کرونا کرکره تالارها را پایین کشید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113711 تاریخ انتشار:  1399-09-05 - 10:34 تعداد بازدید:  288
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرونا کرکره تالارها را پایین کشید

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی

■ رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی استان: حدود 800 نفر از افراد در این حوزه بیکار شده‌اند

 در جریان شیوع کرونا صنف تالارداران همانند دیگر صنوف متحمل فشارهای اقتصادی فراوانی شدند و اکنون ماه‌هاست کرکره‌های تالارها بالا نرفته و کسب‌وکار صاحبان آنها سوت‌وکور است، با توجه به تعداد بالای کارکنان در این مکان مشکلات و چالش‌های فراوانی را برای این صنوف و تالارداران ایجاد کرده است.
یکی از مدیران از هزینه بالای اجاره سالنش می‌گوید، دیگری از بیکار شدن چندین کارگرش که تنها راه مخارج زندگی‌شان از این راه تأمین می‌شده و اکنون زندگی خود را با یارانه می‌گذرانند، می‌گوید و دیگری دنبال درخواست وام برای جبران خسارت‌های مالی است.
هریک از این افراد به‌دنبال راهکاری برای جبران سرمایه‌های از دست رفته هستند که با برگشت به زندگی دوباره و برپا شدن تالارها بتوانند دوباره کسب و کار خود را رونق بدهند.
مدیر یکی از تالار‌های استان که تمایلی به معرفی خود نداشت در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام می‌گوید: از اسفندماه با شیوع این ویروس تمامی تالار‌ها طبق دستورالعمل ستاد کرونا تعطیل شدند و کم‌کم مراسم‌ها نیز حذف شد، از آن زمان تاکنون نیز کار‌و‌بار ما کساد شد؛ در نیمه نخست سال امید داشتم که هرچه زودتر این ویروس سربه‌نیست شود و تا جایی که توانستم حقوق کارگران را پرداخت کردم اما دیگر اواسط مردادماه بودجه‌ای برایم باقی نماند و مجبور شدم که عذر آنها را بخواهم.
او در ادامه افزود: حدود ده تا 12 کارگر داشتم، چگونه باید اینها را نگه می‌داشتم! درصورتی‌که هزینه بیمه آنها حدود 7 میلیون در ماه می‌شد و درآمدی هم به غیر از تالار نداشتیم؛ به همین دلیل مجبور شدم که تعدیل نیرو کنم. انتظاری که از مسئولان و دولت دارم این است ما صنف تالارداران را تا حدودی در این شرایط سخت حمایت کند؛ زیرا هنوز مشخص نیست شیوع این ویروس تا کی ادامه داشته باشد، تکلیف این تعداد از کارگران که شغلی ندارند واقعا چه می‌شود؟!
یکی دیگر از تالارداران که از شرایط کنونی خسته شده است در گفت‌وگو با ما بیان می‌کند: برخی از صنوف با وجود اینکه باید تعطیل می‌شدند اما به‌صورت پنهانی در این چندماه اخیر به فعالیت‌های خود ادامه دادند و تنها صنفی که بیشتر در معرض دید بود تالارها بودند، من ماهیانه چند میلیون تومان باید اجاره سالن را به صاحب ملک پرداخت کنم و تاکنون از پس‌انداز خود خرج کرده‌ام هرچند می‌دانم که درنهایت به ورشکستگی منجر می‌شود و راهی جز تغییر شغل ندارم؛ بیشتر نگران کارگرهایی هستم که در اینجا مشغول بوده‌ و درحال‌حاضر بیکار شده‌اند، با توجه به اطلاعی که از برخی از آنها دارم، خرج معشیت زندگی خود را تنها با یارانه می‌گذرانند، فکر می‌کنم بیشترین ظلم در حق آنها شده است.
یکی دیگر از کسانی که در یکی از تالارهای همدان سرآشپز بوده و اکنون در یکی از رستوران‌های همدان کار می‌کند، می‌گوید: من حدود 20سال است که به‌عنوان سرآشپز در تالارهای مختلف همدان فعالیت می‌کنم اما با شیوع این ویروس اکنون حدود 11-10 ماه است به‌صورت یک‌خط درمیان و از این شاخه به آن شاخه می‌پرم تا بتوانم تنها اجاره خانه‌ام را تأمین کنم؛ با این وضعیت افزایش نجومی قیمت‌ها و تشدید محدودیت‌ها واقعا تامین نیازهای اولیه هم کمرشکن شده است.
او در ادامه تأکید می‌کند: من منکر این تعطیلات و محدودیت‌ها نیستم و حتی موافق هم هستم؛ زیرا تنها راه برای از بین بردن این ویروس جلوگیری از تجمعات در اجتماع است اما تنها خواهشی که دارم این است که دولت پشتوانه مالی برای ما اقشار آسیب‌دیده در نظر بگیرد.
 90 درصد از تالارداران سالن‌های خود را جمع کردند
رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی استان از تعطیلات طولانی مدت و بیکاری کارگران در ایام کرونایی، این‌گونه می‌گوید: طبق دستورالعمل‌های ستاد کرونا از همان اوایل اسفندماه سال گذشته باید صنف تالارداران تعطیل می‌شدند و به دلیل تعطیلی مراسم‌ها تالارها و سالن‌های پذیرایی نیز تعطیل شدند.
ناصر قره‌باغی در ادامه تصریح می‌کند: بسیاری از این تالارداران با توجه به این شرایط فعلی که چندین‌ماه است درگیرمان کرده تعدیل نیرو کرده‌اند، عده‌ای دیگر تغییر شغل دادند و حتی برخی دیگر نیز پروانه کسب خود را باطل کردند و درحال‌حاضر 90 درصد از آنها سالن‌های پذیرایی خود را جمع کردند.
وی با بیان اینکه تعطیلی 11 ماهه صنف تالارداران را رو به نابودی کشانده، اظهار می‌کند: بسیاری از این صنف ورشکست شده‌اند؛ زیرا تمام سرمایه زندگی خود را صرف این‌کار کرده‌اند و با این تعطیلی سرمایه‌شان نابود شد و هیچ‌گونه کمکی تاکنون هم به این قشر نشده است و واقعا جای نگرانی دارد.
قره‌باغی می‌افزاید: تالاری که به‌صورت رسمی مجوز داشته از ابتدای تعطیلی تاکنون هیچ فعالیتی نداشته و از ابتدای شیوع این ویروس به‌طور کامل تعطیل بوده است، اگر مراسمی بوده در باغ‌ها برگزار شده که تهیه غذای میهمان‌ها نیز از طریق رستوران‌ها بوده که در پی این جریان یکی‌دو مورد نیز بسته شدند.
وی در پایان تأکید می‌کند: ما درحال‌حاضر33 تالار پذیرایی با مجوز رسمی در شهر همدان داریم و حدود 13 تالار دیگر درحال پیگیری برای کسب پروانه بودند که با وجود این شرایط لغو شد، در مجموع با تعطیلی این 50 تالار حدود 800 نفر در این حوزه بیکار شدند. از دولت و مسئولان انتظار داریم با اتخاذ تدابیری برای بازگشایی تالارها اقدام کنند تا هم این صنف از نابودی کامل نجات پیدا کنند و هم مانع از برپایی مراسم در محیط‌های غیربهداشتی و بدون صلاحیت شوند؛ به این‌صورت که وامی در اختیار این افراد قرار دهند تا پس از برطرف شدن این وضعیت و آغاز فعالیت‌شان، توانایی پرداخت این وام را داشته باشند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com