1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) نگاه ویژه‌ فدراسیون به کوهنوردی استان امیدوار کننده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 24 آذر 1403

Today : Sat, December 14, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140742 تاریخ انتشار:  1403-09-07 - 11:27 تعداد بازدید:  84
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نگاه ویژه‌ فدراسیون به کوهنوردی استان امیدوار کننده است

ورزشی


مجمع سالیانه هیأت کوهنوردی و صعود‌های ورزشی استان همدان با بررسی عملکرد فنی و مالی برگزار شد.

در ابتدای جلسه گزارش عملکرد فنی کوهنوردی توسط رئیس هیأت و سپس عملکرد مالی توسط خزانه‌دار ارائه شد که مورد تأیید و تصویب اعضای مجمع قرار گرفت.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان در مجمع سالیانه هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گفت: در سال گذشته کارهای بزرگی از جمله بزرگداشت تیمسار «محمد جعفر اسدی» برگزار شد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان در مجمع سالیانه هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گفت: در سال گذشته کارهای بزرگی از جمله بزرگداشت تیمسار «محمد جعفر اسدی» برگزار شد.

وی با بیان اینکه نگاه ویژه‌ای که فدراسیون به همدان و ظرفیت این استان دارد، امیدوار کننده است  عنوان کرد: اعضای مجمع در کنار سایر خانواده بزرگ کوهنوردی استان اعم از ورزشکاران، مربیان و ... باید تلاش کنند تا تمام رشته‌های زیر مجموعه کوهنوردی و صعودهای ورزشی در استان فعال شده و هیأت به اهداف خود برای رشد و توسعه دست یابد.

وی با اشاره به اینکه در رشته کوهنوردی، بُعد همگانی بسیار مهم تر از بُعد قهرمانی است، گفت: وجود کوه الوند در استان همدان یک فرصت کم نظیر و موهبتی الهی است.

حقیقی همدان را دارای مواهب طبیعی کم‌نظیر دانست و با اشاره به لزوم استفاده صحیح از این مواهب برای رفع مشکلات زیر ساختی، تصریح کرد: خوشبختانه ما در استانی زندگی می‌کنیم که در 4 فصل را داریم و در همین قالب می‌توان میزبانی‌های بسیار خوبی در رشته‌های کوهنوردی برگزار نماییم.

جان پناه‌های همدان، گرمابخش کوهنوردانی که دل به کوه می‌زنند

این روزها همزمان با فرارسیدن ماه‌های سرد سال، جان پناه یا پناهگاه‌های همدان میزبان گرمابخش کوهنوردانی است که به منظور فتح کوهستان الوند دل به کوه می‌زنند.

کوهنوردان همدانی یک‌صد سال تاریخ مستند در صعود به قله الوند دارند، مرحوم محمود اجل اسطوره کوهنوردی همدان که در سن 7 سالگی به قله الوند صعود کرد، شادروان فریدون اسماعیل‌زاده از مربیان بزرگ سنگنوردی کشور و شادروان حسین طالبی‌مقدم از جمله بزرگان کوهنوردی دیار هگمتانه به شمار می‌روند.

از این‌رو، همدان در برخورداری از جان پناه کوهستانی جزو قدیمی‌ترین‌ها در کشور به شمار می‌رود و در میان مسیرهای منتهی به ارتفاعات همدان، دشت میشان قدیمی‌ترین و شناخته‌ترین منطقه در مسیر کوهنوردی فرزندان الوند است.

به گزارش ایرنا، دشت یا همان میدان میشان بیش از نیم قرن جان پناه اقامتگاه موقت کوهنوردانی است که در سرما و گرمای سال برای صعود به قلل مرتفع رشته کوه الوند از این مسیر تردد می‌کنند.

این دشت در واقع در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد و وسعت آن حدود یک هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا به ۲ هزار و ۶۰۰ متر می‌رسد.

اهمیت این منطقه سبب شد تا از ۵۰ سال قبل عملیات ساخت ۲ پناهگاه در آن عملیاتی اجرایی شود و در این نیم قرن قدمت، مفاخر کوهنوردان ایران زمین در این اقامتگاه موقت اسکان گرفتند.

در سال ۱۳۴۵ پناهگاه نخست میدان میشان به همت هیأت کوهنوردی همدان توسط آقایان «فریدون اسماعیل زاده» دبیر هیأت ، «اکبر سلاحی» خزانه‌دار و «عربعلی شروه» منشی هیأت و عموم کوهنوردان همدان و با حمایت رئیس هیأت کوهنوردی وقت «عبدا...حاجیلو» ایجاد شد.

این پناهگاه که دومین پناهگاه کوهنوردی ایران پس از پناهگاه «شیرپلا» محسوب می‌شد با حضور جمع کثیری از گروه‌های کوهنوردی، کوهنوردان همدان و کوهنوردان آزاد ساخته شد و مدت اجرای ساخت آن 3ماه تابستان و با هزینه حدود ۱۸۰ هزار ریال و مورد تأیید و پشتیبانی تربیت بدنی، فرمانداری و فدراسیون کوهنوردی بود.

میشان که دومین پناهگاه کوهنوردی ایران پس از پناهگاه «شیرپلا» محسوب می‌شد با حضور جمع کثیری از گروه‌های کوهنوردی، کوهنوردان همدان و کوهنوردان آزاد ساخته شد و مدت اجرای ساخت آن 3ماه تابستان و با هزینه حدود ۱۸۰هزار ریال و مورد تأیید و پشتیبانی تربیت بدنی، فرمانداری و فدراسیون کوهنوردی بود.

ساخت پناهگاه الوند سبب شد که کوهنوردان با شب مانی در میدان میشان، برای صعود قله‌های «الوند»، «کلاغ لانه»، «دائم برف» و «قزل ارسلان» فعالیت و زمان بیشتری داشته باشند.

از سوی دیگر با توجه به ارتفاع منطقه کلاغ لانه، اقامت کوهنوردان در این جان پناه سبب شد تا آنها برای صعود به این منطقه فعالیت چشمگیری داشته باشند.

ایجاد جان پناه دشت میشان بهانه خوبی شد تا پس از سال‌های ۱۳۵۰ فکر ساخت پناهگاهی در منطقه برف خیز کلاغ لانه به پیشنهاد فریدون اسماعیل زاده قوت بگیرد.

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان گفت: هم‌اکنون ۶ جان پناه اصلی و 5جان پناه برای اسکان موقت کوهنوردان در ارتفاعات استان همدان تجهیز و آماده شد.

رضوان سلماسی اظهار کرد: این جان پناه‌ها دارای سیستم گرمایشی و سایر تجهیزات لازم برای اقامت موقت کوهنوردان است.

وی اضافه کرد: همدان از نظر برخورداری از جان پناه مجهز در سطح کشور بی‌نظیر است و در تمامی فصول خدمات دهی به کوهنوردان انجام می‌شود.

سلماسی با اشاره به اینکه همدان از دیرباز میعادگاه صعودهای گروهی کوهنوردان کشور بوده است،گفت: در فصل زمستان هر هفته بیش از ۲هزار کوهنورد در این استان اقدام به صعود می‌کنند.

وی بیان کرد: البته این رقم در فصل تابستان و بهار به ۱۰هزار کوهنورد می‌رسد که البته فصل زمستان به لحاظ آب و هوایی و سختی مسیر بیشتر تخصصی است.

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان با تأکید بر اینکه هرگونه صعود اعم از گروهی و انفرادی ملزم به همراه داشتن تجهیزات کوهنوردی است،گفت: ورزش کوهنوردی در عین زیبایی و جذابیت، مملو از خطرات احتمالی است.

وی افزود: کوهنوردانی که قصد صعود به ارتفاعات را دارند باید تجهیزات لازم را همراه خود داشته باشند.

کوهنوردانی که قصد صعود به ارتفاعات را دارند باید تجهیزات لازم را همراه خود داشته باشند.

سلماسی خاطرنشان کرد: در زمان بارش برف در ارتفاعات صعود به ارتفاعات به ویژه برای افراد کم‌تجربه به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و بهتر است قبل از اعزام نسبت به اطلاع از شرایط جوی استعلام لازم را دریافت کنند.

وی با اشاره به مرمت جان پناه میشان ۲ نیز گفت: پنجره‌های این جان پناه دچار فرسودگی شده و هماهنگی لازم برای تعمیرات اساسی آن را انجام داده‌ایم تا مشکلی بابت گرمایش و اسکان کوهنوردان نداشته باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com