تفکر کارمند و کارگری را از ذهن نسل جوان خارج کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 24 شهريور 1403

Today : Fri, September 13, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136695 تاریخ انتشار:  1402-11-23 - 14:44 تعداد بازدید:  126
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

درگفت‌وگو با کارگر نمونه استان:
تفکر کارمند و کارگری را از ذهن نسل جوان خارج کنیم

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی کشور هستند و نقش اصلی را در عرصه رونق تولید بر عهده دارند.

بیش از یک دهه است که عناوین انتخابی برای هر سال از سوی مقام  معظم رهبری در ارتباط با اقتصاد کشور و حرکت به طرف تولید کیفی و رقابتی، نوآوری و ترغیب مردم به خرید کالای داخلی است  و محور تمامی این شعارها به نوعی کار، تولید ملی، کالاهای داخلی و پویایی اقتصاد کشور را در بر می‌گیرد و در این میان کارگران به عنوان سربازان اصلی این محور جهادی، همواره مورد تاکید ایشان در سخنرانی‌ها و پیام‌های صادره بوده است.

در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون کارگر در کشور وجود دارند که در بخش‌های مختلف خدماتی و تولیدی و... کار می‌کنند. کارگران همانند دیگر قشرهای جامعه از همان ابتدای انقلاب پای کار کشور بوده و در تمام سختی‌ها و شیرینی‌ها، پستی‌ها و بلندی‌ها در کنار مردم گام برداشته‌اند.

کارگران در زمره اقشاری هستند که در تلاطم‌های اقتصادی، گرانی و رکود تورمی به خصوص در دو سال پایان دولت دوازدهم و دوران دولت سیزدهم بسیار متضرر شدند. قشری که آن را اساس تحولات اقتصادی و چرخیدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌دانند اما در زمان تصمیم‌گیری‌ها، همواره آخرین توجهات به آنان معطوف شده‌است.

از این رو نقش کارگران در عرصه اقتصاد بسیار مهم و بی‌بدیل است و در این میان هستند کارگرانی با تحصیلات و دانش بالا که در این عرصه اثرگذاری بالایی دارند و به عنوان کارگر نمونه در ارتقای کمی و کیفی محصولات تولیدی گام برمی‌دارند.

امیر حسین شانه‌چی  از کارگران نمونه بخش صنعت استان همدان است  که با مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و جزء مخترعین و پژوهشگران استان می باشد که در ارتقای کیفیت محصولات تولید داخل و بومی سازی تجهیزات و ماشین آلات تلاش می‌کند و نشان داده است که می‌توان با مدرک کارشناسی ارشد هم در محیط‌های کارگری فعالیت کرد و به موفقیت رسید.

این کارگر نمونه 40 سال سن دارد و بلافاصله پس از فارغ‌التحصیل شدن وارد حوزه صنعت شده است، نزدیک به 16 سال است در صنایع معدن کشور فعالیت می‌کند، اما به گفته خودش  بیشترین فعالیتی که داشته‌است در حوزه صنایع سیمان و فولاد بوده و اکنون نیز به عنوان مدیرعامل شرکت پیشتاز صنعت وزین می‌باشد و با شرکت توسعه معدنی صبانور مشغول به کاراست.

درمورد طرح خود که سبب شد به عنوان کارگر نمونه انتخاب شوید؛ توضیح دهید؟

پس از فارغ‌التحصیل شدن وارد حوزه صنعت شدم و در این حوزه سعی کردم بیشتر به دنبال خلاقیت و نوآوری در این حوزه باشم و خوشبختانه موفق به ثبت اختراع در زمینه  های صنعتی شدم  هم اکنون و توانستیم ابزاری را به نام ابزار انتقال روتورهای الکتریکی (Rotor guide) را اختراع کنم که هم اکنون در حال انجام کارهای ثبتی آن هستیم و بیشترین کاربرد این ابزار برای جابه‌جایی موتورهای و روتور های الکتریکی صنعتی است.

 چالش‌ها و دغدغه‌هایی کارگران و جامعه کارگری بیشتر معطوف به چیست؟

ریشه مشکلات کارگری را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد، یک بخش آن مربوط به کارفرمایی و دولتی است و بخش دیگر مربوط خصوصی بودن شرکت‌ها و کارخانه‌ها می‌شود که متأسفانه دغدغه‌ و چالش‌های بخش خصوصی نسبت به دولتی بسیار زیاد است از مزایای کارکردن در بخش دولتی می‌توان به امنیت شغلی، مزایای بازنشستگی و کمک‌‌‌ هزینه‌‌‌های جانبی اشاره کرد. درحالی که در بخش خصوصی هزینه و درامدهای کارگران به نسبت بخش دولتی بسیار پایین‌تر است، از همین رو بین بخش خصوصی و دولتی، اختلاف بسیار زیادی وجود دارد، اما به طور کلی می‌توان گفت کارگران عامل اصلی توسعه و شکوفایی اقتصادی بوده و از ارکان اساسی تولید محسوب می‌شوند، ولی متأسفانه این قشر از مشکلات زیادی از جمله نبود امنیت شغلی و اقتصادی رنج می‌برند.

 رویکرد طرح و یا ثبت اختراعی که انجام داده‌اید در حوزه کاری به خصوص در جامعه کارگری چه خواهد بود؟

از همان ابتدای فعالیت در صنعت سعی کرده‌ام ایده‌ها و نوآوری‌های جدیدی را در این حوزه به کار ببرم که طرح های اخیرم در کارخانه بیشتر در زمینه بهینه‌سازی فرآیند تولید، کاهش مصرف انرژی، افزایش راندمان تولید و کاهش آلودگی و غیره می باشد.

این ابزار  بعد از فاز طراحی، ساخت و تولید گردید و تست های نهایی خود را پاس کرده است. بیشترین کارایی این دستگاه در کارخانه‌های صنایع معدنی، نیروگاهی و پتروشیمی می باشد و برای سرویس و نگهداری و همچنین جابجایی روتور ها و موتورهای الکتریکی کاربرد شایانی دارد. بومی سازی کردن تجهیزات و قطعات صنعتی یکی از اهداف اینجانب می باشد که خدا را شکر محقق گریده است و چندین طرح دیگر نیز در مراحل تحقیق و اجرا می‌باشد.

 چه توصیه‌ای دارید؟

به کارگران و افراد هم قشر خود توصیه می‌کنم که در هر محیطی که فعالیت دارند تلاش کنند تا عملکرد مطلوبی از خود نشان دهند تا بتوانند در ان زمینه به صورت تخصصی وارد شوند و اینکه با کارهای علمی و تحقیقاتی در ارتقای کیفیت محصولات تولید داخل مؤثر واقع شوند.

از همه مهمتر اینکه باید بتوانیم تفکر کارمند و کارگری را از ذهن نسل جوان خارج کنیم و نشان دهیم که بین این دو هیچ فرقی وجود ندارد هرکسی در هر حرفه‌ای اگر تلاش خود را کند می‌تواند در آن پیشرفت کند و به عنوان یک کارافرین نیز از مهارت آموخته شده خود و دیگران را بهره‌مند سازد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com