راه اندازی مرکز پرتودهی گاما و الکترون در ملایر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82625 تاریخ انتشار:  1396-07-21 - 05:45 تعداد بازدید:  254
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

راه اندازی مرکز پرتودهی گاما و الکترون در ملایر

مادستان

  رئیس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر گفت: قرارداد مرکز پرتودهی گاما و الکترون پژوهشکده انگور و کشمش ملایر به عنوان سومین مرکز کشور و نخستین در غرب کشور تا 2 هفته آینده منعقد می شود.
حمید نوری با اعلام این خبر گفت: بین 100 تا 300 میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی این مرکز پیش بینی شده که بخشی از آن از منابع داخلی و یا منابع دانشگاه تامین و ممکن است در این زمینه از بخش خصوصی هم کمک بگیریم.
وی با بیان اینکه حدود یک هکتار زمین برای تاسیس و راه اندازی این مرکز در نظر گرفته شده است بیان کرد: در دنیا کشورهای محدودی هستند که از این مرکز استفاده می کنند که در ایران برای نخستین بار در یزد با کمک اتحادیه اروپا ایجاد شد.
نوری ادامه داد: دومین مرکز نیز در قزوین توسط متخصصان داخلی در حال اجرا است و هنوز بهره برداری نشده و ملایر سومین شهر کشور است که از این تخصص و تکنولوژی با کمک سازمان انرژی هسته ای بهره مند می شود.
به گزارش ایرنا وی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع غذایی و بسته بندی راهی جز این نیست که پرتودهی شوند افزود: ما نمی توانیم در آینده از طریق گازهای متنوع در صنایع مختلف استفاده کنیم.
رئیس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر خاطرنشان کرد: این مرکز علاوه بر بخش کشاورزی در صنایع دارویی، پلیمرها، صنعت پزشکی، صنعت، محیط زیست و بهداشت کاربردهای فروان دارد.
نوری با بیان اینکه این مرکز جزء تکنولوژی هایتک محسوب می شود افزود: تمام شهرهای ما نیازمند چنین مرکزی هستند و فعالیت آن ایجاد صنایع جانبی را به دنبال دارد که موجب رونق اقتصادی در شهرستان و منطقه می شود.
وی اظهار کرد: مرکز پرتودهی گاما و الکترون دانشگاه ملایر با هدف اولیه پرتودهی محصولات کشاورزی از جمله انگور و کشمش شکل گرفته و در صدد هستیم با تحقیقات کاربردی و انجام طرح های تحقیقاتی با معرفی امکانات مرکز به سایر مراکز تولیدی و صنعتی، دانشگاهی و پژوهشی، حوزه های جدیدی از کاربرد پرتوفرآوری ایجاد کنیم.
وی استریلیزاسیون تجهیزات پزشکی، بهداشتی و ضد عفونی مواد غذایی به منظور کنترل انگل ها و عوامل بیماری زا، از میان بردن حشرات و افزایش دوره های انبارداری را از دیگر اهداف ایجاد این مرکز برشمرد.
نوری از دیگر برنامه های این مرکز به همکاری با سایر موسسات علمی، پژوهشی، سازمان انرژی اتمی و صنایع در راستای تقویت انگیزه های خودکفایی و توسعه پژوهش اشاره کرد و گفت:
راه‌اندازی این مرکز گام بلندی برای موفقیت و جهش علمی دانشگاه ملایر است.
وی در خصوص پژوهشکده انگور و کشمش ملایر نیز گفت: در حال حاضر 40 طرح تحقیقاتی در این مرکز به اتمام رسیده و 16 طرح نیز در حال دفاع هستند.
نوری با اشاره به فعالیت پژوهشکده انگور و کشمش ملایر از سال 91 اظهار کرد: امسال برای نخستین بار 16 دانشجوی دکترا در رشته های مرتبط با کشاورزی از این پژوهشکده فارغ التحصیل می شوند.
نخستین پژوهشکده انگور و کشمش کشور سال 91 در دانشگاه ملایر فعالیت خود را آغاز کرد که در قالب پنج گروه پژوهشی به زراعی، به نژادی، تبدیل و نگهداری، علوم محیطی و علوم اقتصادی و بازار فعالیت های پژوهشی خود را انجام می دهد.
این پژوهشکده سال 93 موفق به اخذ مجوز از سازمان انرژی اتمی برای ایجاد و راه اندازی مرکز پرتودهی گاما و الکترون با فناوری هسته ای شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com