پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 62483

 
نگاهی به برخی آثار برجسته متقاضی حضور در جشنواره فیلم نوجوان همدان

از پرجایزه‌ترین تا غافلگیرکننده‌ترین
تاریخ خبر : 1394-06-09
نویسنده : فرهاد شکیبا
     
 
 
     
متن خبر :

جشنواره فیلم نوجوان پس از جدایی 2 بخش کودک و نوجوان مهرماه در همدان برگزار می‌شود.
 مدتی پیش دبیرخانه این جشنواره فهرست فیلم‌های بلند، نیمه‌بلند و کوتاه و پویانمایی که خواهان حضور در جشنواره را هستند منتشر کرد.
 اگرچه در فهرست بلند بالای انتشار یافته به اسامی تهیه‌کنندگان و کارگردانان کمتر شناخته شده بر می‌خوریم اما با تأملی بیشتر در می‌یابیم امسال فیلم‌هایی به ویژه در بخش سینمای ایران با هم رقابت خواهند کرد که بسیاری از آنها در نمایش‌های گذشته خود چه در اکران‌های ویژه همچون گروه هنر و تجربه و چه در جشنواره‌های داخلی و خارجی نشان داده‌اند که از نظر ساخت ساختاری محکم و قابل اعتنا دارند.  اگرچه همچنان این پرسش وجود دارد که چرا فیلمسازان صاحب نام ایران پا به عرصه دنیای پر چالش نوجوانان نمی‌گذارند اما این امیدواری نیز پا برجاست که نسل جدید فیلمسازان ایران توجه بیشتری به فیلمسازی برای نوجوانان یا فیلمسازی درباره نوجوانان داشته باشند.
 این فهرست اگرچه نگاهی به همه آثار قابل اعتنای جشنواره امسال نیست اما تکیه بر ساخته‌هایی دارد که از بهترین آثار فیلم نوجوان در سال‌های قبل هستند که در همدان به رقابت می‌پردازند.
 آسمانی آبی مادرم: سخت کوشانه‌ترین
این فیلم ساخته علی قوی‌تن است و در آن داستان سارا و پسرش امیر روایت می‌شود که در میان کوه‌های خشک و خشن زندگی می‌کنند و برای حفظ معدن زغال‌سنگ خود با موانع و سختی‌هایی مواجه می‌شوند اما امیدشان را از دست نمی‌دهند.
 علی قوی‌تن، کارگردان این فیلم از سال 1361 کار خود را در سینما با ساخت فیلم‌های کوتاه 8 میلی‌متری آغاز کرد.
 آسمان آبی مادرم یک فیلم سخت‌کوشانه هم برای سازنده آن و هم مخاطب است و شانس بالایی برای موفقیت در جشنواره دارد.
 وی با این اثر به عنوان نماینده ایران در چهل و پنجمین دوره جشنواره فیلم کودک و نوجوان جیفونی که در ایتالیا برگزار شد حضور داشت.
 ب – 12 : غیرمتعارف‌ترین
این فیلم احتمالاً غیرمتعارف‌ترین نام را در جشنواره دارد.
ب -12 زندگی 2 نوجوان روستایی را روایت می‌کند که برای نجات جان مادربزرگ خود که به دارو احتیاج دارد، تصمیم می‌گیرند به شهر رفته و دارو تهیه کنند.
 امید نیاز متولد سال 1358 وفارغ‌التحصیل تئاتر از دانشگاه هنر و معماری تهران است نویسنده کارگردان و مدرس تئاتر و سینما از سال 2009 فعالیت بین‌المللی خود را در عرصه تئاتر آغاز کرده و تاکنون 38 تئاتر به روی صحنه برده است .  از این میان 18 نمایش بین‌المللی داشته که درکشورهایی همچون اتریش‌، آلمان‌، سوئیس‌، هلند‌، ایتالیا و ترکیه اجرا شده است .
وی همچنین دارای دکترای افتخاری از دانشگاه بونیس آیرس آرژانتین در زمینه طنز در تئاتر کودک و نوجوان است‌.
آخرین فعالیتش نیز در عرصه تئاتر، اجرای نمایش 11 تولید مشترک ایران و ایتالیا بوده که در بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر نیز روی صحنه رفته است .
 بدون مرز : پرجایزه‌ترین
بدون مرز فیلمی به کارگردانی و نویسندگی امیرحسین عسگری و تهیه‌کنندگی مجتبی امینی ساخته سال ۱۳۹۳ است.
 این فیلم داستان پسری را روایت می‌کند که هر روز برای ماهی‌گیری به کشتی به گل نشسته‎ای در نقطه صفر مرزی پا می‌گذارد و آنجا را به محلی برای آرامش خود تبدیل کرده است، اما حضور غریبه‌ای این آرامش بر هم می‌زند.  بدون مرز یکی از پرافتخارترین فیلم‌های حاضر در جشنواره نوجوان امسال است. از جمله افتخارات بین‌المللی امیرحسین عسگری با این اثر جایزه بهترین فیلم آسیایی بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم توکیو در سال ۲۰۱۴ میلادی، جایزه بهترین کارگردان جوان برای فیلم بدون مرز در نوزدهمین دوره جشنواره فیلم صوفیا Sofia International Film Festival در سال ۲۰۱۵ میلادی و نامزد دریافت ققنوس طلایی از سی و‌نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم هنگ‌کنگ جشنواره فیلم هنگ‌کنگ در سال ۲۰۱۵ میلادی است.
 تا آمدن احمد: پدرانه‌ترین
«تا آمدن احمد» به کارگردانی صادق صادق دقیقی و تهیه‌کنندگی پروانه مرزبان فیلمی درباره سربازی عراقی است که به اشتباه به عنوان مجروح ایرانی وارد خانواده یکی از رزمندگان دفاع مقدس می‌شود و پس از مدتی با دیدن محبت این خانواده ایرانی، نسبت به اتفاقاتی که بر اثر جنگ برای خانواده رخ می‌دهد، متأثر می‌شود.
 تا آمدن احمد سعى دارد تصویر متفاوتى از آدم‌هاى جنگ ارائه كند. قهرمان وی این‌بار نه احمد كه شهید شده، كه یك سرباز عراقى است كه آخرین بار او احمد را پس از انفجار در جبهه در آغوش گرفته و وصیت‌نامه‌ احمد را به خانواده‌اش رسانده است.
 فیلمساز در صحنه‌هایى مثل غرق شدن قایق و بمباران‌ها نشان مى‌دهد که با سینما آشناست. همان‌طور که نرگس آبیار با «شیار 143» رشادت مادران ایران را به تصویر کشید، دقیقی هم در این فیلم قصه پدران جنگ را روایت می‌کند.
 جنجال در عروسی: کمدی‌ترین
جنجال در عروسی ساخته رضا خطیبی به تهیه‌کنندگی محمد احمدی است. در خلاصه داستان «جنجال در عروسی» که با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی تولید شده، آمده است: در یک مراسم عروسی کودکان را به محل برگزاری جشن راه نمی‌دهند و به کلبه‌ای در انتهای باغ تبعید می‌کنند‌. بچه‌ها متوجه می‌شوند برگزارکنندگان مراسم قاچاقچی مواد مخدر هستند‌، بنابراین تصمیم می‌گیرند تا جشن را به هم بزنند و این آغاز ماجراست‌.
 بازیگران این فیلم عبارتند از: علیرضا خمسه‌، میرطاهر مظلومی‌، نعیمه نظام‌دوست. این فیلم احتمالاً پر بازیگرترین فیلم جشنواره هم خواهد بود.
 دریا و ماهی پرنده: اجتماعی‌ترین
دریا و ماهی پرنده که مضمونی اجتماعی دارد به طور مشترک توسط مهرداد غفارزاده و اکبر روح به نگارش در آمده و محصول مؤسسه هنری خانه فیلم پروان است.
 در قصه این فیلم آمده است نوجوانی ۱۷ ساله به نام احسان که نه توانایی تکلم و نه توانایی شنیدن دارد بدون ارتکاب جرم در مرکز بازپروری نوجوانان بزهکار در یک منطقه محروم به سر می‌برد. احسان چند بار تلاش به فرار از مرکز بازپروری می‌کند. دریا و ماهی پرنده پاییز امسال در جشنواره بوسان کره جنوبی و جشنواره کودک شارجه امارات شرکت خواهد کرد.  به گزارش روابط عمومی پروژه، پس از دریافت جایزه ویژه منتقدان جشنواره فیلم مسکو این‌بار و در پاییز سالجاری فیلم سینمایی «دریا و ماهی پرنده» در جشنواره پوسان کره جنوبی و جشنواره کودک شارجه امارات شرکت خواهد کرد.
 سکوت رعنا: پرفروش‌ترین
کارگردان این فیلم بهزاد رفیعی است و قصه‌اش در مورد دختری ۷ ساله به نام رعناست که در یکی از روستاهای شمال ایران زندگی می‌کند وی مرغی خاص به نام کاکلی دارد.
 رعنا بر روی هر کدام از پوسته تخم‌مرغ‌هایی را که کاکلی می‌گذارد با مدادرنگی نقاشی جوجه‌ای را می‌کشد در شبی بارانی به نظر می‌رسد که مرغ طعمه شغال شده است.
 رعنا در اثر شوک حادثه و به دلیل دلبستگی به مرغ، گویش خود را از دست می‌دهد.
 حالا رحمان برادر رعنا به کمک دوستش حسن در بین روستا‌های مختلف به دنبال تخم مرغ‌های فروخته شده می‌گردند‌.
 فیلم «سکوت رعنا» علاوه بر اینکه در جشنواره سال گذشته فیلم رشد، جزو 3 فیلم بر‌تر این جشنواره معرفی شد، به عنوان فیلم منتخب محیط‌زیست نیز شناخته شده است.
 کارگردان فیلم «سکوت رعنا» همچنین خبر داده که این فیلم پر فروش‌ترین فیلم بازار برلین بوده و در جشنواره بین‌المللی کودک کیندرکینو آلمان که یک جشنواره معتبر بین‌الملل کودکان محسوب می‌شود توانست جوایز بهترین فیلم این جشنواره را تصاحب کند.
 ممیرو: غافلگیرکننده‌ترین
ممیرو شاید متفاوت‌ترین فیلم جشنواره امسال، ساخته سید رضا محقق به تهیه‌کنندگی مجید برزگر کارگردان شناخته شده و سازنده فیلم موفق پرویز است.
 محقق که قبلاً با "او خوب سنگ می‌زند" برگزیده جشنواره کودک بوده این‌بار متفاوت‌ترین فیلم سال را در جشنواره دارد.
 فیلمی که در آن دیالوگی وجود ندارد، نشان از ریسک‌پذیری و اعتماد تهیه‌کننده همدانی این اثر دارد.  فیلم مضمونی انسانی را روایت می‌کند و داستان شخصیتی را روایت می‌کند که در طول زندگی‌اش بازخورد اعمال خود را پس می‌دهد. یدا.. شادمانی تنها بازیگر حرفه‌ای "ممیرو" است که کاراکتر اصلی را ایفا کرده است.
 در کنارش میثم فرهومند بازیگر "تنهای تنهای تنها" هم در فیلم بازی کرده؛ مهیار آب روان و فاطمه بهادر مادر هادی محقق نیز در فیلم بازی کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.