صادر نکردن گاز به پاکستان خارج از اراده ما بود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111817 تاریخ انتشار:  1399-06-26 - 09:17 تعداد بازدید:  208
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

زنگنه:
صادر نکردن گاز به پاکستان خارج از اراده ما بود

داخلی

 امروز ما در جنگ تمام عیار اقتصادی تحمیل‌شده از سوی آمریکا و همکاری صهیونیست‌ها و منافقین علیه مردم ایران هستیم و ضرورت دارد مثل دوران دفاع مقدس تمام ارکان نظام به‌صورت یکپارچه عمل کنند.
به گزارش ایلنا، وزیر نفت روزگذشته با حضور در جلسه مجلس شورای اسلامی در گزارشی به تشریح اقدامات این وزارتخانه پرداخت و اظهار کرد: بنده می‌توانم اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در 8 محور توضیح دهم که نخستین آن‌ها افزایش تولید نفت و گاز از میادین مشترک است. در این موضوع ما براساس ظرفیت میادین مشترک عمل کردیم، اما مهم‌ترین آ‌نها میادین غرب کارون و پارس جنوبی است، به‌طوری‌که در غرب کارون از تولید ۷۰ هزار بشکه در روز درحال حاضر به ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده‌ایم که از همسایه خود عقب نیستیم.
بیژن نامدارزنگنه ادامه داد: همچنین قرارداد‌های نفتی برای میادین مشترک مانند فاز ۱۱، آبان، سپهر، جفیر و ... بسته شده است و طرح‌های دیگر برای توسعه و نگهداشت سطح تولید در نظر داریم تا تولید را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه صنعت گاز و پتروشیمی محصول جمهوری اسلامی هستند، اظهار کرد: پیش از انقلاب در بخش نفت کار‌هایی صورت گرفته بود، اما پس از انقلاب بخش گاز و پتروشیمی توسعه بسیار بالایی داشته است. در بخش گاز و در پارس جنوبی از تولید ۱۴۰ میلیون متر مکعب درسال ۸۴ به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده‌ایم؛ همچنین در بخش پتروشیمی از تولید 2 میلیارد دلاری در سال ۷۵ با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ خواهیم رسید به‌نوعی جهش در تولید است؛ بنابراین جهش دوم ما در سال آینده به پایان می‌رسد و البته جهش سوم نیز در جریان است.
وزیر نفت درباره صادرات گاز طبیعی نیز گفت: صادرات ما نسبت به سال ۹۲ با وجود مشکلات بسیار 2 برابر شده است، البته موضوع صادرات گاز به پاکستان به‌نوعی خارج از اراده ما بود و مشکلات ایجاد شده خارج از کشور بود. درحال‌حاضر در بنزین نیز به یکی از صادرکنندگان تبدیل شده‌ایم. صادرات پترویشمی نیز نسبت به پارسال بیشتر شده است هر چند که در موضوع قیمت با مشکل روبه‌رو هستیم.
زنگنه ادامه داد: در بحث جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت ما بزرگ‌ترین طرح کشور یعنی طرح بیدبلند را داریم که به‌نوعی در آینده نزدیک تمام گاز‌های همراه را فرآورش می‌کند.
وی درباره تحریم‌های نفتی نیز اظهار کرد: ما برای دور زدن تحریم‌ها از هر کسی که می‌توانستیم کمک گرفتیم و حتما از مجلس محترم درخواست داریم از ظرفیت خود در راستای دیپلماسی بین مجالس استفاده کند. ما درگیر جنگ نابرابر علیه ملت ایران هستیم و ما نیز در خط مقدم حضور داریم؛ بنابراین خواستاریم متناسب با شرایط موجود برخورد شود. با درنظر داشتن شرایط ما از فروش نفت به داخل و خارج و همچنین تهاتر آن استقبال می‌کنیم.
 چرا بورس انرژی رونق نگرفته است؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه و پس از صحبت‌های وزیر نفت در جمع‌بندی اظهار کرد: با توجه به اقدامات دشمن و تحریم و فشار به کشور نمی‌توان انتظار داشت که طبق برنامه‌ها و هدفگذاری‌ها وزارت نفت کارهایش را پیش ببرد. با این‌حال باید تهدید را به فرصت تبدیل کرد، چرا بورس انرژی رونق نگرفته است؟
محمدباقر قالیباف در ادامه افزود: که باید همه در مجلس، دولت و پژوهشگاه‌ها بپذیریم که باید تهدید دشمن را به فرصت تبدیل کرده و رویکردها، هدفگذاری، روش‌های خودمان را با ابزار و تجهیزات فنی به‌کار گرفته و مبتنی بر داشته‌های درونی حرکت کنیم.
وی مطمئنم این توان در وزارت نفت و بخش صنعت و تکنولوژی وجود دارد؛ کاری سخت و شدنی که گام‌های خوبی هم برای رسیدن به آن برداشته شده، البته در مواردی عقب‌ماندگی جدی و در مواردی دیگر اقدامات خوبی صورت گرفته است. نمونه آن پالایشگاه خلیج فارس است که در سفر خوزستان بازدید کردم. افتخار می‌کنیم به توان فنی کشور که در طول دوره 3 ساله توانسته ظرفیتی بالغ بر حدود ۱۴ میلیون تن فرآورده تولید کند. پس باید چنین باوری در بین تصمیم‌گیران وجود داشته باشد.
رئیس مجلس درباره بورس انرژی گفت: باید به این پرسش پاسخ دهیم که چرا بورس انرژی آن‌طور که مدنظر است، رونق نگرفته است. این همان تغییر رویکردهاست که باید روی دهد.
قالیباف با انتقاد از میزان مصرف انرژی گفت: ما از جمله کشورهای مصرف‌کننده بالای انرژی هستیم. بنابراین عملکرد ما درباره الگوی مصرف انرژی قابل قبول نیست.
وی با اشاره به حضور وزیر نفت در مجلس و برگزاری جلسات مختلفی با نمایندگان مجلس گفت: اینکه این جلسه منطقی و قابل بحث بود دلیل آن این است که وزیر نفت و همکارانش بسیاری از موضوعات مطرح شده از سوی نمایندگان را پذیرفته‌اند. این مسیر ادامه پیدا کند تا وزارت نفت با کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش‌ها بحث‌های مطرح شده را نهایی کنند. این کار در 2 یا 3 هفته پیش رو قابل انجام است. مطمئنم می‌توانیم مشکلات را در سال پایانی دولت حل کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: بحث دیگر هم مربوط به تأمین سوخت کشاورزان است. کشاورزان از این وضعیت رنج می‌برند. ان شاء‌ا... مجلس و دولت در کنار انجام کارهای بزرگ به این 2 قشر هم توجه کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com