1403-01-251403-02-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

کد خبر : 78986

 
مدير جهادكشاورزي شهرستان همدان: شهرك سبزيكاري می‌سازیم

قنات‌ها هم به فاضلاب آلوده‌اند
تاریخ خبر : 1396-04-01
     
 
 
     
متن خبر :

كشاورزان از گذشته‌هاي دور براي زمين‌هايشان حق‌آبه داشته‌اند اما اكنون همه اين رودها مسير فاضلاب‌ها شده‌اند كه مقصر آن جهادكشاورزي نيست و دستگاه ديگر بايد پاسخ بدهد.
مدير جهادكشاورزي شهرستان همدان گفت: خطايي از سنوات قبل انجام شده كه مسير حقابه كشاورزان به مسیر فاضلاب‌هاي شهري تبديل شده كه همين موجب شده كشاورزان بهانه‌اي براي استفاده از اين آب‌ها پيدا كنند.
جواد رشيدي افزود: 45 درصد از سبزيكاران شهرستان همدان با سند و مدرك ثابت كرده‌اند كه با موتور آبياري مي‌كنند اما چون از روش غرقابي استفاده مي‌كنند و جوي بين مزارع مشترك است و آنها هم مسير فاضلاب هستند، بنابراين همان آب‌هاي موتور هم با آب فاضلاب يكي مي‌شوند.
وي گفت: صد درصد سبزي‌هاي همدان فاضلابي هستند اما طبق قرار تا 30 خرداد 22 نفر از آن كشاورزان خاطي كه سبزي‌هايشان را با آب فاضلاب آبياري مي‌كنند را شناسايي و به معاونت بهداشت دانشكده پزشكي همدان معرفي كرده‌ايم تا مراتب قانوني را طي كنند.
وي افزود: طبق نتيجه آزمايشات مشخص شده كه 19 قطعه از زمين‌ها نيز بذركاري مي‌كنند كه مانعي براي ادامه كار آنها نيست.
وي گفت: در سال 73 جهاد سازندگي در جلسه‌اي در مركز تحقيقات پيشنهاد داد كه كانال‌ها انتقال فاضلاب از مجاري مسيرهاي طبيعي شهرستان جدا و انتقال فاضلاب توسط آن كانال‌ها صورت بگيرد اما به خاطر اعتبار تا به حال انجام نشده است.
وي گفت: پيش از اين يك تعداد قنات در همدان داشتيم كه بسيار با ارزش بودند و منبع آبياري سبزيجات بودند اما اكنون هم آن قنات‌ها به فاضلاب‌ها آلوده‌اند.
رشيدي بيان كرد: چاره اساسي حل معضل سبزيجات آلوده به فاضلاب در استان همدان و در ساير نقاط كشور، ايجاد شهرك‌هاي استاندارد سبزيكاري است.
وي گفت: طرح و نقشه اين شهرك را آماده كرده‌ام و 2 سال است كه موضوع را پيگيري مي‌كنم. تا به حال 8 جلسه براي آن برگزار شده كه مورد استقبال استان قرار گرفته و مسئولان قول‌هاي مساعد هم داده‌اند. اما مكانش را قبلاً اعلام نكرده‌ايم تا مبادا رانت‌خواري و دلال‌بازي صورت بگيرد.
به گفته رشيدي، براي اين شهرك هرچه هزينه كنيم جزو درآمد در آينده نزديك به حساب مي‌آيد. در اين شهرك قرار است علاوه بر سبزيكاري، صنايع تبديلي و بسته‌بندي و در فصول سرد هم سبزيكاري گلخانه‌اي داشته باشيم.
وي افزود: براي انتقال آب آن فقط 4 ميليارد تومان اعتبار لازم است و بقيه هزينه‌هاي آن را خودِ سبزيكاراني كه زمين‌هاي آن را مي‌خرند، مي‌پردازند و هزينه‌اي براي استان نخواهد داشت.
وي گفت: در حال حاضر شهرستان همدان حدود 250 نفر شاغل در سبزيكاري‌ها دارد اما اگر شهرك سبزي احداث شود، هزار و 250 اشتغالزايي صورت مي‌گيرد و در نهايت استان همدان از دست سبزي‌هاي فاضلابي خلاص مي‌شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.