نارضایتی شهروندان همدانی از کمبود سرویس مدارس و نرخ‌های خودسرانه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403

Today : Thu, October 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134508 تاریخ انتشار:  1402-07-05 - 13:39 تعداد بازدید:  1827
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نارضایتی شهروندان همدانی از کمبود سرویس مدارس و نرخ‌های خودسرانه

اجتماعی


همزمان با شروع سال تحصیلی جدید، کمبود سرویس مدارس در برخی نقاط شهر همدان به چالش والدین تبدیل شده و همین موضوع منجر به افزایش خودسرانه نرخ نامه این دسته از رانندگان و نارضایتی عمده خانواده‌ها شده است.

تاکسیرانی نرخ مصوب شورای اسلامی شهر همدان برای سرویس مدارس را تیرماه امسال به آموزش و پرورش ابلاغ کرده اما متاسفانه با وجود اعلام نرخ نامه، رانندگان سرویس مدارس بدون توجه به این موضوع و در اقدامی خودسرانه کرایه‌های را افزایش داده‌اند.

بر اساس اعلام تاکسیرانی همدان، امسال هزینه مسیر رفت‌وبرگشت برای یک تا پنج کیلومتر کرایه ماهیانه سواری ۶۵۰ هزار تومان، کرایه رفت‌وبرگشت ون ۵۵۰ هزار تومان و کرایه رفت‌وبرگشت مینی‌بوس ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

نرخنامه‌ای که هیچ گاه مورد تایید و پذیرش رانندگان قرار نگرفته و رانندگان سرویس مدارس حداقل ۵۰ درصد بیشتر از کرایه تعیین شده را از خانواده‌ها مطالبه می‌کنند که اغلب نیز به ناچار با این شروط افزایش قیمت کنار می‌آیند.

با این حال نرخ خودسرانه سرویس مدارس باعث شده بسیاری از والدین به دلیل شرایط اقتصادی قید سرویس مدارس را بزنند و با خودروی شخصی اقدام به جابجایی دانش آموزان کنند که البته منجر به ایجاد گره‌های کور ترافیکی در برخی نقاط پرتردد همچون چهارراه ۱۳ آبان (میدان پیشاهنگی سابق)، بلوار بعثت، خیابان طالقانی و برخی مسیرها در ابتدای صبح و اواسط روز در هنگام تعطیلی مدارس شود.

 هیچ گونه نظارتی بر عملکرد سرویس‌های مدارس نیست

از گوشه و کنار شهر همدان صدای گلایه‌های والدین دانش آموزان از نرخ‌های متغییر سرویس مدارس به گوش می‌رسد، نرخ‌هایی که رانندگان خودسرانه تعیین می‌کنند.
به گفته خانواده‌ها، رانندگان سرویس مدارس بیشتر مسیرهای کوتاه، خلوت با دانش آموزان بیشتر را اولویت قرار می‌دهند و نرخنامه‌ها را رعایت نمی‌کنند.

آنها معتقدند، ظرفیت خودروهای سرویس مدارس هم هیچ گاه رعایت نمی‌شود و این خودروها بیش از تعداد سرنشین مجاز، دانش آموز سوار می‌کنند.

والدین یک دانش آموز همدانی به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه هیچ گونه نظارتی بر عملکرد سرویس‌های مدارس نیست و در صورت اعتراض نیز، راننده خودسرانه قطع همکاری می‌کند.

«مهدی صادقی» افزود: رانندگان کیلومتری کرایه‌ها را محاسبه نمی‌کنند و هم اکنون نرخ تعیین شده اغلب آن‌ها بین ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است.

 راننده‌ها: نرخ نامه مقرون به صرفه نیست


برخی رانندگان سرویس‌های مدارس نیز در پاسخ به افزایش خودسرانه کرایه‌ها می‌گویند: نرخنامه تعیین شده به صرفه نیست و بهترین راهکار توافق با خانواده‌ها است.

آنها معتقدند: افزایش استهلاک خودرو، شلوغی معابر و خیابان‌ها در زمان ورود و خروج دانش آموزان همراه با ترافیک سرسام آور و مسیرهای پراکنده باعث شده تا دخل و خرج این شغل با نرخ‌های تعیین شده همخوانی نداشته باشد.

عده‌ای از رانندگان نیز بر این باورند که با خانواده‌ها بر سر کرایه سرویس بهتر به نتیجه می‌رسیم و هر ۲ طرف با رضایت کامل همکاری می‌کنند.

رانندگان می‌گویند: اینکه فقط یک سرویس مدارس را داشته باشیم، به صرفه نیست بنابراین باید طوری برنامه ریزی کنیم تا به سرویس‌های دیگر برسیم، بنابراین برای ما مسیرهای کوتاه به مراتب بهتر است.

آنها می‌گویند: مسیرها تعیین کننده نرخنامه نیست بلکه مشکل اصلی ترافیک زمان تعطیلی مدارس و تلف شدن وقت است.

 مدارس ملزم به عقد قرارداد با سرویس دانش آموزان

معاون تاکسیرانی سازمان مدیریت حمل ونقل بار و مسافر، با تاکید بر تعیین نرخ سرویس مدارس توسط مدیریت شهری گفت: سال گذشته شماری از رانندگان با آموزش‌وپرورش قرارداد نداشتند که همین موضوع باعث افزایش قیمت‌ها شده بود و امسال نیز متاسفانه شاهد تکرار همین معضل هستیم.

محمد حضرتی افزود: طبق بند چ ماده یک آیین‌نامه اجرایی، اداره کل آموزش‌وپرورش و انجمن اولیا و مربیان باید برای کنترل قیمت‌ها با راننده قرارداد منعقد کنند.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۶ شرکت معتبر و دارای تاییدیه‌های قانونی در راستای ثبت نام از رانندگان متقاضی سرویس مدارس با تاکسیرانی همدان همکاری دارند و خانواده‌ها از این سرویس‌ها استفاده می کنند.

هم اکنون ۶ شرکت معتبر و دارای تاییدیه‌های قانونی در راستای ثبت نام از رانندگان متقاضی سرویس مدارس با تاکسیرانی همدان همکاری دارند و خانواده‌ها از این سرویس‌ها استفاده می کنند.

معاون تاکسیرانی سازمان مدیریت حمل ونقل بار و مسافر شهرداری همدان خاطرنشان کرد: این شرکت‌ها شامل ۱۸۲۸، ۱۸۳، ۱۸۲۱، ۱۸۱۷، ۱۸۱۰ و شرکت جهان‌نمای شلمچه برای سرویس مدارس همکاری دارند.

حضرتی بیان کرد: متقاضی دریافت سرویس مدارس بسیار زیاد است و انتظار می‌رود رانندگان نیز بر اساس نرخنامه ابلاغ شده، انصاف را رعایت کنند.

وی ادامه داد: ۱۵ خودرو کنترل و نظارت سازمان تاکسیرانی همدان عملکرد رانندگان را زیر نظر دارند اما برخی رانندگانی که با مدارس قرارداد ندارند، خودسرانه به این افزایش قیمت می‌پردازند و مدارس نیز باید برخورد لازم را داشته باشند.

معاون تاکسیرانی سازمان مدیریت حمل ونقل بار و مسافر با تاکید بر دارا بودن بیمه‌نامه مکمل دانش‌آموزان و معاینه فنی خودروهای متقاضی سرویس مدارس ادامه داد: خودروهایی که بدون برچسب سرویس مدارس باشند، پلیس راهور مانع تردد آن‌ها می‌شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com