پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 67483

 
روز گذشته دومین تغییر در گردشگری در استان با تودیع سروش مقدم و معارفه مالمیر انجام شد

توسعه گردشگری رویکرد جدید میراث فرهنگی
تاریخ خبر : 1394-10-29
     
 
 
     
متن خبر :

■ معاون میراث فرهنگی کشور در همدان: اجرای برجام گردشگری را رونق می دهد
■ استاندار: نباید یک آجر هم از بناهای تاریخی آسیب ببیند
■ سروش مقدم: رقیب گردشگری همدان در خارج از مرزهاست
■ علیصدر شاخص استان در عرصه ملی و بین المللی است 
 
 از سال 1367 سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از بدنه ارشاد اسلامي و ايرانگردي و جهانگردي منفك شد و استقلال در اداره امور مربوط به خود را به دست گرفت. از آن زمان تا امروز اداره ميراث فرهنگي استان همدان شاهد ورود 6 مديركل و تكيه زدن بر مسند مديريت اين اداره كل بوده است. پس از رشيدبيگي، فرزانه، اسدا... بيات، عليرضا ايزدي، ريحان سروش‌مقدم حالا علي مالمير از راه رسيده است تا اجراي برنامه‌ها و طرح‌هاي 3 حوزه گردشگري، ميراث فرهنگي و صنايع دستي را از اين به بعد در همدان مديريت كند.
سالن اجتماعات شهداي استانداري همدان روز گذشته شاهد يك مراسم توديع و معارفه بود از جنس ميراث و گردشگري. اين‌بار استاندار و نماينده ولي فقيه در كنار تعدادي از مسئولان كشوري و استانی براي اعطاي حكم مديركلي ميراث فرهنگي حضور داشتند.
در ميان چهره‌هاي حاضر در اين مراسم، حضور تشكل‌هاي غيردولتي، انجمن‌هاي صنفي، جامعه هتل‌داران و مديران كل ادارات و برخي از سرمايه‌گذاران بخش خصوصي به چشم مي‌خورد.
خردادماه سال 1393 ريحان سروش‌مقدم به انتخاب استاندار همدان راهي باغ نظري همدان شد قرار بود تا پايان دولت تدبيرواميد در سمت اعطا شده به انجام مسئوليت خود ادامه دهد اما گویا شرايط زندگي خصوصي و خانوادگي وي مانعي شد تا از سمت خود در نيمه راه كنار بكشد. اين دومين‌بار بود كه سروش‌مقدم از يك سِمت مديركلي در استان همدان توديع مي‌شد. يك‌بار در سال 1388 از مسكن و شهرسازي همدان بدرقه شده بود و اين‌بار از سازمان ميراث فرهنگي استان.
 هيچ اهمالي بخشودني نيست
استاندار همدان در این مراسم بار دیگر به گردشگري به عنوان اولويت اصلي اشاره كرد و گفت: همدان همه شرايط طبيعي و خدادادي و تاريخي را دارد و اگر چيزي در اين وادي كم داريم همان فعاليت ما است. سيستم اداري بايد بيشتر در حوزه شناسايي فرصت‌ها ورود پيدا كند.
نيكبخت تأكيد كرد: اولويت توسعه همدان هميشه ميراث و گردشگري بوده است و اين روزها بيشتر شاهد تمايل سرمايه‌گذاران و گردشگران از سراسر دنيا براي ورود به ايران هستيم. پس مي‌توانيم ما هم اين اولويت و فرصت را مغتنم شماريم.
در اين شرايط كه اغلب كشورهايي كه گردشگران را به سمت خود كشانده بودند با ناامني دست و پنجه نرم مي‌كند امنيت ايران مي‌تواند فرصتي براي رونق گردشگري باشد.
نيكبخت به جايگاه شاخص غار عليصدر در همدان هم اشاره كرد و گفت: هفته گذشته براي رفع مشكلات پيش آمده در اين حوزه معاون امور پارلماني سازمان ميراث فرهنگي كشور آنچنان دفاع قابل تقديري كرد تا شرايط به نفع استان با شرايط قانوني حفظ شود. اين بدان معنا است كه ظرفيت‌هاي همدان در عرصه ملي و بين‌المللي قابل توجه است.
استاندار در ادامه خطاب به علي مالمير، مديركل جديد ميراث فرهنگي عنوان كرد: ميراث براي من بسيار مهم است، نبايد حتي يك آجر از بناهاي ميراثي آسيب ببيند و نبايد حتي يك وجب از طبيعت و منابع طبيعي استان آسيب ببيند. در حال حاضر بايد با توجه به شرايط برجام اقتصاد استان نجات پيدا كند. 
استاندار به عملكرد قابل قبول سروش‌مقدم، مديركل توديع شده استان نيز گريزي زد و گفت: وي در مدت حضور در استان كارهاي زيربنايي متعددي همچون طرح عليصدر و سراب‌هاي نهاوند و اقدامات اوليه ثبت جهاني يكي از آثار همدان اقدامات متعددي انجام داد و همچنين زمينه ساخته شدن 52 فيلم كوتاه و بلند را فراهم كرده است.
نيكبخت افزود: مالمير انتخاب من است و من روي اين انتخاب تعصب دارم و اميدوارم وي بتواند با شرايط موجود و برنامه‌هاي قوي كار را به نحو احسن جلو ببرد.استاندار خطاب به مالمير عنوان كرد: خط قرمز و تمام توجهات كه بايد به توسعه استان داشته باشيم متصل به سازماني است كه شما مسئوليت آن را پذيرفته‌ايد و آنجا رويكرد شما بايد تغيير و توسعه باشد و هيچ اهمال بی‌توجهی وسکونی بخشودني نيست.
گردشگري نيازمند نيروي انساني متخصص و اعتبارات كافي
معاون امور پارلماني سازمان ميراث فرهنگي نيز در اين مراسم پس از اشاره به تأثيرات برجام، اين اتفاق را نقطه عطفي در تاريخ ايران دانست و گفت: 12 سال در سخت‌ترين شرايط در عرصه جهاني قرار داشتيم به‌گونه‌اي كه يك مقام آمريكايي امروز پس از برجام اعلام كرده است 50 ميليارد دلار از دارايي‌ها در دسترس ايران از اين پس قرار خواهد گرفت.
اسدا... درويش‌اميري در ادامه عنوان كرد: از جمله اتفاقات مهم كه فرجام و برجام براي كشور به ارمغان خواهد آورد تحول در حوزه گردشگري؛ چراكه چوب تحريم بر شانه‌هاي اين صنعت احساس مي‌شد.
وي در ادامه گفت: از آنجا كه همدان یکی از 5 شهر گردشگري ایران است و پايتخت سفال جهان را در خود جاي داده است و قرار است با ثبت اثر طبيعي همچون عليصدر در يونسكو جهاني شود، مي‌توان گفت اين استان غني از داشته‌هاي باارزش است. درويش‌اميري اظهار اميدواري كرد با كمك مديريت استان‌ و بخش خصوصي و دستگاه‌هاي دولتي گردشگري همدان از شرايط فعلي كه سهم گردشگر داخلي و خارجي آن كمتر از 13 درصد است ارتقا يابد.
 همدان جهان‎شهر گردشگری است
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه گردشگری باید موتور توسعه اقتصادی استان همدان باشد، گفت: همدان جهان‎شهر گردشگری است.ریحان سروش مقدم با اشاره به اینکه رقیب همدان در حوزه گردشگری اصفهان، شیراز، اهواز و تبریز نیست، اظهار کرد: رقیب همدان در بحث گردشگری خارج از مرزها و استانبول، دوبی و... است.
وی با اشاره به اینکه همدان جهان‎شهر گردشگری است، بیان کرد: گردشگر ما به سرقت رفته است و باید با تلاش و فعالیت و فراهم کردن زیرساخت‎های لازم گردشگران را به شهر همدان جذب کنیم.گفتنی است در پایان این مراسم حکم تودیع و آغاز به کار مدیران میراث فرهنگی استان همدان همراه هدایایی به آنها اعطا شد.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.