از مصوبات شورای اداری شهرستان در سال جدید، معرفی نخبگان حوزه بهداشت و سلامت، گردشگری و صنعت است که توسط فرماندار نهاوند به مدیران ادارات و دستگاههای اداری و اجرایی مأموریت داده شده است.
از طرفی آنچه اهمیت توجه به این موضوع را تأکید میکند، نامگذاری سال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» است.
مفهوم سرمایه تنها به پول و اعتبار مالی ختم نمیشود، بلکه داشتههایی است که اعتماد و میدان دادن به آنها میتواند منجر به ایجاد منابع سرشاری از سرمایهها باشد که نه تنها عامل راهاندازی تولید است، بلکه آن را رونق و توسعه هم خواهد داد.
از آن جمله پژوهشگران و محققان علمی که زیربنای توسعه و پیشرفت یک جامعه و کشور بر پایه بودنشان بناگذاری شده، اما در نهایت پشت دیوار بلند شعارها و تحویل گرفتنهای مناسبتی فراموش شدهاند، گاهی یا دور از ظرفیتشان به کار گرفته میشوند یا دست حمایتها آنقدر کوتاه میشود که تنها عامل پایداری و رغبت برای ادامه فعالیت، علاقهمندی و مقصدی است که در افق فعالیتشان تعریف و تعیین کردهاند.
میتوان با حمایتهایی برای فراهم شدن تجهیزات و امکانات آزمایشگاهها و همچنین تخصیص بودجههای بیشتر و البته تقویت همکاری دستگاههای متولی، از غربت پژوهش و پژوهشگر در شهرستان کاست.
محمد یاسین زمانیان پژوهشگر نمونه استان و دانشگاه علوم پزشکی در سال ۴۰۳، دارای کارشناسی ارشد فیزیولوژی پزشکی، حوزه فعالیتش سرطان، داروشناسی بیماریهای مغز و اعصاب و پیری است. او دارای چندین مقاله بینالمللی ISI است.
این پژوهشگر جوان نهاوندی با بیش از ۷۰ مقاله منتشر شده با موضوعات مختلف در مجلات معتبر بینالمللی، در بحث خروجی پژوهشهای او میتوان به شرح مسیرهای سلولی و مولکولی بیماریها و اثرات دارویی که در نهایت مورد بهرهبرداری شرکتهای دارویی قرار خواهد گرفت و زمینهساز کارهای تحقیقاتی خواهد بود، پرداخت.
زمانیان پژوهشگر برتر دانشجویی در کارشناسی، نفر نخست عضو بنیاد ملی نخبگان، نفر نخست آزمون استخدامی کشوری در سالهای ۹۷ و ۹۹، حالا کارمند امور درمان و دارو شبکه بهداشت و دبیر کمیتههای فرهنگی اجتماعی شبکه است.
زمانیان از دعوت برای حضور در چندین کنگره بینالمللی به عنوان سخنران در بلژیک، فرانسه و اسپانیا در سال ۴۰۴ در حوزه بیماریهای مغز و اعصاب و داروشناسی با حضور محققین و دانشمندان مطرح دنیا خبر میدهد.
طرحی برای بررسی عوامل رشد فرزندآوری
او در حال حاضر طرحی ثبت شده به نام جوانی جمعیت و فرزندآوری را در حال اجرا دارد که به شناسایی و بررسی عوامل مؤثر بر رشد فرزندآوری و جوانی جمعیت به عنوان یکی از اولویتهای تحقیقاتی در وزارت بهداشت میپردازد. اجرای این طرح در شهرستان از دیماه ۴۰۳ آغاز و با توزیع پرسشنامههای مورد نظر در حال تکمیل است که در جریان اجرای آن به پرسش عوامل مؤثر بر فرزندآوری از دیدگاه بانوان شهرستان با بررسی ۲۰ عامل میپردازد.
اگر چه موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت مورد تأکید و توجه خاص رهبر معظم انقلاب قرار دارد و بارها بر حفظ جوانی جمعیت تأکید و نسبت به خطراتِ کاهش جمعیت کشور هشدار دادهاند.
نقش پژوهشها در کاهش بار روانی و مالی جامعه هدف
زمانیان در بخش دیگری از صحبتهایش درباره علت انجام پژوهشها و تأثیر نتایج آن بر سلامت جامعه میگوید: «در نهایت دنبال این هستیم که نتایج این تحقیقات در حوزه سلامت و پیشگیری از بیماریهای مزمن مثل دیابت، فشار خون، انواع سرطان برای کاهش بار روانی و مالی در جامعه مؤثر باشد.»
توجه واقعی و کاربردی به پژوهشگری و نخبگان شهرستان
وی علاقه و تلاش را مهمترین علت موفقیت و تأکید بر ادامه راه و رسیدن به اهداف بلندمدت میداند. اگر چه به کارگیری و استفاده از ظرفیت خاص پژوهشگران علمی در جامعه میتواند در حوزهای مثل مشاوره در اجرای طرحهای خاص و مرتبط با دانش مورد نظر، خروجی موفقتری به نسبت مشغول ساختن این افراد به کارهای معمولی و روتینهای اداری را شاهد بود. محمد یاسین زمانیان با تأکید بر فرمایش رهبری؛ مبنی بر اینکه راز پیشرفت هر کشوری در اقتدار اقتصادی و سیاسی علم است و همچنین اینکه پژوهش باید هم برای رسیدن به اوج قله علم و ایجاد مرجعیت علمی و هم برای حل مسائل جاری کشور باشد، کجای این جملات و فرمایش قرار داریم؟! این تلنگر را هم میزند که اکنون باید از خود بپرسیم که تا کجا تلاش کردهایم؟ آن هم در حوزه علم که به فرمایش رهبری برای یک ملت مهمترین ابزار آبرو، پیشرفت و اقتدار است.