دید گردشگران قرار گیرد اما روند دریافت مجوز برپایی این نمایشگاه‌ها آنقدر طولانی شد که در ردیف برنامه‌های لغو شده قرار گرفت.
در یک نگاه باید گفت گرچه به نقل از مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان این اداره کل متولی جشنواره‌ها نیست اما وقتی پای کار می‌آید و برنامه‌ریزی می‌کند مخاطبان و جامعه محلی انتظار برپایی آن برنامه‌ها را براساس انعکاس رسانه‌ها دارند و زمانی که چنین تغییراتی نمایان می‌شود به نظر می‌رسد علی‌رغم پای کار آمدن این ارگان دولتی عوامل اجرایی که مسئول برگزاری برنامه‌ها هستند به هر دلیلی با کم‌کاری یا عدم هماهنگی موجب حذف یا تغییر آنها شده‌اند و این اتفاق می‌تواند تجربه‌ای باشد برای آنکه ارگان‌های دولتی بار دیگر برای واگذاری اجرای برنامه‌ها به پیمانکاران حساسیت به خرج دهند.
 چه بسا اگر چنین برنامه‌هایی از راه مناقصه به عوامل اجرایی واگذار شوند و تصميم‌گيران در اين زمينه از به‌کارگیری عوامل اجرايي تكراري و انتخاب‌هاي تک گزینه‌اي خارج شوند مي‌توان انتظار داشت هر یک از عوامل مسئول براي برگزاري برنامه‌ها در قالب تعهدات محکم‌تر پای کار آيند. تعهد و تنوع در اجراي برنامه‌هاي يك جشنواره مي‌تواند از جمله عوامل مهم براي انتخاب متوليان و برگزار كنندگان در استان باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.