پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 75474

 
معاون اول رئیس‌جمهور:

برخی خود را بیش از دیگران طرفدار اجرای اقتصاد مقاومتی می‌دانند
تاریخ خبر : 1395-10-19
     
   
     
متن خبر :
 معاون اول رئیس‌جمهور گفت: هدایت‌های مقام معظم رهبری، داشتن برنامه جدی از سوی دولت، همراهی و هماهنگی میان قوای 3گانه و سایر ارکان تصمیم‌گیری و استفاده حداکثری از توان کار‌شناسی، راه برون‌رفت از تنگناهای اقتصادی پیش روی کشور است و بدون فراهم شدن این شرایط قادر نخواهیم بود از تنگناهای اقتصادی عبور کنیم. به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در جلسه بررسی و ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در زمینه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی حلال بخش زیادی از مشکلات اقتصادی کشور است و اگر همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها و آحاد جامعه عزم جدی برای اجرای اقتصاد مقاومتی داشته باشند، قادر خواهیم بود بر مشکلات غلبه کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور اقتصاد مقاومتی را برنامه‌ای برای ایجاد گشایش در اقتصاد ملی، بالا بردن ظرفیت‌های توسعه ملی و بهبود وضعیت معیشتی مردم توصیف و خاطرنشان کرد: برخی تصور می‌کنند که اقتصاد مقاومتی به معنای تنگ کردن وضعیت زندگی مردم و مانعی پیش روی فعالیت‌های اقتصادی است اما در حقیقت اقتصاد مقاومتی نقشی تعیین‌کننده و کارساز در دستیابی به توسعه همه‌جانبه و رسیدن به افقی دارد که برای آینده کشور پیش‌بینی کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه اجرای اقتصاد مقاومتی یک موضوع ملی است و مشارکت همه دستگاه‌ها، نهاد‌ها و همه شهروندان را مطالبه می‌کند، افزود: اگر همه در صحنه باشند اقتصاد مقاومتی می‌تواند محقق شود. اتفاق بزرگ در وضعیت اقتصادی کشور زمانی رخ می‌دهد که نظام و همه اجزای زیرمجموعه آن دغدغه مشترک داشته باشند و نخبگان و عموم افراد جامعه نیز به این دغدغه و نیاز باور داشته باشند.
جهانگیری تصریح کرد: اگر یک دولت توسعه‌گرا باشد و جامعه هم در این مسیر با دولت همراه و همدل شود، مسائل کشور هر قدر هم که بزرگ و پیچیده باشند، می‌توان برای حل این مسائل راهی پیدا کرد.
معاون اول رئیس‌جمهور اظهار داشت: اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شود و کشور را به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله نزدیک کند و رشد مستمر ۸ درصدی که یک نیاز قطعی برای کشور است را فراهم سازد، ‌ نیازمند یک اجماع و تفاهم بر سر اقتصاد مقاومتی هستیم. نمی‌توان در شعار اعلام کرد که به دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم اما به محض آنکه تریبونی در اختیار ما قرار می‌گیرد، کاملاً برخلاف شرایطی سخن بگوییم که زمینه‌ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌ها و شاخصه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی این است که توانسته همه ارکان نظام را در یک جهت قرار دهد و اگرچه همراهی و انسجام درکشور برای تحقق اقتصاد مقاومتی در شرایط خوبی قرار دارد، ‌ اما نیازمند همکاری و همدلی بیشتری در این مسیر هستیم.
جهانگیری با اشاره به انسجام و همدلی همگانی که برای شکل‌گیری برجام در کشور به وجود آمد، گفت: شاید برای بسیاری از افراد که حتی با مسائل سیاست خارجی هم آشنا بودند، رسیدن به توافق برجام امری غیرممکن و دور از دسترس به نظر می‌آمد اما وقتی شرایط لازم فراهم شد با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب، داشتن برنامه جدی از سوی دولت، همراهی همه قوا و استفاده حداکثر از توان کار‌شناسی کشور توانستیم بر یکی از پیچیده‌ترین مسائل غلبه کنیم که امیدوارم در سایر مسائل هم این رویکرد، همدلی و انسجام در کشور مهیا باشد.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه هم اکنون در شرایط ویژه‌ای هستیم و تحولات جهانی و منطقه‌ای، ابهامات مختلفی را پیش روی ما قرار می‌دهد، تصریح کرد: نمی‌توانیم نسبت به تحولات جهانی و منطقه‌ای بی‌تفاوت باشیم. به لطف خدا کشور ما در شرایط فعلی از امنیت و ثبات بسیار خوبی برخوردار است و این امنیت و ثبات در سطح منطقه خاورمیانه بی‌نظیر است که باید از نیروهای مسلح و امنیتی کشور قدردانی کنیم. وی ادامه داد: خوشبختانه توانسته‌ایم از شرایط بسیار دشوار تحریم و تهدید عبور کنیم و امروز مردم کشور انتظار دارند که با عقلانیت و اعتدال در عرصه‌های مختلف تصمیم‌گیری کنیم و در مقطع فعلی باید توجه داشته باشیم که هرچه جهان به سمت بی‌تدبیری می‌رود، ما باید برای حل مسائل خود به سمت اعتدال و تدبیر حرکت کنیم و محور این اعتدال و تدبیر باید همدلی و هماهنگی هم در داخل دولت و هم میان دولت و سایر قوا و نیز میان نظام و مردم باشد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه عزم دولت در مقطع فعلی این است که به مسائل اصلی مردم بپردازد، اظهار داشت: تلاش ما این است که برای اداره صحیح کشور، دولت را از حاشیه‌ها به دور نگه داریم و در عین حال بر اجرای دقیق قانون و مقابله با فساد پافشاری کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بانک مرکزی را یکی از کلیدی‌ترین دستگاه‌های اقتصادی کشور برشمرد و گفت: هر موضوعی که در دستور کار بانک مرکزی قرار می‌گیرد اگر به نحو مطلوب انجام شود می‌تواند اقتصاد کشور را به حرکت وادار کند و در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور تحرک ایجاد نماید.
وی از عملکرد بانک مرکزی در مقطع فعلی قدردانی و خاطر نشان کرد: اینکه کشور توانسته به تورم تک رقمی و رشد اقتصادی 6/4 درصد براساس آمار مرکز آمار ایران و یا رشد 7/4 بر اساس آمار بانک مرکزی دست پیدا کند نشان‌دهنده سیاست‌های عالمانه‌ای است که دولت و بانک مرکزی در پیش گرفته و جا دارد از تک‌تک مدیران این بانک قدردانی کنم.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.