قاتل خاموشي همچنان جان مي‌گيرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83099 تاریخ انتشار:  1396-08-15 - 05:45 تعداد بازدید:  500
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مرگ ۹ نفر در 6 ماه گذشته
قاتل خاموشي همچنان جان مي‌گيرد

حوادث

 در ایران با آغاز فصل سرما هم شاهد افزایش مصرف گازطبیعی در بخش خانگی هستیم و هم به موجب آن، خطر بروز انتشار مونواکسید کربن ناشی از رعایت نکردن مسائل ایمنی افزایش می یابد.
هر ساله در طول پاییز و زمستان، تعدادی از هموطنانمان بر اساس استنشاق مونواکسید کربن جان خود را از دست می دهند؛ در حالی که می توان با رعایت مسائل ساده ایمنی در هنگام استفاده از وسایل گرمایشی از بروز این حوادث جلوگیری کرد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان گفت: در ۶ ماهه امسال میزان گازگرفتگی‌ها در استان همدان در مقایسه بامدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.
علی‌احسان صالح افزود: در شش ماهه نخست امسال در مجموع ۹ نفر بر اثر گازگرفتگی جان باختند که از این تعداد ۷ نفر زن و مابقی مرد بودند.
وی با اشاره به آغاز فصل سرما با اشاره به آمار ۱۸ نفری مرگ با این گاز کشنده در سال گذشته افزود: این در حالیست که در ۶ ماهه سال گذشته، تنها ۳ مرد بر اثر مسمومیت با گاز co جان خود را از دست داده بودند.
صالح مهمترین علت مسمومیت ناشی از گاز را بی‌توجهی به نکات هشداردهنده هنگام استفاده از وسایل گرمایشی دانست و خواستار رعایت مسائل ایمنی و اطلاع رسانی هرچه بیشتر رسانه ها در جهت کاهش آمارها شد.
این مسئول با اشاره به علائم گازگرفتگی و مسمومیت بیان کرد: حالت گیجی، سردرد همراه با احساس سنگینی، تهوع و استفراغ و سوزش شدید در ناحیه چشم و گلو، احساس گرفتگی و درد شدید در قفسه سینه از مهمترین علائم مسمومیت و گازگرفتگی با گاز به شمار می‌رود.
خطر مسمومیت با گاز منواکسیدکربن را جدی بگیرید
در همین ارتباط کارشناس روابط عمومی و مسئول اطلاع‌رسانی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی همدان گفت: با رعایت نکات ایمنی به راحتی می‌توان از بروز حوادث و مسمومیت با گاز منواکسیدکربن پیشگیری کرد.
اسداله عقیلی درباره آموزش نکات ایمنی برای پیشگیری از حوادث اظهار کرد: از نصب آبگرمکن در محیطی بسته مانند حمام خودداری کرده و در منازل و فضاهای بسته هیچ‌گاه از بخاری بدون دودکش استفاده نکنید.
وی ادامه داد: هرگز از بخاری برای گرم کردن فضای داخل حمام استفاده نکنید و بدانید مسدود شدن دودکش سبب ورود گازهای خطرناک از جمله منواکسیدکربن
( CO ) به داخل خانه شده و باعث خفگی در اثر گازگرفتگی می‌شود.
عقیلی افزود: استفاده مشترک از یک دودکش برای چند وسیله گازسوز بسیار خطرناک است بنابراین هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش استاندارد، مجزا و مجهز به کلاهک H باشد.
وی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه رنگ شعله وسایل گازسوز باید کاملا آبی باشد، تصریح کرد: بستن تمام درها و دریچه‌های منزل و پوشاندن آنها به طور کامل در زمستان باعث ورود نيافتن هوای تازه به ساختمان شده و همین امر موجب سوختن ناقص گاز در وسایل گازسوز می‌شود همچنین موجب کمبود اکسیژن و خارج نشدن گازهای سمی شده و احتمال گازگرفتگی افراد را بسیار بالا می‌برد.
عقیلی با اشاره به اینکه نصب دستگاه حساس به گاز مونواکسیدکربن در مکان‌های مناسب منزل می‌تواند شما را از خطر گازگرفتگی نجات دهد، اضافه کرد: اگر با افراد مسموم ناشی از گاز CO مواجه شدید فورا آنها را به هوای آزاد منتقل و با عوامل اورژانس تماس بگیرید.
مسئول اطلاع‌رسانی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی همدان با بیان اینکه از قرار دادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب جدا خودداری کنید، اظهار کرد: قبل از نصب وسایل گازسوز از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کرده و به طور متناوب بررسی کنید.
وی با اشاره به اینکه دودکش و اتصالات آن باید از جنس مقاوم و بدون هیچ‌گونه منفذ یا نشتی در سرتاسر آن باشد و به‌کارگیری لوله‌های آکاردئونی آلومینیومی مجاز نیست، تصریح کرد: انتهای کلیه دودکش‌ها باید یک متر از سطح بام و حداقل یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته و دارای کلاهک ویژه به شکل H باشد.
عقیلی با بیان اینکه هرگز برای گرم کردن داخل خودرو یا چادر مسافرتی از گاز پیک‌نیک استفاده نکنید، خاطرنشان کرد: روشن کردن خودرو در محیط بسته پارکینگ و گاراژ منجر به تولید گاز سمی منواکسیدکربن می‌شود.
وی افزود: برای گرم کردن محیط‌های مختلف همچون منزل هرگز از اجاق گاز استفاده نکنید چرا که گاز CO حاصل از سوختن شعله در محیط منتشر شده و باعث مسمومیت می‌شود.
 توصیه‌هایی در ایمنی وسایل گازسوز
کارشناس روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی همدان با بیان اینکه هنگام خرید وسایل گرمایشی و سرمایشی به علائم استانداردهای لازم توجه داشته باشید، گفت: هنگام نشت گاز باید بلافاصله شیر اصلی گاز را ببندید.
وی اضافه کرد: در پایان فصل سرما و برچیدن بخاری گازی خروجی شیر گاز را با درپوش مسدود کنید و چگونگی استفاده از گاز و وسایل گازسوز را به اعضای خانواده آموزش دهید و با توجه به اینکه کودکان معمولا با شیر گاز بازی می‌کنند باید خطرات این عمل را به آنان گوشزد کرد.
عقیلی توصیه کرد: برای خانه و فضاهای کوچک هیچ‌گاه از بخاری بدون دودکش استفاده نکنید و برای پیدا کردن نشت گاز از کف صابون یا مایع ظرفشویی استفاده کنید و هرگز از کبریت و فندک برای آزمایش نشتی گاز استفاده نکنید.
وی با اشاره به اینکه اجاق گاز، بخاری یا هر وسیله گازسوز دیگر را در کوران باد و نزدیک در و پنجره و وزش باد قرار ندهید، بیان کرد: گرفتن انشعاب از یک شیر برای چند وسیله گازسوز خطرناک است.
عقیلی با بیان اینکه از بست ویژه شیلنگ گاز در اتصال وسایل گازسوز استفاده کنید، یادآور شد: طول شیلنگ گاز برای اتصال به وسیله گازسوز حداکثر 1.5 متر است و هرگز نباید بیشتر از این مقدار باشد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com