نان سفید و عاقبت تيره همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83306 تاریخ انتشار:  1396-09-21 - 05:45 تعداد بازدید:  237
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نان سفید و عاقبت تيره

اقتصادی
 مصرف نان سفید که این روزها در تمام نانوایی‌ها توزیع می‌شود، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا استفاده درازمدت نان سفید بدن را مستعد بروز بیماری‌های مختلف می‌کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مصرف نان سبوس‌دار توصیه می‌شود گفت: تمام خبازی‌ها موظف هستند نانی که به شکل عادی در دسترس مردم قرار می‌گیرد را از آرد سبوس‌داری که ضوابط بهداشتی را داشته باشد و میزان سبوس‌گیری‌اش هم رعایت استانداردهای لازم را داشته باشند، در اختیار مردم قرار دهند.
ایرج خدادادی ادامه داد: فرآوری گندم و تبدیل آن به آرد فرایندی است که در تمام دنیا انجام می‌شود و بخشی مهمی از مواد مغذی آرد در سبوس است، به همین دلیل فرهنگ مصرف آرد سبوس‌دار باید در خانواده‌ها ایجاد شود.
وی گفت: اگر به طور کامل سبوس از آرد جدا شود بخشی از مواد مغذی و عناصر کمیابی که از طریق همین سبوس در اختیار بدن قرار می‌گیرد، حذف می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کارخانه‌ها موظفند آرد سبوس‌دار با مشخصاتی که در ضوابط بهداشتی تعریف شده تولید کنند و همچنین این کارخانه‌ها را مکلف کرده‌ایم آهن و اسیدفولیک به آرد اضافه کنند.
وی با بیان اینکه توصیه نمی‌کنیم آرد سفید استفاده شود، به فارس گفت: آرد سفید در کشور لازم است و برای قنادی‌ها و صنایع دیگر مصرف شود و آرد سبوس‌دار برای پخت در اختیار نانوایی‌ها قرار گیرد.
خدادادی اضافه کرد: متأسفانه برخی از مردم نان تیره را نمی‌پسندند و این درست نیست زیرا نان هرچه تیره‌تر باشد سالم‌تر است، اما به خاطر رعایت حال همه عموم مردم، اجازه داده شده بخشی از سبوس آرد گرفته شود.
وی ادامه داد: اگر طبق استاندارد سبوس گرفته شود مشکلی از نظر کمبود ویتامین‌ها به وجود نمی‌آید و نان کاملی سر سفره‌های مردم می‌رود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه استفاده دراز مدت نان سفید ما را از رسیدن به بسیاری از مواد مغذی محروم می‌کند، گفت: استفاده دراز مدت از نان سفید، بدن را مستعد بروز بیماری‌های مختلفی می‌کند.
خدادادی با بیان اینکه در نانوایی‌های عادی ما آردی که از گندم کامل به دست بیاید وجود ندارد، گفت: متأسفانه نان قهوه‌ای که از گندم کامل به دست می‌آید در سطح شهر طبخ نمی‌شود و در بعضی روستاها آن هم با شرایط خاص وجود دارد چون فرآوری آن آرد خیلی سخت است.
 نان‌های سفید استاندارد نیستند
معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان نیز اظهار کرد: نانی که استفاده می‌کنیم نان بدون سبوس است.
رمضان کلوندی افزود: درست است که روی گونی‌های آرد می‌نویسند آرد سبوس‌دار 14 درصد، اما با اطمینان می‌گویم نانی که در بازار ایران مصرف می‌شود بیش از 2 یا 3 درصد هم سبوس ندارد.
وی با بیان اینکه سبوس از خود آرد سفید گرانتر است، گفت: کارخانه آرد با دستگاهای پیشرفته‌ای تلاش کردند تا سبوس را بتوانند از آرد جدا کند و آن 2 درصد باقی مانده را نمی‌توانند جدا کنند و در گندم می‌ماند.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان تصریح کرد: تمام پزشکان اتفاق نظر دارند که سبوس مهمترین راه درمان یبوست است.
وی ادامه داد: یبوست باعث بیماری‌هایی همچون بواسیر، سرطان کرون، شقاش، شکاف بافت معده، عفونت‌های دستگاه گوارشی و... است که همه اینها با خوردن نان سبوس‌دار برطرف می‌شود.
کلوندی با بیان اینکه بیشتر مشکلات گوارشی از جمله سرطان‌ها به خاطر نبود سبوس در آرد است، افزود: برخی نانوایی‌ها سبوس می‌خرند و به آرد اضافه می‌کنند اما آن اثری که باید داشته باشد را ندارد و زمانی تاثیر دارد که گندم را با سبوس آسیاب کنند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف نان سبوس‌داری که از گندم کامل به دست آمده حجم مدفوع را زیاد می‌کند و باعث می‌شود کمتر مدفوع در روده بماند و هر چقدر مدفوع در روده بماند، راست روده به سمت سرطان می‌رود.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه سبوس باعث کاهش کلسترول می‌شود، گفت: سبوس باعث می‌شود سمومی که در مدفوع وجود دارد دفع شود و به مدت طولانی در روده‌ها باقی نماند.
وی ادامه داد: اگر این سموم در داخل روده باقی بماند باعث انواع بیماری‌ها، کوفتگی‌ها، پیری زودرس می‌شود.
کلوندی با بیان اینکه نان سبوس‌دار یک هفته ماندگاری دارد، افزود: هیچکدام از نان‌های سفید استاندارد نیست.
وی بیان کرد: یک مشکل فرهنگی دیگری که در شهر وجود دارد اینکه مردم به دنبال نان سفید هستند.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان خاطرنشان کرد: متأسفانه مسئولان فنی کارخانه‌های آرد از کارمندهای غذا و دارو نیستند و زیر تیغ کارخانه‌های آرد قرار دارندو وضعیت این می‌شود که امروز در نان‌ها دیده می‌شود.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com