پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 126361

 
استاندار: عزم ملی تأمین آب پایدار است

اعزام 25 نیرو برای حل بحران‌ آب
تاریخ خبر : 1401-06-17
     
 
 
     
متن خبر :


■ مأموریت به وزارت نیرو و علوم پزشکی برای شفاف سازی درباره آلودگی آب

 با دستور وزیر نیرو، مجوز حفر ۳۰ حلقه چاه برای شرایط پدافندی، صادر شده است تا در زمان ایجاد اختلال در شبکه آبرسانی همدان، مشکلی نداشته باشیم.

استاندار در نشست پدافند غیرعامل استان همدان گفت: حفر این چاه ها بین یک ماه تا ۴۵ روز آینده به پایان می رسد که در حال حاضر قصد بهره برداری از این چاه ها را نداریم بلکه درصدد حفر و آماده سازی این چاه ها برای استفاده در مواقع اضطراری از جمله بروز اختلال در خط آبرسانی به همدان هستیم.

علیرضا قاسمی فرزاد بیان کرد: چنانچه مشکلی در روند آبرسانی به همدان رخ دهد این چاه ها وارد مدار می شود تا مردم در تأمین آب مصرفی با مشکل مواجه نشوند.
قاسمی فرزاد اضافه کرد: اوایل هفته گذشته در جریان بازدید وزیر نیرو از روند طرح آبرسانی به همدان، موضوع حفر چاه اضطراری مطرح شد اما با وجود ممنوعیت حفر چاه و قوانین سختگیرانه با این پیشنهاد موافقت کرد.

وی یادآوری کرد: مواجه شدن همدان با بحران آب نه تنها برای مردم این استان، بلکه برای هیچ یک از افراد در کشور قابل باور نبود اما روش و شیوه های نادرست در بهره گیری از آب، همدان را با این چالش مواجه کرد.

وی در ادامه گفت: این رویه باید در بخش های حیاتی نظیر زیر ساخت هایی همچون برق، گاز، ارتباطات، سوخت و بهداشت مورد توجه قرار گیرد تا در صورت بروز مشکلات غیرمترقبه، در ارائه خدمات حیاتی دچار وقفه نشویم.
 ۲ ساعت قطعی آب
تأثیری در ذخیره آب نداشت
استاندار گفت :برخی نقدهایی به جیره بندی آب از سال گذشته به منظور مدیریت این منبع حیاتی دارند در حالیکه قطع آب به مدت ۲ ساعت در روز نه تنها تأثیری در ذخیره و مدیریت آب ندارد بلکه سبب سختی، مشقت و نارضایتی مردم می شد.

قاسمی فرزاد ادامه داد: به دنبال تخصیص اعتبار از سوی رئیس جمهوری و وزارت نیرو برای اجرای طرح آبرسانی به همدان کارشناسان 2سال زمان برای اجرای این طرح را پیش بینی کردند اما در کمتر از 5 تا ۶ ماه در صدد اجرای این طرح هستیم.

 در مورد آرسنیک تالوار شفاف سازی شود
استاندار تصریح کرد: این روزها مباحثی در زمینه وجود آرسنیک در آب مطرح است که باید در این باره صادقانه و شفاف اطلاع رسانی شود.

قاسمی فرزاد افزود: به هیچ وجه اجازه نمی دهیم سلامت مردم به مخاطره مواجه شود بنابراین در این راستا خواستار بررسی وضعیت آرسنیک موجود در آب توسط آزمایشگاه وزارت نیرو و دانشگاه علوم پزشکی شدیم.

 مجهزترین تصفیه خانه در حال ساخت است
استاندار در ادامه افزود: میزان آرسنیک موجود در آب باید بعد از فیلتراسیون و در تصفیه خانه بررسی شود که در این راستا مجهزترین تصفیه خانه در شهر مهاجران در حال ساخت است و تا پایان آذر ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد.
 قاسمی فرزاد اضافه کرد: وجود آرسنیک در آب یک مشکل جهانی است البته استاندارد پیش بینی شده برای آرسنیک، ۵۰ میکروگرم در هر لیتر است که در برخی کشورها این استاندارد به ۱۰ میکروگرم در لیتر کاهش یافته است.

قاسمی فرزاد ادامه داد: اجرای خط پدافند ۱۶ کیلومتری برای انتقال آب از چاه ها به همدان نیز بسیار حائز اهمیت است که به علت وصل نبودن منطقه شرق و غرب به یکدیگر مشکلاتی در تأمین آب به وجود می آمد که با اجرای این خط می تواند در تعادل بخشی آب کمک کند.

 با یک عزم ملی شرایط تأمین آب پایدارتر می‌شود
همچنین استاندار در هجدهمین نشست اعضای شورای آب استان گفت: یک اطمینان بخشی خوب به همه شهروندان همدانی می‌دهیم که با تدابیر صورت گرفته و با تزریق آب چاه‌ها به شبکه آبرسانی، هرچه زودتر مشکلات پیش آمده برطرف شود و میزان قطعی‌ها کاهش یابد.

قاسمی فرزاد با قدردانی از همه کشاورزانی که آب چاه‌های خود را در اختیار مردم همدان قرار داده‌اند تصریح کرد: این را بدانند در برنامه‌های آتی، به روش‌های مختلف از آن‌ها حمایت و کار پسندیده آن‌ها را جبران خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: عملیات لوله گذاری پروژه آبرسانی از خط تالوار به همدان پایان یافته است و اکنون شیرآلات، الکتروپمپ‌ها و سایر تجهیزات مورد نیاز در حال نصب است.
استاندار با اشاره به بازگشایی سرشاخه‌های رودخانه بالا دست سد اکباتان گفت: مسیر سرشاخه‌های سد اکباتان با تصویربرداری هوایی کنترل شود تا برداشت غیر مجاز از این رودخانه صورت نگیرد.

  ۲۵ گروه متخصص برای حل مشکل آب به همدان اعزام شد
همچنین معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو گفت: به منظور احداث خطوط جدید، تجهیز، برق‌رسانی و اتصال چاه‌های کشاورزی به شبکه آبرسانی شهر همدان، ۲۵ گروه متخصص و فعال در وزارت نیرو به استان همدان اعزام شده است.

احمد حیدری افزود: شهر همدان ۲ منطقه جداگانه آبرسانی دارد که آب یکی از مناطق (معادل ۶۵ درصد) از طریق آب‌های سطحی و منطقه دیگر (معادل ۳۵ درصد) از طریق چاه‌های دشت همدان-بهار تأمین می شود.

حیدری با اشاره به اینکه با ساخت خط گذرگاه (بای پس) تعادل در شبکه آبرسانی همدان برقرار می‌شود، ادامه داد: این خط تا امروز پنج شنبه به بهره برداری می رسد و ارتباط آب سد تالوار به تصفیه خانه شهید بهشتی را نیز برقرار می‌کند.

معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو گفت: 4 گروه از استان تهران برای تکمیل و راه اندازی خط گذرگاه (بای پس) به صورت شبانه روز در حال فعالیت هستند. وی افزود: ۶ گروه دیگر نیز برای نشت‌یابی و اتصال خطوط آبرسانی به شهر همدان از سایر استان ها اعزام شده اند.

حیدری تأکید کرد: خط جدید آبرسانی به طول ۳.۵ کیلومتر از روستای ده‌پیاز به سمت شبکه آبرسانی شهر همدان در حال اجرا است تا ظرفیت انتقال آب چاه‌های کشاورزی این منطقه را افزایش دهد.

  ورودی آب سد اکباتان به ۷۰ لیتر در ثانیه رسید
همچنین معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران در این جلسه گفت: با بازگشایی یکی از سرشاخه‌های رودخانه بالا دست سد اکباتان، ورودی آب این سد به ۷۰ لیتر در ثانیه رسید.

به گزارش ایرنا، علیرضا الماسوندی با اشاره به اینکه آبزیان و ماهی‌های این سد در حال انتقال به مکان دیگری است، اظهار کرد: با توافقنامه صورت گرفته با اهالی روستاهای بالا دست سد اکباتان در حال حاضر ۷۰ لیتر در ثانیه آب وارد این سد می‌شود.

الماسوندی تصریح کرد: یک سرشاخه دیگر نیز روز جمعه رهاسازی و آب آن وارد سد اکباتان می شود و بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه به ظرفیت این سد کمک می‌کند.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: خط گذرگاه (بای‌پس) آبرسانی به همدان تکمیل شده است، 7 پمپ در مخزن سد آبشینه برای انتقال آب آن به تصفیه خانه شهید بهشتی آماده شده است.

وی ادامه داد: هر پمپ ۹۰ لیتر در ثانیه آب را انتقال می دهد و در چند روز آینده ۲ پمپ دیگر اضافه می شود که در مجموع ظرفیت پمپاژ ۷۰۰ لیتر در ثانیه دارد.

الماسوندی افزود: با تکمیل و راه‌اندازی خط گذرگاه (بای‌پس) به همراه آب سد اکباتان، در مجموع ۸۰۰ لیتر آب در ثانیه به تصفیه خانه شهید بهشتی انتقال می یابد که مشکل آبرسانی به شهرک‌های اطراف شهر همدان را بر طرف می‌کند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.