پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 22 ارديبهشت 1403

کد خبر : 119528

 
هشدار سازمان غذا و دارو در مورد داروی تقلبی قارچ سیاه
تاریخ خبر : 1400-06-15
     
 
 
     
متن خبر :

 سازمان غذا و دارو با بیان اینکه داروی آمفوتریسین که برای درمان قارچ سیاه بیماران مبتلا به کرونا مصرف می‌شود تأمین شده است، نسبت به وجود نمونه تقلبی این دارو هشدار داد.
به گزارش وبدا، سازمان غذا و دارو گفت:‌ با افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونادلتا، در هفته‌های گذشته میزان مصرف 2 ماهه کشور در یک هفته به اتمام رسید که اقدامات فوری جهت واردات و جایگزین این دارو صورت گرفته و در تمامی داروخانه‌های منتخب توزیع شد.
همچنین متأسفانه در هفته‌های اخیر، همزمان با کمبود مقطعی این دارو افراد سودجو مبادرت به فروش داروهای تقلبی با برچسب داروی اصلی و قیمت ۱۰ تا ۲۰برابری می‌کردند که علاوه بر کلاهبرداری از خانواده بیماران، جان آنان را نیز به خطر می‌انداختند، بنابراین به مردم توصیه می‌شود داروی موردنظر خود را تنها از داروخانه‌ها و پس از استعلام از سامانه TTAC به آدرس www.ttac.ir  تهیه کرده و به هیچ عنوان برای تهیه داروی خود به بازار آزاد مراجعه نکنند، چراکه هیچ تضمینی برای اصالت و سلامت این داروها وجود ندارد.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در همین راستا از توزیع داروی «آمفوتریسین بی» که برای درمان قارچ سیاه تجویز می شود، در داروخانه‌های منتخب سراسر کشور خبر داد.
حیدر محمدی با اشاره به کمبود مقطعی داروی «آمفوترسین بی» به دلیل افزایش بیماران مبتلا به موکور (قارچ‌سیاه) گفت: در گذشته میزان نیاز ماهیانه کل کشور به این دارو فقط ۸ تا ۹ هزار عدد بود، اما با افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونادلتا، میزان مصرف 2 ماهه کشور در یک هفته به اتمام رسید.
براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های عفونی آمریکا، قارچ سیاه در کپک و موادآلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخم‌های پوستی وارد بدن انسان می‌شود و روی سینوس‌ها تأثیر می‌گذارد.
یک علت ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا می‌تواند این باشد که قارچ از طریق مرطوب ‌کننده‌ها یا دستگاه‌های اکسیژن حاوی آب آلوده به بیماران منتقل شده باشد. عفونت اما از طریق فرد به فرد قابل سرایت نیست. علت نامگذاری نیز آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرامی‌گیرد.
عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های عفونی آمریکا، نرخ مرگ‌ومیر ابتلا به این عفونت را ۵۴ درصد اعلام کرده که رقمی هشداردهنده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.