1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 105020

 
با آسفالت کردن هگمتانه خطی روی گردشگری کشیدیم

شکست پیاده‌راه اکباتان به جای اجرای پیوست فرهنگی
تاریخ خبر : 1398-11-06
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


■ با آسفالت‌کردن هگمتانه خطی روی گردشگری کشیدیم.
■  با پیاده‌راه کردن اکباتان پیش از تغییر کاربری مشاغل و مهیاکردن شرایط پروژه را به شکست کشاندیم.
■  زیرساخت را تأمین نمی‌کنیم شرایط را مهیا نمی‌کنیم سپس تصمیم به تغییر می‌گیریم.
■  از توسعه گردشگری سخن می‌گوییم اما آن را باور نداریم.
‌ ■ پیش از اجرای طرح‌ها مطالعه نمی‌کنیم و پتانسیل‌ها را نادیده می‌گیریم در آخر پروژه با شکست روبه‌رو می‌شود.
■  گردشگر امروز می‌داند کجا و برای چه سفر می‌کند نمی‌توان گردشگر را با هر بهانه‌ای به هر مقصدی هدایت کرد.

 اینها گزیده‌ای از مطالبی است که رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر در گفت‌وگو با همدان‌پیام به آنها اشاره کرد.
رضوان سلماسی در حالی که به پایان نامطلوب برخی پروژه‌ها در حوزه گردشگری همدان اشاره کرد گفت: گردشگری پس از ایجاد زیرساخت‌ها رقم می‌خورد اگر می‌خواهیم در مسیر دستیابی به توسعه گردشگری قرار بگیریم، باید راه‌‌های رسیدن به این مسیر را بشناسیم.
درحال‌حاضر شاهدیم با اینکه توسعه گردشگری را در اولویت برنامه‌هایمان مطرح می‌کنیم اما در حال انجام دادن کارهایی هستیم که در دست مقیاس دستیابی به این توسعه است.
وی همچنین عنوان کرد: هر کجا می‌رویم از وجود هزار و 800 جاذبه تاریخی فرهنگی‌مان در همدان حرف می‌زنیم اما به واقع تعدد اثر تاریخی به تنهایی کجا به کار گردشگری می‌آید! مگر غیر این است که این اثر زمانی که به یک الگوی گردشگری تبدیل شده باشد می‌تواند تسهیل‌کننده مسیر دستیابی به توسعه باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان افزود: گردشگر خارجی برای سفر به هر منطقه‌ای شروع به شمارش تعداد آثار تاریخی آن منطقه نمی‌کند، برای سفرکردن به یک مقصد نمی‌نشیند تعداد جاذبه‌های تاریخی همدان را بشمارند آنوقت تصمیم بگیرند به اینجا سفر کنند. اگر برای تپه‌های تاریخی همچون هگمتانه و کارکاسی و خانه‌های تاریخی که واجد ارزش تاریخی است اقدام به برنامه‌ریزی کردیم، آنوقت می‌توانیم ادعای حفظ و معرفی آنها را به گردشگران کنیم .
وی همچنین تأکید کرد: متولیان گردشگری در حرف‌ها و گفته‌ها به تپه تاریخی هگمتانه اشارات متعددی می‌کنند اما وقتی آسفالت روی هگمتانه می‌ریزند و آنها هیچ حرفی نمی‌زنند می‌توان گفت: آن آسفالت وسط هگمتانه یعنی خط‌کشیدن روی گردشگری.  بخش اعظمی از گردشگران ورودی به همدان علاقه‌مند به ظرفیت تاریخی استان هستند و به خاطر همین به همدان سفر می‌کنند. آنها در صورتی که بدانند حریم آثار تاریخی ما از بین برود و ارزش آن کم شود تصمیم به سفر به همدان را نخواهند گرفت گردشگر امروز آگاه و فهیم است می‌داند کجا و برای چه می‌خواهد سفر کند؟
تفاوت بین علاقه‌مندی‌ ما به گردشگری و راه‌های رسیدن به گردشگری موجب شده پس از گذشت سال‌ها ما در همدان نتیجه‌ای در این زمینه نگیریم به واسطه همین داستان وقتی کلنگ پیاده‌راه اکباتان به زمین خورد حضور پیدا نکردم با توجه به اینکه خودم به انسان‌محور بودن بافت‌های مرکزی باور دارم و اصلاً با پروژه مخالف نیستم اما با توجه به اتفاقاتی که پس از پیاده‌راه شدن بوعلی رقم خورده بود احساس می‌کردم اول نیاز به مطالعه کامل است و اگر بدون مطالعه وارد اجرای پروژه‌ها می‌شویم با یک طرح شکست خورده روبه‌رو خواهیم شد.
و همانطور که امروز شاهدیم در اکباتان پروژه بازگشت به عقب داشت و مجبور شدند دوباره پای خودرو را به این منطقه باز کنند.
وی گفت: دستورالعملی به اسم ارزیابی اجتماعی پروژه‌ها هست که از وزارت کشور به دست ما رسیده است که ما در شهرداری مجبور شدیم چند بار مصوبه بدهیم به متولیان و مجریان طرح که آنها پیش از اجرای هر طرحی اول بروند فکر کنند ببینند این پروژه در زندگی مردم شهر چه تأثیری خواهد داشت، سپس اقدام به عمل کنند.
سلماسی همچنین عنوان کرد: روزی که تصمیم گرفتیم پیاده‌راه اکباتان را ایجاد کنیم حتماً باید پیش از آن به پیوست فرهنگی و زیباسازی شهری آن فکر می‌کردیم، باید برای مغازه‌دارها کسب و کار همگام با سلایق گردشگری تعریف می‌کردیم و باید زمینه لذت بردن از گردشگری از سیمای بصری پیاده‌راه را ایجاد می‌کردیم.
وقتی شرایط برای حضور گردشگر را در پیاده‌راه فراهم کنیم قطعا اقتصاد این منطقه از شهر هم رونق می‌گیرد اما وقتی شرایط کسب و کار و وضعیت حاکم همان شرایط گذشته باشد و ما فقط دسترسی کسانی که پیش از این به این مکان ممکن بود را محدود کرده‌ایم، مشخص است این پروژه شکست می‌خورد، درحالی‌که از میدان مرکزی شهر تا هگمتانه یک مسیر خاص گردشگری است که مسیری در برگیرنده بازار تاریخی، خانه‌های تاریخی، کاروانسراهای تاریخی و ظرفیت‌های ارزشمند است که نتوانستیم با برنامه‌ریزی درست از آن بهره‌مند شویم و شرایط این شد که امروز شاهد آن هستیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.