پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 53179

 
فرماندار همدان:

قوانين دست‌وپا گير اصلاح می‌شود
تاریخ خبر : 1393-08-25
     
 
 
     
متن خبر :

■ معرفي معاون سياسي تا يك‌ماه ديگر
فرماندار همدان در نشست خبري خود بر اين نظر بود كه باید فضایی برای جذب سرمایه‌گذار در استان ایجاد شود که سرمایه‌گذار بتواند کار خود را از لحاظ گرفتن مجوز، وام و... با سرعت انجام دهد و این فرهنگ در استان ترویج شود.
بخشی از قوانین و مقررات بانکی کشور باید اصلاح شود؛ زيرا این قوانین، روند سرمایه‌گذاری را کند می‌کند تا در نهايت، سرمايه‌گذار عطايش را به لقايش ببخشد. البته اين فرهنگ در حال اصلاح است. یکی از مشکلات جذب سرمایه‌گذار، مشکل استقرار و اسکان مسافران در همدان است.
بايد گفت كه كارشناس براساس بندها و تبصره‌ها ايراد مي‌گيرد؛ وگرنه به همين راحتي نمي‌تواند سنگ‌اندازي كند و به بدنه و سلايق بازنمي‌گردد.
در همایش سرمايه‌گذاري رایزنی‌ها و تبادل‌نظرات مختلفی مي‌شود و تیم‌های اقتصادی قوی در آن حضور دارند كه نقش فرمانداري همايش، مباحث اجرايي پس از توافقات خواهد بود.
علي تعالي در ادامه یکی از زیرساخت‌های توسعه را گردش آزاد اطلاعات در جامعه دانست و گفت: نقش نظارتی مطبوعات و رسانه‌ها در عملکرد مسئولان بسیار قابل‌توجه و عاملی در پیشگیری از انحرافات در روند اجرایی است.
به گفته وي، نقش نظارت مطبوعات می‌تواند بالاتر از دستگاه‌های نظارتی بر مسئولان باشد؛ زيرا مطبوعات و رسانه‌ها عملکرد مدیران را رصد کرده و در کنار نقدهای سازنده، پیشنهادهای خود را برای بهبود روند دستیابی به اهداف کمک کنند. در روند کار اجرایی مشکلاتی است که با نقد رسانه‌ها برای تصحیح امور مفید است.
فرماندار همدان از روند اجرایی طرح ملی جدید در دولت گفت و اينكه یک سری طرح‌های اساسی در استان و شهرستان‌ها وجود دارد که برخی طرح‌ها در دوره‌های پيش بوده و در حال حاضر به لحاظ اعتباری مشکلاتی دارد.
تعالی آبرسانی سد تالوار به استان همدان را یکی از طرح‌های عمده دانست و گفت: در طرح آبرسانی سد تالوار 85 کیلومتر لوله‌گذاری شده است که 6 کیلومتر آن در شهرستان همدان است. اما به لحاظ محدودیت اعتبارات این پروژه متوقف شده است که در صورت تأمین اعتبارات، 4 سال دیگر تکمیل می‌شود.
تصفیه‌خانه فاضلاب همدان هم یکی از طرح‌هاي محرک استان است که از 150 کیلومتر شبکه انتقال آن، 80 کیلومتر انجام شده است و تا پایان سال 95 به اتمام مي‌رسد.
وی راه‌آهن همدان را یکی دیگر از پروژه‌های همدان برشمرد كه تنها مشکل در اين بخش به دلیل تحریم‌ها، ریل‌ بوده که با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد، در زمان خرید ریل‌ها پایان می‌پذیرد.
فرماندار همدان همچنين از طرح‌هاي در حال اجراي استان گفت و اينكه مجتمع باغ ملل حدود 200 هکتار در مجاورت فرودگاه با 400 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی با مشارکت شهرداری در حال اجراست.
با توجه به اينكه منابع سنگ در همدان به ويژه زمردی درآمد زيادي دارند، مجتمع گردشگری پرشین‌یاقوت براي حدود 10 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم، اشتغال ایجاد می‌کند. این مجتمع گردشگری دارای 4 فاز اجرایی است که فاز اول و دوم آن آغاز شده است.
تعالي پیشرفت فیزیکی طرح «پارک آبی مروارید غلطان» را هم 20 درصد بيان كرد و اينكه مشکل این طرح در بخش عوارض با شهرداری است.
وي در ادامه از سرمایه‌گذاری 80 میلیارد توماني در طرح پتروشیمی هگمتانه گفته است كه 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای 100 نفر اشتغال ایجاد می‌کند. همچنين برای سرمایه‌گذاری این بخش، 57 درصد توسط بخش خصوصی، 33 درصد بخش دولتی و مابقی به وسیله شرکت خارجی هزینه شده است.
تولید بطری شیشه در شرکت شیشه همدان با چهار خط تولید روزانه، 35 تن شیشه تولید می‌کند که برای 200 نفر ایجاد اشتغال می‌کند و برای این طرح 63 میلیون یورو از بانک سامان تسهیلات درخواست شده است.
با توجه به سیاست مدیریت ارشد استان برای تعیین‌تکلیف واحدهای تولیدی دارای معوقات بانکی، 52 واحد تولیدی بدهی و معوقه بانکی داشتند که از این میزان بدهی 22 واحد تقسیط شده است و به چرخه فعالیت بازگشتند، 14 طرح برای دریافت سپرده از بانک‌ها مشکل دارد.
  معرفي معاون سياسي تا يك ماه ديگر
وي درباره كندي انتصابات به‌ويژه جاي خالي معاون سياسي فرمانداري اظهار كرد: من شخصي را معرفي كرده بودم كه شرايطي پيش آمد و 5/2 ماه براي اين انتخاب، معطل شديم. البته پروسه انتخاب معاون سياسي، طولاني است اما در نهايت ظرف يك‌ماه آينده، معرفي خواهد شد.
 برنامه‌هاي ترافيكي
تعالي، عمده‌ترین سیاست روان‌سازی ترافیک شهری را در دو رینگ اطراف شهر همدان دانست و گفت: اجرای تقاطع‌های غیر همسطح و دوربرگردان‌‌ها در سطح شهر از برنامه‌های شورای ترافیک است.
نبود پارکینگ کافی هم یکی از مشکلات در زمینه ترافیک شهرستان است؛ پس در رینگ اول، شهرداری پارکینگ‌هایی را برای کاهش ترافیک ایجاد کرده است؛ زيرا برای ساماندهی ترافیک باید در بخش پارکینگ ظرفیت خوبی ایجاد کرد.
همچنين ساماندهی خطوط تاکسیرانی و اتوبوس یکی دیگر از فعالیت‌ها در حوزه کاهش ترافیک است. البته در اين بين، راه‌اندازی خط بی.آر.تی یکی از طرح‌هایی است که می‌تواند در روان‌سازی ترافیک کمک کند.
وي از راه‌اندازی مرکز کنترل ترافیک براي کاهش ترافیک شهری خبر داد و اينكه 40 درصد از این طرح با 22 دوربین در سطح شهر انجام شده است؛ زیرا هوشمند کردن ترافیک می‌تواند در جلوگیری از تخلفات مؤثر باشد.
 استان نيازمند زيرساخت گردشگري است
اولویت سرمایه‌گذاری در استان، گردشگری است؛ پس استان نیازمند ایجاد زیرساخت‌های گردشگری است.
البته صنایع‌تبدیلی، بخش معدن و سنگ‌های گرانیکی از ظرفیت‌های استان هستند و اينكه 70 درصد از سیب‌زمینی استان به صورت خام خارج می‌شود که می‌توان با استفاده از صنایع‌تبدیلی سرمایه‌گذاری بر روی سیب زمینی داشته باشیم.
 وجود 2700 چاه غیرمجاز
در شهرستان همدان 2 هزار و 700 چاه مجاز و 237 حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که با توجه به تصویب قانون مجلس و با شناسایی و انسداد رینگ مرکزی حدود 25 حلقه شهرستان انسداد شده که بیشترین این چاه‌ها در حوزه قهاوند است.
 پرونده مهر كي بسته مي‌شود؟
45 جلسه برای رفع مشکل معارضان مسکن مهر شهرستان برگزار شده است كه بیشترین اختلاف در رشد قیمت مصالح بوده و اختلاف بین سازنده و متقاضی ایجاد کرده است. البته مسکن مهر همدان هیچ مشکلی در انشعابات ندارد.
در شهرستان همدان 9 هزار و 900 واحد از مساکن مهر افتتاح شده و سایت مسکن مهر در جورقان از نظر کیفت و شکل ساخت بهترین مسکن مهر شهرستان است. در همدان سایت بدون متقاضی وجود ندارد، ولی در شهرستان کبودراهنگ و فامنین به دلیل کم بودن جمعیت کمتر متقاضی داشتند.
فرماندار همدان از افزایش وام 22 میلیونی به 25 میلیون تومان و 25 میلیونی به 30 میلیون تومان و همچنین اختصاص یارانه 6 میلیارد تومانی برای مسکن مهر خبر داد. البته طرح اختصاص یارانه هنوز در جلسه شورای برنامه‌ریزی تصویب نشده است.
 دردِ آب
وی از بحران آب در همدان گفت و اينكه انسداد چاه‌های غیرمجاز و کنترل هوشمند، چاه‌های مجاز یکی از راه‌های جلوگیری از کم‌آبی است.
جهاد کشاورزی باید به سمت آبیاری قطره‌ای پیش رود؛ چراکه با وجود بحران آب نمی‌توان از آبیاری غرقابی استفاده کرد. در بحث آبیاری قطره‌ای 85 درصد از اعتبارات را دولت می‌دهد و همه باید به سمت صرفه‌جویی در بحث آب پیش روند زيرا کشور با بحران جدی آب روبه‌رواست.
نزديك 37 درصد اعتبارات تملك دارايي و ماده 180 هم در فاز تأمين آب شهري و روستايي اختصاص يافت. در ضمن مديريت محلي‌محور در روستاها فراموش كرده بوديم كه از اين پس لحاظ خواهد شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.