1403-01-221403-02-01bool(false) «سی‌تی اسکن» خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112749 تاریخ انتشار:  1399-07-30 - 10:19 تعداد بازدید:  257
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان:
«سی‌تی اسکن» خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد

گوناگون



 مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان با اشاره به اصرار مردم برای انجام سی‌تی اسکن در شرایط کرونایی، اعلام کرد: هر سی‌تی اسکن معادل صد عکس معمولی از قفسه سینه است و پرتوتابی بالا خطر ابتلا به این سرطان سینه را افزایش می‌دهد.
راضیه‌سادات میرمعینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بین زنان است، اظهار کرد: امروزه شیوع سرطان سینه مانند سایر سرطان‌ها درحال افزایش است اما این سرطان قابل تشخیص زودرس بوده و درمان پذیر است.

 مردان هم به سرطان سینه مبتلا می‌شوند
میرمعینی با بیان اینکه احتمال ابتلا به سرطان سینه در مردان نیز وجود دارد، افزود: سابقه خانوادگی و پیشینه ارثی در ابتلا به این سرطان مؤثر است و اگر یکی از بستگان درجه یک به این بیماری مبتلا باشند باید حتماً فرد زیرنظر باشد؛ زیرا خطر ابتلا به سرطان پستان در این شخص 2 برابر می‌شود.
وی با بیان اینکه خطر ابتلای مجدد در فردی با سابقه مثبت (شخصی که با یکی از پستان‌ها دچار سرطان شده است) در پستان دیگر 3 تا 4 برابر می‌شود که معاینه به موقع در این افراد بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: اگر نتایج نمونه‌برداری از پستان‌ها غیرطبیعی بوده و نتیجه نشان‌دهنده تکثیر سلولی در سینه باشد، باید شخص  زیرنظر قرار گرفته و توصیه‌های پزشک را جدی بگیرد.
میرمعینی با بیان اینکه احتمال ابتلا به سرطان سینه در افرادی که زود قاعده و دیرتر یائسه می‌شوند و مدت زمان بیشتری تحت تأثیر هورمون‌های زنانه هستند، وجود دارد، گفت: سابقه پرتوتابی به قفسه سینه نیز در ابتلا به سرطان سینه مؤثر است و درحال‌حاضر و شرایط کرونایی بسیاری از افراد در بازه‌های زمانی کوتاه به مراکز درمانی مراجعه کرده و اصرار به انجام سی‌تی اسکن دارند که هر سی‌تی اسکن معادل صد عکس معمولی از قفسه سینه است و پرتوتابی بالا خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد.

 هورمون درمانی مؤثر در ابتلا به سرطان سینه
میرمعینی با بیان اینکه هورمون درمانی نیز نقش مؤثری در ابتلا به سرطان سینه دارد و باید زیر نظر پزشک انجام شود، مطرح کرد: مراحل اولیه رشد سرطان سینه در بدن بدون علامت و بروز درد است؛ بنابراین زنان باید به مامای مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کرده و نحوه انجام معاینه پستان را یاد گرفته و به‌طور ماهیانه خود را معاینه کنند. مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه احساس سفتی یا غده در زیر پستان یا زیربغل شایع‌ترین علامت است و تغییر در اندازه و شکل پستان و ترشحات نیز در موارد پیشرفته سرطان مشاهده می‌شود، اعلام کرد: اگر فرد یکی از این علائم را داشته باشد حتماً باید به پزشک یا ماما مراجعه کند.

 مصرف فست‌فود، لبنیات پرچرب غذاهای شور ممنوع!
میرمعینی با بیان اینکه غذاهای شور، فست فودها و غذاهایی که بیش از حد برشته و سوخاری شوند، باید از برنامه غذایی افراد حذف شوند، اظهار کرد: ورزش منظم در کاهش وزن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌ها و سرطان‌ها مؤثر است و باید بیشتر روزهای هفته نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه پیاده‌روی تند داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کنترل چربی رژیم غذایی بسیار مهم بوده و مصرف لبنیات پرچرب در ابتلا به سرطان پستان می‌تواند اثرگذار باشد، ادامه داد: مصرف روزانه 5 واحد سبزی می‌تواند سلول‌های سرطانی را مهار یا کنترل کند همچنین مصرف گوشت‌هایی که در دمای بالا تهیه شدند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.
مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه گوشت قرمز باید کمتر از 3 بار در هفته مصرف شود و بهتر است از گوشت ماهی و مرغ استفاده کنیم، گفت: تأثیر شیردهی مادر به فرزند در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه ثابت شده است.

 شناسایی سالانه ۲۵۰ همدانی مبتلا به سرطان پستان
وی سونوگرافی و نمونه‌برداری را از دیگر روش‌های تشخیصی سرطان پستان دانست و بیان کرد: هر توده‌ای که در پستان قابل لمس می‌شود نزدیک به ۱۵ سال طول کشیده تا به این مرحله رسیده است بنابراین ما یک زمان طولانی مدت را داشتیم که بتوانیم این سرطان را در مراحل اولیه تشیخص داده و به موقع درمان و جراحی کنیم اما اگر به موقع تشخیص داده نشود و قسمت‌های دیگر بدن را نیز درگیر کند، نتیجه درمانی خوبی نخواهیم داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com