نهاوند-معصومه کمالوند-خبرنگار همدانپیام: جانمایی غیرکارشنایی و بیاعتنایی به موقعیت مکانی نامناسبِ بازار روزِ بالاتر از مصلای شهر نهاوند،حمایتنشدن توسط متولیان و ارائه نشدن کالاهای تنظیم بازار و تفاوت قیمت و نرخهای عرف بازار نسبت به مرکز شهر و ... پس از ۲ سال به تعطیلی این مکان با هزینه یک میلیاردی بخش خصوصی و ناکام شدن این طرح منجر شد.
طرحی که قرار بود بهرغم ساماندهی دستفروشان شهر، مرکزی برای عرضه میوه و ترهبار با ضمیمه اجرای وعدههای تکمیل تجهیزات و امکانات به این محل باشد.
اما بازار روز سابق نه تجهیز شد و نه توانست در جذب مردم برای مراجعه و انجام خریدهای روزمره از این بازار، موفق عمل کند.
درنهایت اینکه استقبال نکردن شهروندان بهدلیل بهصرفه نبودن هزینه تردد و خرید از این مرکز و کارشناسی نبودن جانمایی آن سبب تعطیلی این مرکز شد.
از زمان تعطیلی بازار میوه خیابان سعدی همزمان با اجرای پروژه پیادهراه سعدی، دستفروشهای شهر، کاسبی کج دار و مریزی را پیش گرفتند تا بالاخره پس از ۲سال با راهاندازی بازار جدید شهرداری به ساماندهی شدن امیدوار شوند.
روزبازار ۶۰۰میلیونی شهرداری در کوچه حاج خدارحم
حالا شهردار نهاوند از اجرای بازار روز جدید در مرکز شهر و در کوچه حاج خدارحم و در محدوده تقریبا نزدیک به بازار میوه قدیم که بهدلیل اجرای پروژه پیادهراه در خیابان سعدی جمعآوری شد، خبر میدهد.
بازار روز جدید شهرداری نهاوند با ۵۰ غرفه در مساحت ۶۰۰ متر مربع در میدان ابوذر کوچه حاج خدارحم با هزینهای بالغبر ۶۰۰ میلیون تومان با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده است.
قرار است در این بازار حدود ۵۰ غرفه واگذار شود تا بتوان بخش قابل توجهی از دستفروشهای شهر را ساماندهی کرد.
گره ناگشوده ساماندهی دستفروشی و سیمای شهری
شهردار نهاوند درباره اهمیت ساماندهی دستفروشها گفت: اجرای این موضوع هم در بحث درآمد و کسبوکار و معیشت این افراد که از این راه انجام میشود و هم در بحث زیباسازی سیمای شهری، کمک به تسهیل در تردد در مرکز شهر با توجه به حجم عبور و مرور و ... مورد اهمیت مدیریت شهری است.
محمد حسینپور گفت: افزایش دستفروشان در مرکز شهر، ضرورت راهاندازی روزبازارها را تأکید میکند.
به گفته وی، مشکلات و معضل بیکاری و وضعیت کرونا سبب شد تا تعداد دستفروشان در شهر افزایش یابد که نیازمند برنامهریزی و ساماندهی این وضعیت است.
حسینپور افزود: هرچند در قانون جمعآوری سد معبر تعریف شده، اما بازار روز شهرداری که درحال شکلگیری است در کنار پیادهراه سعدی که مرکزیت شهر را دارد، میتواند علاوهبر بهبود کسبوکار، به ساماندهی دستفروشی در شهر هم کمک قابل توجهی داشته باشد.
شهردار نهاوند گفت: لازمه موفقیت در اجرای هر طرحی حمایت است، بر همین اساس هم دادستان نهاوند حمایتهای ویژهای در اجرای این طرح داشته است و نیاز است با برخی دستگاهها هم هماهنگی لازم ایجاد شود تا زمان بهرهبرداری و افتتاح این بازار پس از هماهنگی لازم که تنها برای دستفروشیهای شهر که بهصورت نامحسوس شناسایی هم شدهاند، اختصاص و افتتاح شود؛ البته مگر اینکه خودشان تمایلی به استفاده نداشته باشند و اعلام کنند تا فرد دیگری جایگزین و غرفه به او تحویل داده شود.
جانمایی جدید معرفی کنید و از عوارض معاف شوید
شهردار نهاوند ادامه داد: معتقدم باید یکبار وقت گذاشت و هزینه داد تا موضوع دستفروشی را در شهر نهاوند برای همیشه حل کرد و بر همین اساس هم در دفترچه پیشنهادی عوارض شهرداری اعلام کردهایم به افرادی که پیشنهاد مکان مناسب برای ایجاد روزبازار ارائه دهند مورد حمایت شهرداری قرار خواهند گرفت و عوارض ساخت و هزینهها هم از آنها اخذ نخواهد شد.
سرمایهگذاری در روزبازارها بدون عوارض
وی تصریح کرد: هر سرمایهداری در بحث جانمایی دستفروشان طرح قابل اجرا و کارشناسیشده ارائه دهد استقبال میشود و حمایت ویژه خواهد شد تا بتوان مشکل دستفروشی را در شهری با سابقه تاریخی و فرهنگی، برای همیشه حل کرد.
ایجاد پناهگاه برای سگهای بیپناه توسط شهرداری نهاوند
حسینپور گفت: با افزایش سگهای بیپناه در شهر و مطالبه سازمانها و شهروندان حامی حیوانات در صدد ایجاد مکان نگهداری سگهای بیپناه در شهر نهاوند با حمایت شورا و کمک مردم برای نگهداری هزار قلاده فراهم شده و شرایط نگهداری پزشکی و ... هم در این مکان درنظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: برای تأمین غذا هم پسماندهای رستورانها و کشتارگاههای شهر به این مکان هدایت شده است که برخی سازمانهای مردمنهاد هم برای تأمین و تهیه غذای مخصوص آنها اعلام آمادگی کردهاند. گفتنی است، برای ایجاد این پناهگاه ۳ هزار مترمربعی صد میلیون تومان هزینه شده است.
این مکان در ابتدای جاده سایت زباله ایجاد شده است.