1403-01-221403-02-01bool(false) بحران مشارکت در انتخابات 1400 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  116023 تاریخ انتشار:  1399-12-04 - 09:35 تعداد بازدید:  417
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بحران مشارکت در انتخابات 1400

نویسنده : محمد ترابی

داخلی

■ در غیاب رئیسی اصولگرایان به ائتلاف نخواهند رسید
■ احتمال بالای ردصلاحیت گزینه‌های اصلی اصلاح‌طلب همچون ظریف و خمینی
■ حداد عادل تلویحاً ردصلاحیت احمدی‌نژاد را تأیید کرد
■ احمدی‌نژاد: برای انتخابات حرف‌هایی دارم که درصورت ضرورت به مردم خواهم گفت

 پیش‌بینی مشارکت پایین مردمی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، یکی از چالش‌هایی ‌است که کشور‌ در شرایط کنونی با آن روبه‌رو است. شرایط نامساعد اقتصادی و معیشتی مردم در سالجاری حاصلی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا و شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور است، البته در این میان برخی مدیریت ضعیف دولت را مسبب اصلی شرایط موجود می‌دانند، با این‌حال دولتمردان تفاوت شرایط کشور را در سال‌های ابتدایی این دولت تا پیش از آغاز تحریم‌های آمریکا را با شرایط کنونی دلیلی بر رد این اتهام می‌دانند.
فارغ از این مسائل برخی دیگر از کارشناسان علاوه‌بر دلایل مذکور، عملکرد شورای نگهبان و احتمال حذف مهره‌های اصلی انتخابات 1400 را دلیل اصلی احتمال مشارکت پایین مردمی در انتخابات آینده می‌دانند.
 حذف مهره‌های اصلی اصلاح‌طلبان
این مسأله بر کسی پوشیده نیست که برای انتخابات سال آینده همانند انتخابات اسفندماه 98 برخی از اصلاح‌طلبان ردصلاحیت ‌شده و از همین‌رو به اعتقاد برخی از کارشناسان، مهره‌های اصلی اصلاح‌طلبان همچون سیدحسن خمینی، محمدجواد ظریف، مطهری، جهانگیری و محسن هاشمی احتمالاً ردصلاحیت خواهند شد.
حسن خمینی که برخی وی را کلید اضطراری اصلاح‌طلبان می‌دانند، در رأس همه کاندیداهای احتمالی برای ردصلاحیت قرار دارد، زیرا وی چند سال پیش برای انتخابات مجلس خبرگان ردصلاحیت‌ شده بود که البته در این میان برخی از اعضای شورای نگهبان بار مسئولیت ردصلاحیت وی را بر دوش شورای نگهبان ندانستند.
با این‌حال به اعتقاد مصطفی فقیهی فعال اصلاح‌طلب و صاحب امتیاز انتخاب، احتمال تأیید صلاحیت افرادی همچون عارف، سورنا و پزشکان که از اقبال کمتری برای انتخابات سال آینده برخوردارند، بیش از سایر مهره‌های اصلی اصلاح‌طلبان است.
تاریخ انتخابات ثابت‌کرده است که هرگاه اصلاح‌طلبان در انتخاباتی پیروز‌ شده‌اند مشارکت مردمی در انتخابات بیشتر بوده است. از سوی دیگر اصلاح‌طلبان به‌عنوان یکی از احزاب اصلی در کشورمان طرفداران زیادی در میان اقشار جامعه دارند که حذف گزینه‌های اصلی این حزب بر مشارکت مردم در انتخابات آسیب خواهد زد.
 حذف دوباره احمدی‌نژاد
رئیس دولت نهم و دهم برای انتخابات سال 96 به توصیه مقامات ارشد کشوری از شرکت در انتخابات منع شد. با این‌حال پس از اسرار وی برای شرکت در انتخابات، توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شد.
احمدی‌نژاد در دوران ریاست جمهوری خود با انجام برخی از اقدامات، از حمایت اقشاری از جامعه برخوردار است. از این‌رو برخی از کارشناسان معتقد هستند که درصورت حضور احمدی‌نژاد در انتخابات، حداقل وی 30 میلیون رأی خواهد داشت.
این درحالی است که با وجود موضع گرفتن بسیاری از اصولگرایان در برابر عملکرد احمدی‌نژاد، برخی اصولگرایان همچنان از عملکرد وی دفاع کرده و درصورت حضور در رقابت انتخاباتی از وی حمایت خواهند کرد.
با این‌حال احتمال ردصلاحیت شدن وی برای انتخابات سال آینده بسیار زیاد است.
چند روز پیش حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب، در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به برخی اخبار در مورد کاندیداتوری احمدی‌نژاد، اظهار داشت: آمدن احمدی‌نژاد را اصلا به‌عنوان شوک انتخابات درنظر نگیرید؛ یعنی تکلیف روشن است. چنین اتفاقی نخواهد افتاد، دفعه‌ پیش هم نیفتاد، حالا که ۴ سال هم گذشته و بدتر هم شده است. بنابراین به این فکر نکنید.
با این‌حال احمدی‌نژاد در مصاحبه‌ای درباره احتمال ردصلاحیتش،‌ گفت: من هنوز درباره انتخابات نظری نداده‌ام و موضعی نگرفته‌ام اما نکته نظراتی دارم که درصورت ضرورت، در موعد انتخابات آن را با مردم در میان خواهم گذاشت.
 غیبت رئیسی و به ائتلاف نرسیدن اصولگرایان
انتخابات سال 92 عمق اختلاف‌نظرها در میان اصولگرایان را درصورت نبود گزینه‌ سفارش شده، به‌خوبی نشان داد. جلیلی، قالیباف، رضایی و ولایتی، اصولگرایانی بودن که حاضر به کناره‌گیری به‌نفع یکدیگر نشدند.
با این‌حال در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، ورود رئیسی در رقابت انتخاباتی شرایط را برای اصولگرایان تغییر داد. در این میان حتی قالیبافی که علاقه خود را به صندلی ریاست در پاستور بر همگان ثابت کرده است، نیز به‌نفع رئیسی ملزم به کناره‌گیری شد.
حال رئیسی حضور خود در انتخابات 28 خرداد سال آینده را تضعیف کرده و اعلام کرده که تنها به قوه‌قضاییه فکر خواهد کرد. این درحالی است که به اعتقاد برخی از کارشناسان شکست وی از حسن روحانی در انتخابات 96 پوست خربزه‌‌ای شده که وی را برای حضور دوباره در انتخابات منصرف کرده است.
با این‌حال، باید گفت که به احتمال زیاد درصورت مشارکت رئیسی در انتخابات، اصولگرایان همانند سال 92 هرکدام برای خود کاندیدا‌یی را معرفی کرده و تا آخرین لحظه از آن حمایت خواهند کرد. از این‌رو باید گفت که درصورت پیروزی هر یک از اصولگرایان ازجمله قالیباف و یا ...، رئیس جمهور دولت سیزدهم با رأی پایین بر صندلی ریاست پاستور تکیه خواهد زد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com