1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120026

 
نماینده ملایر می گوید شاید هفته آینده تکلیف استانداری مشخص شود

انتخاب استاندار؛ بازی خسته‌کننده برای مردم
تاریخ خبر : 1400-07-21
نویسنده : محمد ترابی
     
 
 
     
متن خبر :

سفر وزیر کشور به استان لغو شد

ظرفیت استفاده از موقعیت‌های پیش‌روی استان، در گروی استانداری توانمند است


 حواشی پیرامون انتصاب استاندار همدان با فراز و فرودهای فراوان همچنان ادامه دارد. آخرین شنیده‌ها‌ از احتمال سفر احمد وحیدی وزیر کشور به همدان حکایت داشت و این مسأله می‌توانست در روند انتصاب استاندار تأثیرگذار باشد. البته پس از ارتباط با وزارت کشور مطلع شدیم که سفر به همدان در اواخر هفته جاری در برنامه کاری وزیر کشور قرارندارد.
از سوی دیگر در فضای مجازی شایعاتی مبنی بر مطرح شدن نام امیر خجسته نماینده ادوار مردم همدان در مجلس شورای اسلامی به عنوان گزینه استانداری همدان مطرح شده بود. با این‌حال بعدها مشخص شد که این مسأله از سوی برخی از افراد جهت حاشیه‌سازی برای وی مطرح شده و نام خجسته در پست‌هایی بالاتر در مرکز کشور مطرح بوده و در حوزه استانداری از ابتدا مطرح نبوده که در وزارت کشور تصمیمی بر تأیید او برای تصدی استانداری مطرح شود.
با این‌حال فارغ از حواشی پیرامون انتصاب استاندار همدان، طولانی شدن روند انتصاب استاندار نیز مورد انتقاد افکارعمومی و حتی برخی از مقامات و مسئولان استان قرار گرفته است.
حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با اشاره به تأکید مجمع نمایندگان برای تسریع در تعیین‌تکلیف استانداری همدان در جلسه 3 هفته پیش به وزیر کشور، اعلام کرد که چندی پیش یک گزینه دیگر نیز در لیست اسامی سمت استاندار همدان قرار گرفت تا وزارت کشور بررسی‌های لازم را انجام دهد.
گفتنی است که آخرین اجماع مجمع نمایندگان استان بر سر محمدصادق مفتح معاون وزیر صمت بوده و برخی از شنیده‌ها از بررسی پرونده علیرضا قاسمی‌فرزاد یکی از افراد حاضر در لیست 28نفره توسط وزارت کشور حکایت داشت.
برخی در این میان از روشن شدن تکلیف استانداری همدان در جلسه امروز(چهارشنبه) هیأت دولت صحبت به میان می‌آورند(جلسات هیأت‌وزیران در روز‌های یکشنبه و چهارشنبه تشکیل می‌شود)، این درحالی است که طبق گفته هادی بیگی‌نژاد نماینده ملایر در مجلس گزینه‌های موردنظر مجمع نمایندگان استان مورد تأیید وزارت کشور قرار نگرفته‌اند و برخی شنیده‌ها حکایت از این دارد که تاکنون فردی به عنوان گزینه استانداری همدان با وحیدی وزیر کشور مصاحبه نکرده است. گفتنی است که برای انتصاب استانداران، ابتدا از گزینه‌های مدنظر مصاحبه مقدماتی گرفته می‌شود و پس از آن فرد موردنظر با وزیر کشور مصاحبه خواهد کرد، پس از آن و درصورت تأیید وزیر کشور این افراد برای استانداری استان مذکور توسط وزیر کشور به هیأت‌وزیران معرفی می‌شوند.
بیگی‌نژاد همچنین روز‌گذشته در  این ارتباط اعلام کرد که احتمالاً هفته آینده استانداری همدان مشخص می‌شود و فعلاً از گزینه قطعی برای استانداری همدان در وزارت کشور خبری نیست هر چند از آنجایی که در کشور فعلاً 13استاندار جدید معرفی شده به نظر می‌رسید که انتخاب استاندار برای همدان به اواخر آبان‌ماه موکول شود.
با وجود حواشی اخیر می‌توان گفت که انتصاب استاندار آینده همدان از نگاه دیگر نسبت به سنوات قبل موردتوجه است. عملکرد استاندار آینده در استفاده از شرایط مطلوب به وجود آمده از حضور مدیران و مسئولان همدانی در بدنه قدرت، تأثیر بسزایی خواهد داشت.
  چرا نفوذ استاندار در این دوره از اهمیت بیشتری برخودار است؟
با آغاز تغییر موضع قدرت در کشورمان که تقریباً از 3- 4 سال پیش آغاز شده، شرایط برای مدیران و مسئولان اصولگرا به خصوص افراد نزدیک به طیف نوظهور "انقلابی" (این طیف به برخی‌ از طیف‌های اصولگرا همچون پایداری‌‌ها نزدیک‌تر است) تغییر کرد. با وجود اینکه از اوایل انقلاب تاکنون برخی از چهره‌های شناخته شده‌ جریان اصلاحات، همدانی‌ بوده، اما می‌توان گفت که همواره در دهه‌های اخیر اصولگرایان در همدان از اقبال بهتری برخوردار بوده‌اند.
پس از انتخابات اخیر و پیروزی حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی در انتخابات، این مسأله که همدان از وی در 2 انتخابات اخیر حمایت کرده، بار‌ها موردتوجه رسانه‌ها و مطبوعات استان قرارگرفته است.
شاید بتوان گفت حضور 4‌ وزیر همدانی(امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری، محمد‌مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی، حجت‌ا... عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  منتصب به همدانی و محمدعلی زلفی‌گل وزیر‌ علوم)  و لطفی به عنوان معاون رئیس‌جمهور در کابینه دولت سیزدهم یکی از پیامد‌های طرف پیروز انتخابات قرار گرفتن استان همدان است. گفتنی است که برخی از این وزرای دولت سیزدهم نیز در انتصابات خود در وزارتخانه مربوطه، به مدیران همدانی توجه داشته‌اند.
موقعیت خوب مدیران همدان در بدنه دولت سیزدهم درحالی است که نمایندگان استان همدان در مجلس یازدهم نیز از شرایط خوبی برخوردار هستند.
شرایط کنونی و حضور مدیران و مسئولان همدانی در پست‌ و مقام‌های ارشد کشوری، به‌طورقطع قدرت چانه‌زنی مقامات استانی برای سهم‌خواهی بیشتر برای استان را افزایش خواهد داد. با این‌حال باید گفت که برای تحقق این مسأله حلقه پلی میان مدیران استانی با این مقامات ارشد همدانی وجود دارد و عملکرد وی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
استاندار به عنوان عالی‌ترین مقام دولتی در استان می‌تواند با نظارت بر عملکرد سازمان‌های زیردست خود زمینه را برای استفاده هرچه بیشتر از شرایط موجود به وجود آورد.
به طورمثال، یکی از انتقاد‌هایی که برخی از نمایندگان استان در مجلس داشتند، برخی از آمار‌سازی‌های مربوط به میزان اشتغال در استان بوده است. گفتنی است که یکی از فاکتور‌های مرتبط با بودجه استانی، همین آمار اشتغال در استان بوده که این آمار‌های غیرواقعی در کاهش بودجه استانی اثرگذار بوده‌ است. این درحالی است که علاوه بر اینکه حمید‌رضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس، در حال‌حاضر رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس است، 2نماینده دیگر استان نیز سخنگو و عضو این کمیسیون به حساب ‌می‌آیند و این مسأله قدرت چانه‌زنی برای افزایش بودجه استان را افزایش داده است.
با توجه به این مسائل می‌توان گفت که استاندار آینده همدان، تأثیر بسزایی در بهره‌برداری از شرایط موجود برای استان خواهد داشت.
در شرایط فعلی طبق آخرین اخبار به دست آمده، 6 گزینه‌های‌ پیشنهادی مجمع نمایندگان استان (افراد حاضر در لیست 5 نفره و محمدصادق مفتح معاون وزیر صمت) مورد پذیرش وزارت کشور قرار نگرفته و این وزارتخانه از گزینه‌های خود برای استانداری همدان استفاده خواهد کرد.
البته این که نمایندگان استان در شرایط فعلی می‌بایست بر سر گزینه‌ دیگری به جمع‌بندی برسند و یا این مسأله را به وزارت کشور واگذار کنند، در محافل سیاسی استان مورد مناقشه قراردارد.
با این‌حال نسبت به زمان باقی مانده و نتیجه حاصل شده در رابطه با گزینه‌های پیشنهادی مجمع نمایندگان استان، می‌توان گفت که در حال‌حاضر رایزنی نمایندگان و صاحب‌نفوذان در استان برای گزینش گزینه مناسب استان همدان از سوی وزارت کشور می‌تواند حایز اهمیت باشد.
گفتنی است که به احتمال زیاد برخی از فاکتور‌های مدنظر برای استانداری، همچون بومی بودن استاندار از سوی وزارت کشور موردتوجه قرارگیرد. با این‌حال می‌بایست رایزنی‌ها برای انتصاب فردی با کارنامه مدیریتی مناسب و مرتبط صورت گیرد. شاهد این مسأله هستیم که تاکنون در میان استانداران گزینش شده برای سایر استان‌ها، هم نام مدیران ارشد و شناخته شده و هم نام برخی افراد با سوابق و تجارب غیرمرتبط همچون رؤسای اسبق دانشگاه‌ها وجود دارد.
حال می‌بایست منتظر جلسات آینده هیأت دولت در رابطه با گزینش استانداران در روز‌ها و هفته‌های آینده بود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.