مطالبه‌گری قانون‌مدار فرهنگ‌سازی می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 28 خرداد 1404

Today : Wed, June 18, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  143344 تاریخ انتشار:  1404-03-18 - 10:48 تعداد بازدید:  68
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

توانمندسازی هزار کنشگر در راستای تقویت امر به معروف
مطالبه‌گری قانون‌مدار فرهنگ‌سازی می‌شود

داخلی


در مسیر تقویت فرهنگ مطالبه‌گری و احیای امر به معروف و نهی از منکر، طرحی جامع با هدف توانمندسازی هزار کنشگر اجتماعی در استان همدان در دوره‌ای ۹ماهه اجرا خواهد شد. این طرح تلاش دارد تا با ایجاد حلقه‌های میانی در سطح جامعه، زمینه‌ای پایدار برای تحقق مطالبه‌گری قانون‌مند و اخلاق‌مدار در جامعه ایجاد کند.

به گزارش همدان پیام، روز گذشته در جلسه فصلی اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان که با حضور دبیر کشوری این ستاد برگزار شد، به گفته دبیر استانی ستاد، این طرح مبتنی بر اصول اخلاقی و قوانین اجتماعی طراحی شده است و تلاش دارد تا با آموزش ساختاریافته و حمایت‌های چندجانبه، زمینه‌ای پایدار برای مشارکت مؤثر مردم در اصلاح اجتماعی فراهم کند.

 فرهنگ مطالبه‌گری را باید در جامعه زنده کنیم

امام جمعه همدان با اشاره به طرح جامع امر به معروف که جزو مباحث ضروری است، گفت: برنامه‌محور بودن باید در اولویت باشد، اهمیت امر به معروف را در جامعه اهمیت دهیم و فرهنگ مطالبه‌گری باید به‌طور درست در جامعه نهادینه شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین حبیب‌ا... شعبانی موثقی با بیان اینکه در بحث مطالبه‌گری افراد زیادی ورود کرده‌اند، گفت: برخی مطالبه‌ها درست است و گاهی از منطق روشنی تبعیت نمی‌کند. بحث مطالبه‌گری را باید در جامعه زنده کنیم اما به شرطی که این مطالبه‌گری قاعده‌مند باشد که منجر به پرونده قضایی نشود.

شعبانی موثقی با اشاره به اینکه در موضوع مطالبه‌گری باید مباحث قانونی و اخلاقی توصیه شود، گفت: برای کنترل آسیب‌ها باید کمک کنیم جامعه مطالبه‌گر باشد تا از بُعد اجتماعی تقویت نیز شود. امروز اگر به کنشگران اجتماعی اجازه مطالبه‌گری ندهیم، مطالبه‌گری دچار انحرافات اخلاقی می‌شود که آسیب‌هایی برای جامعه دارد.

وی با اشاره به هزینه‌بر بودن اجرای این طرح بیان کرد: همان‌گونه که مطرح شد با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، دستگاه‌های مختلف مانند شهرداری می‌توانند به اجرای این طرح کمک کنند. باید بررسی شود مجموعه‌های مختلف چه کمکی می‌توانند کنند.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: در سال‌های گذشته ستاد امر به معروف استان وضعیت مطلوبی نداشت و در سطح کشوری رتبه خوبی نداشتیم، ولی اکنون با توجه به اقداماتی که انجام شده، استان جایگاه خوبی کسب کرده و در رتبه دوم کشور قرار دارد.

 در سال‌های گذشته ستاد امر به معروف، ستاد عفاف و حجاب بود

دبیر ستاد امر به معروف کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه در سال‌های گذشته ستاد امر به معروف، ستاد عفاف و حجاب بود و به موضوعات دیگر توجه نمی‌کرد، گفت: با توجه به تأکیدات رهبری، سیاست‌های این ستاد تغییر ریل داده است و در موضوعات مختلف ورود کرده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: امر به معروف باید به مسائل گسترده‌تری از جمله محیط‌زیست، سبک زندگی و سیاست خارجی نیز بپردازد که در این خصوص با رویکرد فرهنگی، عقلانی و قانونی، فضا برای مشارکت همه فراهم شده و امیدواریم با همکاری به نتایج مؤثرتری دست پیدا کنیم.

حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌هایی که در گذشته وجود داشت، فاصله گرفتن این ستاد از جایگاه حاکمیتی و فرادستگاهی خود بود، اظهار کرد: امر به معروف تنها یک فریضه فردی نیست بلکه راهبردی اجتماعی و سیاسی است که باید با اخلاق، قانون‌مداری و در چارچوب نظام اسلامی انجام شود که اصلاح نوع مطالبه‌گری پرخاشگرانه نیز از اولویت‌ها است.

 امر به معروف باید به مطالبه عمومی تبدیل شود

همچنین استاندار همدان در این جلسه با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر، اگر مردمی نشود، در حد شعار باقی می‌ماند و اگر به زندگی روزمره گره نخورد، تأثیر نخواهد داشت، اظهار کرد: احیای این فریضه الهی صرفا یک وظیفه شرعی نیست، بلکه ضرورتی برای بازسازی اخلاق اجتماعی و تقویت انسجام فرهنگی جامعه است.

حمید ملانوری با بیان اینکه نباید این فریضه را با چند ابلاغیه یا دستورالعمل اداری خلاصه کنیم، تصریح کرد: اصلاح مسائل فرهنگی نیازمند زمان، صبر، برنامه‌ریزی و اقناع عمومی است. هیچ دستور دولتی نمی‌تواند به‌تنهایی سبک زندگی مردم را تغییر دهد و تنها راه آن، مشارکت مردم، نهادهای مدنی، روحانیون، فرهنگیان و همه اقشار جامعه است.

ملانوری همچنین بیان کرد: از سال ۱۳۷۸ شاهد شکل‌گیری تدریجی برخی معضلات فرهنگی بوده‌ام. مسائلی که در ابتدا ساده به‌نظر می‌رسیدند، امروز به بحران‌هایی پیچیده بدل شده‌اند، بنابراین چاره این چالش‌ها تنها با فعالیت‌های مقطعی ممکن نیست.

وی با بیان اینکه امروز وقت آن است که امر به معروف را از سطح دولتی به مطالبه‌ای عمومی و اجتماعی تبدیل کنیم و اگر نهادهای غیردولتی، اصناف، دانشگاه‌ها، مدارس و حتی هیأت مذهبی وارد این میدان شوند، می‌توان انتظار تحول داشت، تأکید کرد: دولت باید نقش حامی و تسهیلگر را داشته باشد، نه مجری انحصاری. از همین‌رو وقتی مردم وارد میدان شوند، هم هزینه‌ها کاهش می‌یابد و هم اثرگذاری افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه در استان همدان آمادگی داریم تا نقشه‌ای جامع و منطبق با واقعیت‌های فرهنگی و اجتماعی استان تدوین کنیم، تأکید کرد: این نقشه باید با مشارکت نهادهایی چون آموزش‌وپرورش، حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی و دانشگاه‌ها شکل بگیرد.

ملانوری افزود: پیشنهاد می‌کنم برای بهبود این مسیر، پیوستی با عنوان «نگاه نهادی» تدوین شود تا وظایف هر نهاد و دستگاه به‌صورت دقیق مشخص شود. با این کار، از موازی‌کاری جلوگیری می‌شود و بهره‌وری بالا می‌رود.

 مشکل امروز جامعه خوانش‌های متفاوت از امر به معروف است

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان بیان کرد: طرح توانمندسازی کنشگران امر به معروف و نهی از منکر استان با زمانبندی ۹ماهه در ۵ گروه ۲۰۰نفره انجام می‌گیرد که هدف از اجرای این طرح توانمندسازی کنشگران آمران به معروف است.

میثم صابریون با بیان اینکه ضرورت اجرای طرح باید مبتنی بر اخلاق و قانون باشد، گفت: خانواده کنشگران هم درگیر این طرح خواهند بود، آن‌ها باید حمایت کنند تا طرح با موفقیت انجام شود. در سه محور دوره‌ها برگزار می‌شود: اندیشه محوری، مهارت محوری و محور حمایتی مورد توجه خواهد بود.

وی با بیان اینکه کنشگران باید مسائل را شناسایی کنند و از اشاعه فساد جلوگیری کنند، گفت: مشکلی که امروز در زمینه امر به معروف داریم، خوانش‌هایی است که در جامعه وجود دارد. اگر نتوانیم طرح جامع کنشگران را در جامعه جاری کنیم، ما با قرائت‌های مختلف روبه‌رو خواهیم بود.

صابریون بیان کرد: یکی از وظایف ما بستری است که مردم بیایند مطالبه‌گری کنند که این موضوع با راه‌اندازی سامانه سو در حال انجام است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با اعلام جانمایی زمین برای ساخت سایت اداری ستاد گفت: زمین ستاد در حد فاصل رینگ نخست و دوم شهر، تپه مصلی روبه‌روی بلوار قلم به تصویب رسیده است. موانعی وجود دارد که انتظار داریم با رفع موانع پیش از ایام محرم کلنگ‌زنی شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com