۱- سال۱۴۰۱آغاز نامناسبی داشت، شروعی که نشان داد وقتی یک پیشگیری قانونی نشود و نبود جدیت در اجرای قانون در نهادی نهادینه شود، چگونه میتواند مصیبت را به وسعت یکمیهن بر دل مردم آوار کند.
حادثه متروپل و سقوط آن در آبادان زنگها را برای همه افراد بیتوجه به قانون و آنانی که درامد را جایگزین اجرای قانون میکنند، به صدا درآورد هر چند از آن و حوادث پس از آن هم درسی گرفته نخواهد شد.
۲- در سال ۱۴۰۱ خشکسالی بیداد کرد و این خشکسالی همدان و سد آن را هم خشک کرد.
هرچند در تحلیلها و ارزیابیهای زمان خشکسالی همه حرفها گفته شد و برخی حرفهای مهم هم سانسور شد! .
با این حال خشکسالی تهدیدی همیشگی برای همدان کم آب است و برنامههای انتقال آب و... هم با توجه به رشد جمعیت و دیگر شاخصها در آینده ممکن است با چالش بیشتری مواجه شود.
۳- خشکی سد اکباتان، همدان را تبدیل به شهر دبهها کرد و شهری که روزی به شهر هزار چشمه معروف بود به طنز به شهر دبهها خوانده شد.
سختی مردم در تأمین آب هنوز هم ادامه دارد و خرید دستگاه تصفیه آب یا خرید آب آشامیدنی یا تأمین آب از چشمههای و قناتها از هزینههای وارد شده به زندگی مردم همدان است.
۴- عزل و نصبها از حاشیههای موردعلاقه مدیران در سال۱۴۰۱ بود و حاشیه آنها که با کنارزدن سرپرست معاونت سیاسیو کوچ اجباری وی به وزارت فرهنگ و ارشاد اتفاق افتاده بود در این سال هم ادامه یافت و در این اواخر با انتصاب فرماندار جدید بهار و تودیع و معارفه ناتمام وی تکمیل شد.
در این زمینه آنچه مشهود است پیگیری آمد و رفت مدیران در جامعه و مردم، زیاد علاقهمند ندارد و مردم از هر مدیری کار و حل مشکلات خود را تنها مطالبه میکنند.
۵- در سال ۱۴۰۱ مردم باز هم شاهد گرانی و صف و ... بودند و به نظر درد جراحی اقتصادی هنوز التیام نیافته و روز به روز در این سال بدتر هم شد. از گرانیهای دولت ساخته تا گرانیهای حاصل بیتدبیری مدیران و از همه بدتر کمبود برخی اقلام مورد نیاز مردم از دارو گرفته تا مرغ و گوشت تنظیم بازار باز هم مردم را آزار داد و آنها را در مواردی برای تهیه این اقلام به صف کرد!.
۶- در سال ۱۴۰۱ رئیسجمهوری مهمترین شخصیتی بود که به استان سفر کرد و مصوباتی را برای کمک و تسریع توسعه استان در هیأت دولت داشت.
مصوباتی که پیگیری آنها در مواقعی با نتایج خوبی همراه شد و مردم را خوشحال کرد و لازم است این پیگیری بیشتر شود و مقامات رسمی بیشتر به همدان بیایند و میزبانیهای بینالمللی همدان با عایدی از آنها بیشتر شود.
۷- سال ۱۴۰۱ سال سختی برای توسعه و مردم استان بود و اندوه و غم فشارهای اقتصادی و خشونت ناشی از اعتراضات هنوز در جامعه و چهره مردم باقی است.
تداوم این سختی و غم به زیان جامعه ایرانی و تمدن اسلامی - ایرانی خواهد بود به همین دلیل لازم است با برنامهریزی مناسب و حرکت بیشتر به سمت کاهش فشارها از زندگی مردم و دستیابی به جامعهای شاد و با نشاط بدون سختی و غم و اندوه در سال ۱۴۰۲ در استان و کشور تلاش شود.