در مراسمی با حضور حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، ملانوری استاندار همدان و جمعی از نمایندگان مردم شهرستانهای همدان در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان استان، بهروز کارخانهای به عنوان سرپرست دانشکده علومپزشکی همدان معارفه شد و از زحمات و خدمات محمدمهدی مجذوبی رئیس سابق این دانشگاه قدردانی شد.
حبیبی: برقراری عدالت در سلامت با گسترش طرح پزشک خانواده
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در دولت چهاردهم تلاش میکنیم عدالت در سلامت را با گسترش طرح پزشک خانواده برقرار کنیم.
به گزارش همدانپیام، مسعود حبیبی در آئین تکریم و معارفه ریاست دانشگاه علومپزشکی همدان با بیان اینکه خوشحالم که در جمعی حضور دارم که در آن استادی متواضع و متخصصی مدبر و شریف را تکریم و بدرقه میکنیم، اظهار کرد: من حامل پیام قدردانی ظفرقندی از خدمات و زحمات مجذوبی هستم که مجاهدانه و بیوقفه در 3سال گذشته در ارتقای شاخصهای حوزه سلامت تلاش کرد.
وی افزود: حضور مجذوبی در دانشگاه و حوزه سلامت مهم و اثرگذار است و امیدوار هستم پس از این هم بتواند به مردم استان خدمت کند و از این ظرفیت عظیم و برجسته در استان بهرهمند شوید.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: کارخانهای سرپرست جدید دانشگاه مدیر گروه اخلاق پزشکی و دارای شخصیتی بشردوست، انساندوست و اخلاقمدار است و سالها در هلالاحمر این روحیه و شخصیت اخلاقمدار را نمایان کرده است و امیدوار هستم با حضور این اساتید دانشگاه افقهای بلند و روشنی را پیش روی خود ببینند.
وی با تأکید بر اینکه توسعه علمی منجر به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی میشود، عنوان کرد: تلاش میکنیم همچون نگاه عادلانه پزشکیان به حوزه سلامت، برنامه پزشک خانواده را در همه کشور در راستای تحقق عدالت پزشکی رقم بزنیم.
حبیبی تشریح کرد: انتظار میرود نمایندگان استان در راستای حمایت از برنامههای فرهنگی وزارت بهداشت و نگاه پیشگیرانه وزارت بهداشت حمایت و پیگیری بیشتری داشته باشند.
وی یادآور شد: تکریم جامعه پزشکی بر وظیفه ما است و نمایندگان باید تلاش کنند در مجلس شورای اسلامی آئیننامههای مرتبط حوزه سلامت را اصلاح و متمرکز بر رویکرد حمایت تنظیم کنند و رجوع به عالمان و متخصصان پزشکی، الگوی عملکردی مدیریت در کشور شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه کرونا و دغدغههای مهم حوزه سلامت به ما نشان داد همچنان جامعه پزشکی از معتمدان مردم هستند تبیین کرد: ارتقای سلامت با افزایش سواد سلامت جامعه بسیار مهم است و ما برنامههای مهمی در وزارت بهداشت در این خصوص تدوین کردهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مجاهدت جبهه مقاومت در حفاظت و حراست از مرزهای ایران اسلامی و کشورهای حوزه مقاومت اشاره کرد و افزود: توان موشکی و تسلیحاتی ما امروز قدرت بازدارندگی ما را در منطقه و جهان زبانزد کرده است و این شایسته تقدیر و توجه است.
حبیبی بیان کرد: مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود ضمن قدردانی از توان و تخصص نیروهای نظامی، تقویت این نیروها و توان و ظرفیت نظامی کشور را الزامی برشمردند که این مهم در سایه وفاق و همدلی رقم میخورد.
استاندار: لزوم توجه به حوزه پیشگیری در نظام سلامت همدان
استاندار نیز بر لزوم اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و گفت:در این حوزه باید آموزش به مردم ، دانشجویان انجام شود و فرهنگ سازی انجام بگیرد.
حمید ملانوری نیز در این مراسم گفت: از زحمات مجذوبی تشکر و قدردانی میکنم و امیدوارم که حضور رئیس جدید دانشگاه بتواند منشأ خیر و برکت باشد.
وی تأکید کرد: هر آنچه امروز داریم، مدیون رهنمودها و ایثارگریهای امام(ره) مقام معظم رهبری است.
استاندار بر لزوم تبیین هدف والای انقلاب برای نسل نوجوان و جوان اشاره کرد و گفت: در فضای غبارآلود امروز، باید این مفاهیم برای جوانان تبیین شود و در بخشهای مهم اقتصادی، فرهنگی و آموزشی باید این ارزشها را به دانشآموزان و نوجوانان انتقال دهیم.
ملانوری به دستاوردهای ایران در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود: در زمینههایی مانند آموزش عالی، صنایع دفاعی و صنعت موشکی پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم که لازم است از زحمات مجاهدتهای افرادی که در حوزه مختلف تلاش کردند، قدردانی کرده و لازم است این میراثها به نسلهای دیگر منتقل شود.
وی تأکید کرد : مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت تبیین این دستاوردها تأکید داشته و لازم است که این موفقیتها در قالب گفتمان مشترک ارائه شود تا تضمینی برای آینده کشور باشد.
استاندار 5 نیاز اساسی هر جامعه محلی را برشمرد و گفت: اشتغال، مسکن، آموزش، سلامت و امنیت، از نیازهای اساسی مردم هستند.
ملانوری افزود: در سایه امنیت و سلامت، افراد متوجه ارزش این نعمتها نمیشوند اما ایران امروز به برکت تلاشهای بزرگمردان امنیت خوبی دارد که قابل غیر قابل توصیف است .
وی به اهمیت حوزه سلامت اشاره کرد و اظهارکرد :ارائه خدمت و دسترسی آسان به خدمات سلامت در کشور و استان همدان در سالهای اخیر پیشرفت خوبی داشته است و خدماتی در حوزههای امداد و نجات , بهداشت ،درمان،غذا و دارو ،آموزش واورژانس به مردم ارائه شده است.
استاندار همدان با اشاره به دغدغهها و گلایهمندیها در حوزه سلامت، خواستار ارتقای بیشتر این حوزه شد و گفت: به گفته مقام معظم رهبری باید به سمتی حرکت کنیم که بیمار، جز درد درمان، مشکل دیگری نداشته باشد.
ملانوری بر لزوم اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و گفت:در این حوزه باید آموزش به مردم ،دانشجویان انجام شود و فرهنگ سازی صورت بگیرد .
استاندار همدان از کارخانه، رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی، خواست در حوزه آموزش به مردم و دانشجویان، همدان را به عنوان یک الگو در کشور مطرح کند
ملانوری بیان کرد: با توجه به تاریخ همدان، این دانشگاه در زمینههایی چون خوابگاهها، آموزش و بهداشت و درمان سرآمد باشد.
وی افزود: با توجه به موقعیت خاص همدان باید به گردشگری سلامت نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
*مجذوبی: ۳۲ پروژه در صورت تأمین اعتبار تا پایان سال بهرهبرداری میشود
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی همدان: از ابتدا عهد بستیم که هیچ بحرانی ما را از توسعه حوزه سلامت بازندارد
محمدمهدی مجذوبی نیز در این آئین اظهار کرد: از آبان ۱۴۰۰ که کار را در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی آغاز کردیم در اوج همهگیری کرونا بودیم و هر شنبه در ستاد کرونا برای مقابله با این اپیدمی برنامهریزی و کار میشد و در مجموع، تلاش کردیم در این ۳ سال کار و خدمات مؤثری در حوزه سلامت ارائه شود.
وی با بیان اینکه از همان ابتدا در هیأت رئیسه عهد بستیم که هیچ بحرانی ما را از توسعه حوزه سلامت بازندارد عنوان کرد: در این مدت موفق شدیم ۱۵ رشتهمقطع را در حوزه آموزش به ظرفیتهای آموزشی دانشگاه اضافه کنیم و زیرساختهای جذب PhD دستیاری چشم را فراهم آوریم که در توسعه رشتهها و مقاطع آموزشی اقدامی بزرگ و ارزشمند است.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: افتتاح آزمایشگاه واقعیتمجازی، توسعه سرانه آموزشی از منبع مولدسازی و افتتاح سلامتکده طب ایرانی با فضای آموزشی مناسب از دیگر اقداماتی است که در حوزه آموزشی با رویکرد ارتقای سطح علمی آموزشی دانشگاه انجام شد.
وی با بیان اینکه با اقدامات شایان توجه در حوزه تحقیقات و فناوری برای نخستینبار در رتبهبندیهای بینالمللی شانگهای و تایمز قرار گرفتیم عنوان کرد: در همین مدت موفق به تأسیس پارک علم و فناوری سلامت شدیم که حدود ۹۰ محصول تجاریسازی شده در آن تولید میشود و در حال حاضر دانشگاه طبی تاجیکستان خواستار دو محصول از تولیدات این پارک است.
وی همچنین به تأمین زیرساختهای تولید دارو با برند دانشگاهی ابنسینا اشاره و خاطرنشان کرد: راه افتادن خط تولید دارو در دانشگاه میتواند در راستای پاسخگویی به نیاز رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: ثبت رکورد در تأمین تخت خوابگاهی که منجر به افزایش هزار تخت در 3 سال گذشته شد از دیگر دستاوردهای پرافتخار دانشگاه است و شهادت میدهم همه این اقدامات با کار جهادی مدیران دانشجویی و فرهنگی دانشگاه حاصل شد.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: در حوزه بهداشت باید از مدیران گروهها و معاونت بهداشتی تشکر و قدردانی کنم که دوران پرکار این 3 سال در بحرانهایی نظیر بحران آب، آلودگی شربت نذری در شهرستان اسدآباد و... با تعهد و تخصص همکاران این حوزه به سربلندی و افتخار منجر شد.
وی تبیین کرد: در بحران آب شهر همدان، ۸۶ هزار نفرساعت در تأمین سلامت آب کار شد و جلسات متعدد و فشرده در داخل استان و وزارت نیرو برگزار شد و با کمک علمی و تحقیقاتی دانشگاه پس از تأمین سلامت آب در آن بحران، به سطح استاندارد آرسنیک در آب سد تالوار دست یافتیم.
مجذوبی اضافه کرد: پس از آن شرایط، موضوع طعم و بوی آب پیش آمد که موفق به ارائه روش علمی و کار جدی بر تأمین کیفیت طعم و بوی آب شدیم و این همان چیزی است که به ارتقای سطح دانشگاه و ورود به دانشگاههای نسل چهارم و پاسخگوی مسئولیتهای اجتماعی منجر میشود.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به برخی از اقدامات و دستاوردهای دانشگاه در حوزه درمان اشاره و اظهار کرد: در 3 سال گذشته با افتتاح ساختمان جدید بیمارستان فاطمیه و اکباتان ۴۰۰ تخت به ظرفیت، درمانی استان اضافه شد و ساعتها کار و تلاش منجر به افتتاح بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی اکباتان در گرایشهای داخلی و جراحی شد.
وی افزود: توجه ویژه به دندانپزشکی کودکان در بیمارستان اکباتان و دندانپزشکی تحت بیهوشی در بیمارستان پورسینا، راهاندازی پرتودرمانی بعثت که خدمات تقریباً رایگان به بیماران ارائه میکند، تجهیز بیمارستانها به دستگاه سیتیاسکن و لاپاراسکوپ، خرید دستگاه پتاسکن که منجر به تکمیل شدن چرخه درمان بیماران سرطانی میشود از جمله محورهای مهمترین اقدامات حوزه درمان است.
وی از افتتاح و بهرهبرداری از ۷۰ پروژه عمرانی در 3 سال گذشته خبر داد و گفت: ۱۳ پروژه تا یکماه آینده در حوزه سلامت به افتتاح میرسد و ۳۲ پروژه در صورت تأمین اعتبار تا پایان سال بهرهبرداری میشود.
رئیس سابق دانشگاه علومپزشکی همدان اضافه کرد: در راهاندازی مرکز جامع سرطان بزرگترین مناقصه تاریخ دانشگاه انجام شد و به یاری خداوند تا دهه فجر ۱۴۰۴ قابل افتتاح است و عرصه و زمین خریداری شده به توسعه خدمات و جبران کمبودهای آموزشی در این مرکز کمک خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به راهاندازی اورژانس بانوان و اورژانس ناشنوایان تشریح کرد: کلنگزنی ساختمان فرماندهی اورژانس از جمله پروژههای مهم این حوزه است که تا سال آینده افتتاح میشود.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از سخنان خود به راهاندازی استودیوسلامت اشاره کرد که منجر به افزایش تولیدات آموزشی، فرهنگی و رسانهای شدهاست و ادامه داد: رشد دهبرابری شاخصهای دانشگاه در محور حضور در فضای مجازی، 5 برابر تولید اخبار، 3 برابر تبلیغات محیطی و 3برابر تولید محتوا از جمله محورهای مهم توسعه و رشد در روابط عمومی دانشگاه است.
وی در پایان از اعضای کارگروه که بهصورت مرتب و متناوب مهمترین مسائل حوزه سلامت را رصد و پیگیری کرد و همه دستگاههای همکار، نمایندگان و مدیران ارشد استان قدردانی و تشکر کرد و افزود: هرآنچه در این مدت به دست آمد ماحصل تلاش و همکاری و همراهی همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه علومپزشکی همدان، نمایندگان، استاندار، دستگاههای همکار و مردم استان بود که برای همگی آرزوی سلامتی و طلب حلالیت میکنم.
کارخانهای: باید به عنوان پزشک به جامعه بنگریم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان: انسانمحوری و رضایت پرسنلی محور عملکرد علوم پزشکی خواهد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تمرکز بر تقویت انگیزه پرسنل بهداشت و درمان و تأمین مطالبات مردمی مهمترین رویکرد ما در دانشگاه علوم پزشکی همدان خواهد بود.
بهروز کارخانهای در آئین تکریم و معارفه ریاست دانشگاه علومپزشکی همدان اظهار کرد: تغییر گفتمان در استان و در کشور اتفاق افتاد و به تبع در دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز رخ داد و ما برای ایجاد این تغییر گفتمان در سطح دانشگاه آمادهایم، گفتمان ما اخلاقی، مردمی و زیباست و آمدهایم تا دور از شأن و جایگاه، دغدغه مردم را درنظر بگیریم.
وی افزود: ما برای مردمانی آمدیم که در کوچه پس کوچههای شهر مغموم میگردند، من برای توجه به انسانیت و معنویت آمدهام در این راستا همه دستاوردهای تحقیقات و آموزش با شدت و قوت بیشتر تداوم خواهد داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه من برای مردمانی آمدهام که در روستاهای دور استان زندگی میکنند عنوان کرد: من برای دانشجویان و فرزندانمان آمدهام که حرف بزنند و دغدغههای خود را در زمینههای فلسفی، اجتماعی، دانشجویی و... مطرح کنند.
وی بیان کرد: ما آمدیم تا بر اساس برنامه ۵۳ حضرت علی(ع) به مالک اشتر بهعمل کنیم و حال خوش مردم و پزشکان مهمترین دغدغه ما باشد زیراکه ما برای ریاست و اربابی بر این قشر نیامدهایم، ما از همین قشر و برای شنیدن دغدغههای آنها آمدهایم.
کارخانهای با تأکید بر اینکه نباید کارهای بزرگ مانع از توجه ما به افراد مجموعه شود گفت: من برای توجه به سند ملی سالمندان آمدهام، زیرا سالمندان شهروندان ارشد جامعه هستند و باید مورد تکریم واقع شوند.
وی بر لزوم توجه به اجرای برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت تأکید و تبیین کرد: در قرن 21 باید انسان را شناخت، انسان در منظر اسلام جایگاه والایی دارد و ما وظیفه داریم به انسانها توجه کنیم زیرا مهمترین رویکرد ما انسانمحوری است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: باید در مسیر خدمت به مردم، پرسنل و پزشکان، بخشنامههای دور از شفافیت، عدالت، انصاف را ملغی کنیم تا احساس امنیت روانی و اجتماعی آنها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ما باید به عنوان پزشک به جامعه بنگریم، انسانیت مربوط به پزشکی است گفت: باید به بیماران به عنوان نخستین اولویت و همکاران توجه کنیم و بیشترین تمرکز خود را بر رضایت مردم و پرسنل از حوزه سلامت بگذاریم.